lauantai 27. elokuuta 2011

Hurrikaani "Ireneä" seuraamassa USA:ssa(Kuva: Hurricane Irene - NASA)


Terveiset aurinkoisesta Floridasta, jossa turvallisen välimatkan päässä seuraan tiivistä uutisointia hurrikaani "Irenen" etenemisestä pitkin USA:n itärannikkoa. Matkaan lähtiessä torstaina näytti vielä huolestuttavasti siltä, että myrsky tulee suoraan pitkin Floridaa, mutta onnekseni (mutta ei mm. New Yorkin ja Washingtonin asukkaille) sen suunta muuttui kauemmas Atlantille ja sitten mantereelle Floridan yläpuolella. Hyvää tuuria on myös paluulennossa huomenna, se menee Chicagon kautta, jonne hurrikaanin ei pitäisi ulottua, onhan tuhansia lentoja peruttu itärannikolla.
Nyt ajelen kohti Cape Kennedyä!

Tällainen herättää taas kysymyksiä, ovatko sään ilmiöt voimistuneet spekuloidun "ilmaston lämpenemisen" myötä ja media herkästi väittää näin. Se ei pidä paikkaansa,
jo 2005 tapahtui tästä syystä ensimmäinen vakava repeymä IPCC:ssä, kun myrskyekspertti ja neljännen seurantaraportin pääkirjoittaja, professori Chris Landsea erosi vastalauseena IPCC:stä, kun poliitikoille tehdyssä yhteenvedossa vastoin tämän tutkimuksia väitettiin Pohjois-Atlantin myrskyjen lisääntyneen ilmastonmuutoksen myötä. Paria vuotta myöhemmin Floridan ilmatieteen laitos todisti, että IPCC:n vertailuvuonna myrskyjä sanotulla alueeella oli ollut keskiarvoa vähemmän.


Landsean kirje tiedeyhteisölle 2005

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti