perjantai 21. tammikuuta 2011

"Climategate" - miksi mediamme on "unohtanut" sen?

CLIMATEGATE

4 kommenttia:

 1. Miksiköhän on unohtanut? Joku tai jotkut asioista päättävät saattaisivat vielä kyseenalaistaa tämän touhun - "rahalla ilmastomuutosta vastaan".
  Tai sitten jotkut voisivat alkaa epäilemään, että onkohan tehty hieman ennen aikaisia päätöksiä väärennetyillä ja puuttelisilla asiakirjoilla?

  Eikö sitä ole mahdollista nostaa ryhmäkanne meidän näitä päättäjiä niin täällä kotimaassa kuin EU:ssa olevia meppejä vastaan. Kaikkia niitä päättäjiä vastaan, jotka meidän veronmaksajien elämän kurjistaa näiden "liian hätäisten johtopäätösten" takia.

  VastaaPoista
 2. Voisitko sinä tutkia asiaa hieman tarkemmin toimittajakokemuksellasi? Jostain muistelisin lukeneeni, että kyseessä olisi ollut vain valkopesu ja P. Jones sai itse valita mitä asioita tutkitaan. Mieluummin lähdeviitteineen eikä iltasanomien tyyliin otsikoitu. Ja SUOMEKSI!

  Tähän viitataan kovin usein puhuttaessa ilmastomuutoksesta.

  Olikos tuolla jotain? http://ccgi.newbery1.plus.com/blog/?p=327#more-327

  VastaaPoista
 3. Enpä paljon painoa panisi tuolle tutkimukselle.Se vähättelee IPCC:n virheitä,mutta sähköposteista ilmenee selvästi "Murphy-ilmiö": "Jos tosiasiat eivät tue teoriaa,sen pahempi tosiasioille".

  Hansen kirjoittaa Jonesille: "Jos ei ala lämpenemistä näkymään,käytä Mann´in temppua". Mann´in "temppuhan" oli todellisten mittaustulosten (lämpötila) ja proxyjen (puun lustojen) "luova yhdistäminen" siten,että saatiin näyttämään lämpenevää. Ehdottoman epätieteellinen menettely.

  Ja "climategate" sisälsi paljon muutakin,Hollannin meren pinnan alla oleva osa-tieto oli päin seiniä,vilkaisu alakoulun maantieteeseen olisi antanut oikean tuloksen,"tieto"siitä,että Himalajan jäätiköt ovat silminnähden pienentyneet,perustui alalla tuntemattoman intialaisen tutkijan puhelinsoittoon jne. jne.

  Oma lukunsa ovat sitten epäilyt Pachaurin väärinkäytöksista ja oman edun valvonnasta,jonka johdosta on usealtakin taholta vaadittu eroaan.
  Useita merkittäviä tutkijoita,ensin "alarmisteja",jopa nobeltasolta,on eronnut nyttemmin vastalauseena IPCC:stä,näistä pari tuoreinta tapausta blogissanikin.

  "Tutkimuksesta" voi sanoa vain wanhan viisauden:
  "Ei koira koiran hännälle astu". Tutkiskelen kun ehdin!

  VastaaPoista
 4. Nyt vain suomalaiset lehdet toitottavat, että tutkinta ei paljastanut mitään virheitä. Ulkomainen media ilmeisesti näitä virheitä käsitteli. Jos alkuperisiä artikkeleita löytyy, niin suomennuksetkin olisi mielenkiintoista luettavaa.

  Toivottavasti ehtisit tutkiskella asiaa. Tämä valhe on uusi tukipilari ilmastohuijaukselle ja se olisi hyödyllistä kaataa.

  VastaaPoista