lauantai 8. lokakuuta 2011

Alarmistit vääntävät denialismia uskonnoksi
Vihreät ilmastoalarmistit ovat ottaneet käyttöön vanhat hyvät keinot lyödä luu kurkkuun vastustajiltaan nimittämällä näitä "uskoviksi".

Nyt sitten denialisteja nimetään "inkvisitioksi", jonka katolinen kirkko on fossiilisten polttoaineiden käytöstä hyötyvä teollisuus. Kokonainen kirja (yllä) on
aiheesta lanseerattu. Väite on hupaisa, sillä alarmistit itse jos kuka ovat "uskovia", sillä "ilmaston lämpeneminen" ihmisen toiminnan ansiosta on mitä kiivaimman debatin kohteena tiedemiespiireissä, "konsensus" asiassa on vain median luoma harha. "Salaliittoon" asiassa en toki usko, mutta agendalla on niin suuri määrä siitä hyötyviä, ei vähiten hallitukset "energiaveroineen", että "ilmastonmuutoksen" on kertakaikkiaan oltava, viis tosiasioista. Mr. Murphya lainaten: "Jos tosiasiat eivät tue teoriaa, sen pahempi tosiasioille".

"Ilmastonmuutokseen" maineensa sitoneet tutkijat eivät kertakaikkiaan voi antaa periksi ja kun vaikkapa Ilmatieteen laitos on valittu EU:n "kasvihuonekaasujen mittauskeskukseksi", tietää se tuhteja määrärahoja, eihän tähän kertakaikkiaan sovi sellainen väite, etteikö "ilmastonmuutosta" olisi.


Seuraavassa ote yllämainitusta kirjasta:

Book Description
Publication Date: August 30, 2011

Modern science is under the greatest and most successful attack in recent history. An industry of denial, abetted by news media and "info-tainment" broadcasters more interested in selling controversy than presenting facts, has duped half the American public into rejecting the facts of climate science -- an overwhelming body of rigorously vetted scientific evidence showing that human-caused, carbon-based emissions are linked to warming the Earth. The industry of climate science denial is succeeding: public acceptance has declined even as the scientific evidence for global warming has increased. It is vital that the public understand how anti-science ideologues, pseudo-scientists, and non-scientists have bamboozled them. We cannot afford to get global warming wrong -- yet we are, thanks to deniers and their methods.

The Inquisition of Climate Science is the first book to comprehensively take on the climate science denial movement and the deniers themselves, exposing their lack of credentials, their extensive industry funding, and their failure to provide any alternative theory to explain the observed evidence of warming. In this book, readers meet the most prominent deniers while dissecting their credentials, arguments, and lack of objectivity. James Lawrence Powell shows that the deniers use a wide variety of deceptive rhetorical techniques, many stretching back to ancient Greece. Carefully researched, fully referenced, and compellingly written, his book clearly reveals that the evidence of global warming is real and that an industry of denial has deceived the American public, putting them and their grandchildren at risk.

11 kommenttia:

 1. Testaan tässä itse, että ennakkotarkastuksesta vapauttamani kommenttien tulo on o.k., koska viimeksi tänään joku sähköpostilla valitti, ettei saa kommenttiaan läpi. Miten on, jos ei tule, valittakaa sähköpostiini ja konsultoin Googlen kanssa!

  ilmastohuijaus(at)yahoo.com

  VastaaPoista
 2. (Blogin pitäjän sähköpostista siirtämä kommentti)


  Terve

  Ei onnistu tai ei tipu lepästä omenia… Olen yrittänyt tässä saada kommenttia muutaman kerran nimettömänä ja avasin Google tilinkin mutta ei vaan onnistu.


  (Blogin pitäjä: Pahoittelen, että poistin alkuperäisen topicin, ja korvasin sen tällä toisella, siksi en laita itse kommenttia, joka liittyi alkuperäiseen topickiin)

  VastaaPoista
 3. Elikkäs uskovia ovatkin nyt sitten ne jotka eivät usko, ne jotka kyseenalaistavat ja jotka eivät haluaisi maksaa aneita? Aika osuva sinänsä tuo inkvisitio vertaus kun sen kääntää 180 astetta. Minun käsittääksenihän inkvisitio tuki valtaeliitin näkemyksiä ja teilasi toisin ajattelijoita.

  VastaaPoista
 4. Pahoittelen, että systeemissä on jotain vikaa, en pysty siirtämään sähköpostiin tulleita kommentteja tänne, en edes kommentoimaan itse suoraan tänne kirjautumalla, vain "anonyyminä" ja kirjautumalla sitten hyväksymään oman kommenttini! Onko joku kenties pystynyt hakkeroitumaan tänne? Toisaalta, hallintasivu kertoo kaiken olevan ok ...

