maanantai 4. lokakuuta 2010

University of Colorado: Merenpinta laskenut 2010 !
LÄHDE

NASA Hansenin ja kumppaneiden mukaan merenpinnan pitäisi nousta n. 30 mm vuodessa ja tämä vuosi on ollut lämpimin aikoihin. Tosiasiassa merenpinta on kuitenkin laskenut 10 mm tämän vuoden aikana Coloradon yliopiston tutkimuksen mukaan (linkki) !

3 kommenttia:

 1. Tähän uutiseen olisi hyvä saada asiantuntijan kommentti:

  http://europebusines.blogspot.com/2010/08/special-post-life-on-this-earth-just.html

  VastaaPoista
 2. "Golf-virta "kuollut" ja jääkausi uhkaa jo ensi talvena tai 3-5 vuoden aikavälillä"?

  Pahoin pelkään (tai toivon), että tässä on taas yksi noita tuomiopäivän profeettoja, joista ei koskaan ole ollut pulaa. En jaksa uskoa, että mitkään ihmisen toimet voisivat vaikuttaa niin perustavalaatuisin ilmiöihin kuin merivirrat.

  Jos jotain viilenemistä esiintyy, pikemminkin se voisi johtua auringon vähentyneestä aktiviteetista, olihan aurinko äskettäin lähes pilkuton ja aurinkotutkijat kautta maailman kokoontuivat sitä ihmettelemään Saariselälle (on kerrottu aikaisemmin tässä blogissa).

  Sama ilmiö havaittiin auringossa "pienen jääkauden" eli nk. "Maunderin minimin" (tutkijansa mukaan) aikana, jolloin mm. Itämeri jäätyi ja Thamesilla luisteltiin.

  Mutta, ihan varmuuden vuoksi, pitäisiköhän tässä ostaa kämppä Floridasta, ovat halpojakin nyt taalan alamäessä ja USA:n asuntomarkkinoiden kriisissä ja pakata laukku ;-)?

  VastaaPoista
 3. Näin se varmasti on... Ei muuta kuin Floridaan vaan :-)

  Kiitos vastauksesta.

  VastaaPoista