lauantai 21. toukokuuta 2011

Jääkarhut voivat paksusti, kanta ennallaan(Viherliigan photoshopilla tehty väärennyskuva)


CNS News

Todistaa uusi tutkimus. Tuo yleisesti uskottu väite, jolla ne saatiin julistettua uhanalaiseksi eläinlajiksi, ei perustunut mihinkään laskentaan, vaan vain oletukseen pohjoisen jäätikköjen sulamisesta. Maailman johtavaa jääkarhutukijaa ei pari vuotta sitten päästetty YK:n asiaa käsitelleeseen konferenssiin, koska "tämän tutkimukset eivät tukeneet kokouksen agendaa". Sic.

7 kommenttia:

 1. Mionian lämpökausi, Rooman lämpökausi, Keskiajan lämpökausi. Jääkarhut selvisivät kaikista noistakin, miksei sitten tästä edellisiä lämpökausia viileämmästä modernista lämpökaudesta.

  Nykyinen lämpeneminen alkoi jo 1800-luvulla Pikku-Jääkaudesta toipumisella. Ei siinä ole mitään ihmeellistä. Ja lähivuosikymmeninä ilmasto viilenee johtuen heikoista aurinkosykleistä 24, 25 sekä PDO:n negatiivisesta vaiheesta.

  VastaaPoista
 2. Tulee mieleen se mies, joka putosi pilvenpiirtäjän katolta alas. Matkallaan alas soitti vaimolle: "Mä putosin katolta, mutta ei mitään hätää, ei sattunut yht..."

  VastaaPoista
 3. Anonyymi II: Julkaisin kommenttisi, vaikka en oikein ymmärtänyt, miten se liittyy aiheeseen jääkarhut?

  VastaaPoista
 4. Siten liittyy, että eihän jääkarhuillakaan mitään hätää ole niin kauan kuin on jäätä. Jos pohjoisen merijää sulaa kokonaan, vieläkö kanta on elinvoimainen. Elinympäristö ainakin muuttuu melkoisesti. Sellaiseksi, jota jääkarhu lajina ei ole ennen kokenut.

  VastaaPoista
 5. Tuo ei muuta sitä, että kysymyksessä oli selvä valhe, jonka perusteella WWF sai jääkarhun uhanalaisten lajien listalle. Mitä hyvänsä asiaa voidaan perustella, jos "jos" riittä todisteeksi,
  "jos tädillä olisi munat, täti olisi setä".
  Ja pohjoisen jäätikköhän nyt kasvaa, kuten tässäkin blogissa pari ruutua taaksepäin todistetaan. Tämä oli WWF:lta jo toinen valhe, ensimmäinen oli Himalajan jäätiköiden sulaminen. En koskaan enää anna senttiäkään näille talebaneille.

  VastaaPoista
 6. Jääkarhut ovat olleet olemassa ammoisista ajoista asti. Sinä aikana ilmasto on vaihdellut edestakaisin miten sattuu. Joskus on kylmempää ja joskus lämpimämpää. Jäätä on joskus enemmän ja joskus vähemmän, ja joskus jäätä ei ole ollut ollenkaan. Jääkarhut ovat koko tuona aikana kyenneet sopeutumaan vaihteleviin oloihin ja ne ovat kyenneet myöskin toimimaan kuivalla maalla. Yleensäkin lajeilla on taipumus sopeutua vaihteleviin ja muuttuviin oloihin.

  Blogin pitäjällä on enemmän tietoa tsaarin aikana tehdyistä jäähavainnoista kun siellä purjehdittiin sulan veden ansiosta. Ei kukaan tainnut silloin valittaa että jääkarhut olisivat kadonneet.

  VastaaPoista
 7. Lämpötilat ovat vaihtuneet useaan otteeseen, mutta se ei ole ollut yhtä nopeaa kuin nykyään. Ihmisen toiminta lämmittää maapalloa kova vauhtia ja kaikki lajit eivät ehdi sopeutua uusiin ilmasto-olosuhteisiin.

  VastaaPoista