  VastaaPoista
 5. Olen lisännyt tämän kommentin sähköpostista kahdessa osassa, kommenteilla näköjään on maksimipituus (en tiedä mikä), jonka ylittyessä systeemi ei julkaise sitä! Loppuosa tästä kommentista seuraavassa postissa.
  --

  Eiköhän se ole nyt ihan päinvastoin.

  Kun uudet uskonnot ovat levinneet uusille alueille, alueiden vanhan uskonnon piirteet ovat siirtyneet uuden uskontoon "murteeksi". Esimerkiksi latinalaisessa amerikassa pääjumala oli naispuolinen. Nyt he palvovat Neitsyt Mariaa, joka meillä täällä pohjoisen kristinuskossa on pelkkä sivuhahmo.

  Ilmastoalarmismi käyttää hyväkseen maallistuneiden kristittyjen alitajuista käsitystä siitä mikä on oikein. Uusi uskonto omaksutaan helpommin jos se muistuttaa entistä. Mitä yhtäläisyyksiä maallistuneet länsimaat villinneessä ilmastohysteriassa ja kristinuskossa on:

  1) Pääosaa näyttelee kaikkitietävä hiljainen entiteetti, jota juuri kukaan ei ole nähnyt, mutta jonka olemassaoloon kaikki tosiuskovaiset uskovat: Tiedeyhteisön konsensus/Jumala. Vai moniko pystyy nimeämään edes pari johtavaa ilmastonmuutokseen erikoistunutta tiedemiestä?

  2) Entiteettiä edustavat julkisuudessa henkilöt, jotka eivät väitä toki omaavansa entiteetin voimia/tietoa, mutta väittävät välittävänsä tuon entiteetin tahdon ymmärrettävässä muodossa kansalle: esim. Al Gore/Papisto.

  3) Liikkeellä on kattojärjestö, joka määrittelee mikä on virallinen totuus: IPCC/Kirkolliskokous.

  4) Uskovaiset ovat vakuuttuneita kaikkien vastausten löytyvän tuon kattojärjestön pyhästä kirjasta. Kukaan ei ole kuitenkaan lukenut kirjaa, varsinkaan ajatuksella: IPCC ilmastoraportit (siis tiedemiesten luoma alkuperäinen raportti, ei poliitikkojen poliitikoille luoma, mutkat suoriksi vääntävä "tiivistelmä")/Raamattu.

  5) Liian helppo elämä on syntiä, josta joutuu tulevaisuudessa erittäin pahaan paikkaan. Kukaan ei tule pitämään tuosta tulevaisuudesta, vaan se tulee olemaan jokaiselle juuri se mahdollisimman huono vaihtoehto. Pohjolaan tulee kylmä, etelämmäs kuuma. Sademetsät kastuvat entisestään, aavikot kuivuvat: Ilmastonmuutos/Helvetti.

  6) Synnin tekemisen välttäminen on käytännössä mahdotonta. Kukapa ei olisi esimerkiksi kadehtinut tai ollut ylpeä? Käytännössä ihminen ei voi elää synnittömästi, hän joutuu vain minimoimaan syntinsä määrän ja hyvittämään loput. Samoin hiilidioksidipäästöjen välttäminen on myös mahdotonta: ihminen tuottaa hiilidioksidipäästöjä jopa taivasalla nukkuessaan. Hän joutuu hyvittämään loput.

  7) Mukavuus ja yltkylläisyys on pahasta, mutta liian hyvän elämän voi hyvittää maksamalla entiteetin edustajille, jotka sitten käyttävät rahat hyvittääkseen maksajan synnit tämän puolesta: Hiilidioksidianekauppa/Anekauppa.

  8) On olemassa ihmisiä totuuden tieltä houkutteleva paha entiteetti, joka levittää valheita ja viekoittelee ihmisiä valehtelemaan. Kaikki virallisen uskon kanssa ristiriidassa olevat faktat ovat vain tuon pahan entiteetin luomia valheita: öljy-yhtiöt/Paholainen.

  9) Kaikki epämiellyttävät sääilmiöt ovat konkreettinen muistutus tuosta uskonnosta: Satoiko vettä? Oliko kylmä? Oliko kuuma? Oliko kuivaa? Tuuliko? Oliko tyven? Oliko liian vähän jäätä tai liikaa jäätä? Kaikki merkkejä Ilmastonmuutoksesta/Jumalan vihasta.

