torstai 11. elokuuta 2011

Helsingissä kärvisteltiin ennätyshelteissä elokuussa 1911
Kertoo Helsingin Sanomat osiossaan "HS 100 vuotta sitten" eilen, 1.elokuuta. Koko Eurooppa oli tuolloin ennätyksellisen lämpöaallon kynsissä. 1930-luvulla tuo toistui Yhdysvaltain Keskilännessä, jolloin tuhannet tilat autioituivat ja "Dust Devil"-hiekkamyrskyt vainosivat maatiloja, jotka joutuivat lopettamaan kuivuuden takia. Ei mitään uutta auringon alla, nyt sitä vain kutsutaan "ilmastonmuutokseksi" ja rahastetaan sillä!2 kommenttia:

  1. Jos kysyt "oikealta taholta" niin 100 vuotta sitten tämä oli ilmaston luonnollista vaihtelua ja 2000-luvulla se on ihmisten aiheuttamaa - koska ihmisten tuottama hiilidioksidi on vaarallisempaa kuin luonnon oma!

    VastaaPoista
  2. Se 30-luvun maatilojen lopettaminen ei johtunut vain kuivuudesta, vaan myös siitä, että nuo pölypilvet olivat maasta kadonnutta hedelmällistä maalajia. Jäljelle jäi vain kasvukelvoton osa. Toki kuivuuden jälkeen maata voi edelleen viljellä, mutta jos on maata, missä mikään ei kasva niin se on jo paha homma. Hauskinta tragediassa lienee, että tuosta maan pölyyntymisestä oli varoitettu jo vuosia aikaisemmin ja kehotettu muuttamaan viljelymenetelmiä. Asiasta on runsaasti lisää tietoa teh internetsissä.

    VastaaPoista