keskiviikko 17. marraskuuta 2010

"Towering inferno"
UUTINENShanghain pilvenpiirtäjätulipalosta tuli mieleeni paitsi Shanghai,jossa olin pari päivää vuosi sitten,myös nuo monet kerrat,kun on asunut pilvenpiirtäjähotellissa,äkkiä muistellen ainakin Tokiossa,New Yorkissa,Hong-Kongissa,Frankfurtissa ja Bangkokissa. Aina niissä pieni pelko on alitajunnassa,mitä jos syttyy tulipalo? Millään palokunnalla ei ole riittävän pitkiä portaita, helikopterit eivät useinkaan savun takia pääse laskeutumaan katolle ja ilmapatjaan osuminen sadasta + metristä on onnenkauppaa. Ilkein tunne näin suljetun paikan kammoa potevalla oli joitain vuosia sitten,kun hissi juuttui maanjäristyksessä kerrosten välille Los Angelesissa. Hotelli oli toki vain kymmenkerroksinen,mutta tärisevä metallinen, kiinnijuuttunut hissikori ja ilmanvirran ujellus hissikuilussa oli painajaismaista. Onneksi järistys oli pieni ja sain hissin (jossa olin yksin) liikkeelle sen jälkeen. Pari jäljellä olevaa päivää raahustin portaita,jopa matkalaukun alas poislähtiessäni ;-)!

Aivan toiseen aiheeseen mennäkseni,joku kysyi matkani jälkeen,mitä tapahtuu,jos tuo Shanghain 431 km/h kulkeva pyörätön MAGLEV-juna,jossa kahdesti matkustin,suistuu kiskoltaan? Enpä uskaltanut ajatella paikan päällä,pitkä ilmalento tullee ... myös
Kanaalitunneli "Eurostarilla" pian tunnelin avaamisen jälkeen oli lievästi ahdistava kokemus,päällimäiseksi muistoksi jäi tuoreen sementin haju,joka tuli junaankin tunnelin seinämistä,se oli ollut käytössä vasta pari kuukautta. Joku asiantuntija on sanonut, että jos Kanaalitunnelissa syttyy hallitsematon tulipalo,siitä tulee Euroopan suurin krematorio,onhan siellä joka hetki kai jopa kymmeniä tuhansia matkustajia. No,onneksi tällaiset megakatastrofit ovat hyvin harvinaisia !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti