lauantai 12. maaliskuuta 2011
Johtuiko Japanin katastrofi ilmastonmuutoksesta vai maan syntisestä elämästä?
Erittäin vakavalla asialla eli Japanin maanjäristyksellä/tsunamilla sekä sen seurannaisvaikutuksilla, kuten ydivoimalan ytimen sulamisella, joka nyt on ilmeistä, koska radioaktiivista cesiumia on mitattu reaktorin ulkopuolella, ei sovi laskea leikkiä, mutta siitä huolimatta:
Odotan jonkun alarmistin ihan vakavissaan kohta väittävän tuon johtuneen "ilmastonmuutoksesta", näinhän mm. San Francisco Chronicle väitti erästä tutkimusta (väärin)tulkitessaan Haitin maanjäristyksen kohdalla:
LÄHDE
Tällainen "tiede" on verrattavissa siihen, kun saarnaaja Pat Robertson aikanaan väitti New Orleansin hukuttaneen hurrikaani "Katrinan" johtuneen kaupungin syntisestä elämästä, onhan New Orleans paitsi jatsin syntysija, myös Yhdysvaltain tunnetuin homo- ja huumepesä.
Kirjoitin aikoinaan Tekniikan Maailmaan laajan "etusivun" artikkelin Aasian tsunamikatastrofista 2004. Päätoimittaja Martti Merilinna viesti: "Pidimme palaverin ja katsoimme sinun olevan paras tähän tehtävään. Ota kaikki aika minkä tarvitset, sivuja saat niin paljon kuin haluat, käsittele katastrofeja laajemminkin". En tiedä onnistuinko, tässä juttu:
TM 2005
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Jo eilen joku "asiantuntija" BBC:llä totesi maanjäristyksen aiheutuneen ilmastonmuutoksesta. Valitettavasti ei ole nyt laittaa linkkiä, mutta googlettamalla varmaan löytyy.
VastaaPoistaIhmeen huonosti ovat Japanissa huolehtineet ydinvoimaloidensa turvallisuudesta, vaikka muu yhteiskunta on rakennettu järistysten kestäväksi.
VastaaPoistaEi voi muuta, kuin ihmetellä alarmistien tyhmyyttä. Millä ilveellä ilmasto voisi vaikuttaa litosfäärilaattojen jatkuvaan liikehdintään?! Ottaisivat edes selvää maantiedon perusasioista, ennen kuin väittävät jotain noin sairasta.
VastaaPoistaToivottvasti tämä ydinonnettomuus ei lisää ydinvoiman vastustusta. Jos laitteet ovat ajan tasalla ydinvoima on erittäin turvallista ja SAASTEETONTA! Suomessakin rajut luonnonilmiöt niin harvinaisia että en näe kyllä mitään joka uhkaisi ydinvoimaloiden turvallisuutta.
VastaaPoista