tiistai 15. maaliskuuta 2011

Tanssi yli hautojen

Tanssi yli hautojen sanottiin kun tuhannen uhrinsa kanssa uponeen Estonian yli kulki loputon iloisten ryyppyristeilyjen laivasto. Sama tulee mieleen nyt, kun Japanin megakatastrofin seurannaisena paria ydinvoimalaa kohtaa tuho. Yhtään ihmistä ei niissä ole kuollut. Maanjäristyksen ja sitä seuranneen tsunamin uhreja lasketaan kymmenin tuhansin.

Mutta kansallinen sabotaasipuolue vihreät katsoo tilaisuuden tulleen hyökätä ydinvoimaa vastaan, samaa, jonka se hiljaisesti hyväksyi hallituksessa ollen. Melkein yhtä suurta tekopyhyyttä kuin hypokratian mallimaa Ruotsissa, jossa kymmenisen vuotta sitten kansanäänestyksen seurauksena ”luovuttiin” ydinvoimasta ja oli äsken OECD:n tilaston mukaan kärjessä niiden maiden joukossa,jotka ovat eniten lisänneet ydinsähkön tuotantoa.

Mielenkiinnolla odotan, koska joku vihreä neropatti keksii, että Japanin katastrofin aiheuttikin ilmastonmuutos. Tämä kävisi mustasta huumorista, ellei San Francisco Chronicle-lehti olisi väittänyt samaa jo Haitin maanjäristyksen kohdalla innokkaan mediaväkensä tulkittua väärin erästä jäätikkötutkimusta. Tästä paremmaksi pani enää saarnaaja Pat Robertson, joka sanoi New Orleansin Katriina-myrskyn olleen jumalan rangaistus kaupungin syntisestä elämästä. No, tuossakin oli enemmän tieteellistä faktaa takana, tunnetaanhan New Orleans paitsi jatsin syntysijana, myös Yhdysvaltain huume- ja homopesänä. Tsunamia mannerlaatan keskellä ja matalassa Suomenlahden tai Pohjanlahden vedessä ei ole fantasoinut vielä edes aktivistikirjailija Risto Isomäki.

Luontoliiton pääsihteeri Leo Straniuksen ja hallituksen vihreän ”ilmastoasiantuntija” Oras Tynkkysen vaatiessa Suomen ydinvoimahankkeita jäihin, kuvasi valtiovarainministeri Jyrki Katainen tuota ”tanssiksi haudoilla”. Sitähän se on, voiko olla härskimpää poliittista vetoa kuin ruumiilla rahastus, äänien kalastus toisten hädällä?

(Kirjoitus, jota MM-lehti ei hyväksynyt, koska "se ei ole lehden ydinvoiman vastaisen linjan mukainen").

13 kommenttia:

 1. http://www.waterpowermagazine.com/story.asp?sectioncode=130&storyCode=2059132

  Japanin maanjäristykset aiheuttivat valtavan vesivoimaonnettomuuden. Uhrien määrää ei vielä tiedetä, mutta 1800 taloa jäi veden alle.

  VastaaPoista
 2. Kyllä nyt greenpeace tulee järjestämään "kynttiläillallisia" ydinvoimaa vastaan.
  Tuuli ja turve se meillä kaiken ratkaisee. En ymmärrä miten tuon tuulivoiman nimiin voidaan rakentaa Suomen energiatuotantoa.
  Kyllä se vanha sananlasku on tässäkin pitää paikkansa : Kyllä maalla on hyvä viisastella kun
  merellä sattuu vahinko.

  VastaaPoista
 3. Jos päätoimittajana on nainen, en yhtään ihmettele miksi lehti on ydinvoimavastainen. Saa nähdä millaisen mielipideautomaatin MM onnistuu värväämään tilalle.

  Onneksi on sentään netti, jonka kautta toisinajattelijat saavat mielipiteensä kuuluviin.

  VastaaPoista
 4. Tuommoinen löytyi.

  http://www.treehugger.com/files/2011/03/climate-change-earthquakes-tsunamis-alarmism.php

  Eli joku kuitenkin osaa yhdistää nämä toisiinsa.


  Ruotsin ydinvoima-äänestyksestä sen verran, että siitä äänestettiin 1970 luvun lopulla.
  Vaihtoehdot olivat 1. jatkuu 2. loppuu 2010 3. heti lopetetaan.
  2. vaihtoehto voitti.
  Äänestykseen ottivat osaa myös ainakin alkaen 7-9 luokkalaisetkin, nuoremmista en tiedä.

  Silloin 2010 tuntui niin kaukauselta, että se oli helppo ratkaisu sinne siirtää.

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoista, että MM suhtautuu kriittisesti juttuusi.. Muuten siellä ei juttujen suhteen näytä olevan kritiikkiä ollenkaan... Ihme lehti.

  VastaaPoista
 6. Niin,en tiennyt niiden olevan ydinvoimaa vastaan. Tai ehkä päätoimittaja on Greenpeace´laisia?

  VastaaPoista
 7. MM on salaliittoteoreettikkojen luvattu huuhaalehti ;) Viikon parhaat hymistelyt ja naurut saa sitä lehteä lukiessa.

  Odotin jo tason vähän nousevan, kun kuulin sinun siihen kirjoittavan. Valitettavasti aika vähissä ovat juttusi olleet.

  VastaaPoista
 8. Niin. Sanoin jo kerran hyvästit,mutta anelevat takaisin. Saan nyt kirjoittaa ydinvoiman puolestakin, mutta "rakentavasti".

  Kiitos arvostuksesta, ehkäpä TM nyt sitten toteaa, että lähtöni sieltä ja meno MM:aa nostaa molempien tasoa ;).

  Antavat minulle MM:ssa kolumnin kerran kahdessa viikossa,joten seuraava on kai ensi viikon lauantaina. Yksi isompi juttu on valmisteilla yhdessä päätoimittajan kanssa, mutta en tiedä valmistuuko se koskaan.

  Kolumnoin myös E10.bensiini.com:ssa:

  E10Bensiini.com

  VastaaPoista
 9. Mikä lienee pahin seuraus, jos tuo reistaileva japsivoimala kärähtää oikein kunnolla?

  VastaaPoista
 10. No mikä tämä blogi sitten on, jos ei salaliittoteorioiden kehto? Koko blogihan perustuu täysin salaliittojen pohjalle, johan sen blogin nimikin kertoo. Mitä muuta täällä muka käsitellään?

  Kaikkea sitä kuuleekin :)

  VastaaPoista
 11. Salaliittoteorioiden seasta löytyy kuitenkin ihan hyviä faktoja. Pitää vain pistää salaliittoteoriasuodatin päälle.

  Ja en minä ihan kaikesta ole blogistin kanssa samaa mieltä, mutta siitä huolimmatta mielenkiintoisia katsantokantoja täältä löytyy.

  VastaaPoista
 12. Taitaa olla makneettimediakin yksi hörhölehti:

  http://www.magneettimedia.com/?p=4121

  VastaaPoista
 13. Siksipä ne pyysivätkin minua nostamaan tasoa ;).

  No,näen asian niin,että omistaja on antanut tuolle kahden naisen toimituskunnalle varsin vapaa kädet ja näyttäisi,ettei kumpikaan ole oikein perillä luonnontieteistä,mutta "agendaa" riittää.

  Argumentoin parhaillaan yhtä valmisteilla olevaa juttuaan vastaan,tuskin pitävät minusta, mutta omistaja on toistaiseksi antanut tukensa

  VastaaPoista