lauantai 3. syyskuuta 2011

CERN:n tutkimus varoittaa: "Valmistautukaa jääkauteen"

CERN on tehnyt tutkimusta tanskalaisen Svensmarkin teoriasta, joka väittää auringon vaikuttavan säähän siten, että se estää kosmisen säteilyn tuloa, joka puolestaan muodostaa tiivistymisytimiä vesihöyrylle ja lisää pilvisyyttä. Tulokset tukevat teoriaa. Koska Maan magneettikenttä parhaillaan heikkenee kiihtyvästi, ennustavat tietokonemallit sen polariteetin muutosta pikapuoliin. Näin on tapahtunut ainakin seitsemän kertaa viimeisten 400 000 vuoden kuluessa ja ne ovat aina edeltäneet jääkautta. Valmistautukaamme siis ei ilmaston lämpenemiseen vaan uuteen jääkauteen!


LÄHDE

4 kommenttia:

 1. Nämähän on jo otettu tietokonesimuloinneissa huomioon. Nykyiset mallithan ennustavat asteen kymmenyksen tarkkuudella maailman lämpötilan vuosikymmenien päähän.

  VastaaPoista
 2. Todellako? Olen ymmärtänyt, että auringon suora säteilyvaikutus on huomioitu ja sen merkitys vähäinen, mutta Svensmarkin teoria puhuu aivan eri asiasta? Kun Ilmatieteen ennusteet eivät osaa sanoa aina edes kymmenen asteen tarkkuudella huomista säätä, kuinka sitten kymmenesosa-asteen tarkkuudella vuosikymmenien päähän? Tietääkseni jo ilmastoilmiöiden laskemiseen pohjautuva Lorenz-matematiikka tekee mahdottomaksi jo parin viikonkin ennusteet. Ja jopa Ilmatieteen laitos itse (Heino kirjassaan) myöntää, että jos mukana on antropogeeninen tekijä eli ihmisen toiminta, ei tulosta voida ennustaa.

  VastaaPoista
 3. Kirjoitit kenties hieman epätäsmällisesti:
  "Svensmarkin teoriasta, joka väittää auringon vaikuttavan säähän siten, että se estää kosmisen säteilyn tuloa, joka puolestaan muodostaa tiivistymisytimiä vesihöyrylle ja lisää pilvisyyttä."
  "...Koska Maan magneettikenttä..."

  Edottaisin paremminkin jotain esim. seuraavanlaista :
  - Aktiivinen, auringonpilkkuinen aurinko luo voimakkaan sähköisesti varautuneiden hiukkasten pilven ja laajentaa sähköisten varausten 'pallon' laajalle aurinkon, aurinkokunnan ja samalla maankin ympärille.
  - Tämä heikentää kosmisten säteiden pääsyä maan ilmakehään siinä kun aurinkokunnan sisäosiinkin.
  - Tämä heikentää osaltaa pilvien muodostumiseen tarvittavien kiinteytymisytimien muodostusta.
  - Tämä vähentää pilvisyyttä hiukan.
  - Tämä lisää auringon valon/lämmön tuloa maahan.
  - On lämpimämpää.

  Ja käänteisesti. Epäaktiivinen, auringonpilkuton kausi lisää pilvisyyttä ja viilentää palloamme.

  Minä en tiedä onko tällä mikä/mitään yhteyttä itse maan magneettikentän voimakkuuteen. Varmaan kyllä varautuneiden hiukkasten määrään maan magneettikentässä.

  Tere Vesa Tanskanen

  VastaaPoista
 4. Voi j@£sus, ai että asteen kymmenyksen tarkkuudella maailman lämpötilan vuosikymmenien päähän... Minäkin pystyn ennustamaan lompakossani ja jopa pankkitililläni olevien eurojen määrän, sentin tarkkuudella kymmenen vuoden päähän - yhtä hyvin kuin nämä ilmastopellet maapallon lämpötilan tulevaisuudessa.

  VastaaPoista