  10) Samoin kuin uskonnot, myös ilmastonmuutos on tarpeeksi epämääräinen käytettäväksi minkä tahansa agendan ajamiseksi niin politiikassa, talouselämässä kuin yleisen toisten asioihin sotkeutumisen halun oikeuttajana.

  11) Aggressiivinen suhtautuminen uskoa koettelevaan asiaan, jonka pitäisi kaiken järjen mukaan olla onnellinen tilanne. Esimerkiksi uusi löytö (vaikkapa virheelliseksi osoittautunut tutkimus), jonka mukaan tilanne ei olekaan niin paha kuin on luultu vastaanotetaan lähinnä pettymyksellä ja raivolla. Luulisi että jos ihminen oikeasti olisi vain vilpittömästi huolissaan maailman tulevaisuudesta, kaikki todisteet päinvastaisesta otettaisiin ilolla - edes varautuneella sellaisella - vastaan. Moinen aggressio ei ole rationaalinen lähestymistapa, vaan tällöin ihminen reagoi kuin puolustaisi omaa uskontoaan jumalanpilkalta.

  VastaaPoista
 6. Ja tässä loppuosa kommentista! (Ja alkulause). Syynä ongelmiin oli siis se, että kommenteilla on maksimipituus. Pyydänkin rajoittamaan kommenttien pituutta. Eilen systeemissä lisäksi oli joku totaalihäiriö, en pystynet edes itse kommentoimaan:

  Ei tunnu menevän viestit läpi. Ainakaan en saa niiden läpimenosta mitään vahvistusta.

  Alla on kommenttini, jonka yritin saada denialismiuskontoa käsittelevään kirjoitukseen. Nimimerkkinä vaikkapa "Hannu".  12) Uskontunnustus. Jokainen uusi tutkimus joka luo epäilyjä uskovien mielissä joutuu kieltämään olevansa ateistinen. Darwin aloitti ja lopetti Lajien Synnyn viittauksella Jumalaan. Samoin nykyään julkaistavissa tutkimuksissa täytyy olla jo abstraktissa toteamus: "Uskon ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen, joka tulee aiheuttamaan tuhoa ja kaaosta maailmassa".

  13) Tarve pitää säännöllisiä rituaalisia, puhtaan symbolisia tapahtumia, joiden tarkoituksena on julistaa uskollisuutta ryhmälle ja kohottaa ryhmän yhteishenkeä, ilman minkäänlaista havaittavaa, järkevää vaikutusta. Earth Hour jne./Jumalanpalvelus.

  Ilmastonmuutosuskon jumala on kaikkitietävä, rakastava, isällinen ja hellä Tiedeyhteisön Konsensus. Hän on se joka haluaa pelastaa kaikki ihmiset synneiltään, mutta vaatii tätä varten synnintekijöiden katumuksen ja uskonmukaisen elämän. Hän on se jota kukaan ei ole nähnyt, mutta jonka olemassaoloa kukaan uskova ei kiellä.

  Ei ole sattumaa että Al Gore lähestyy aihetta uskonnollisesta näkökulmasta: "I've done a Christian [-based] training program; I have a Muslim training program and a Jewish training program coming up, also a Hindu program coming up. I trained 200 Christian ministers and lay leaders here in Nashville in a version of the slide show that is filled with scriptural references. It's probably my favourite version, but I don't use it very often because it can come off as proselytising," Gore tells Newsweek." http://www.guardian.co.uk/world/2009/nov/02/al-gore-our-choice-environment-climate

  Koko liikkeessä onkin kyse uskonnollisuuteen geneettisesti taipuvaisten (ehkä 80-90% ihmisistä), mutta maallistuneessa yhteiskunnassa kasvaneiden ihmisten kaipuusta uskoa johonkin itseä suurempaan. Johonkin Suureen Oikeuteen, joka selittää meille miksi tunnemme sisimmässämme helpon elämän olevan niin väärin. Se on kaipuuta osallistua johonkin Suureen Tehtävään, joka tekee jokaisen osallistuvan elämästä merkittävän.

  Ilmastonmuutosalarmismi ei näytä uskonnolta vaan tieteeltä - uskonnon viholliselta. Niinpä uutta sisältöä elämäänsä etsivä kyyninen ateisti ei osaa olla varuillaan. Hän vain Uskoo. Ja Uskominen tuntuu niin hyvältä.

  VastaaPoista
 7. Uskonnottomiakin on moni sanonut uskovaisiksi eli tavallaan uskonnottomuususkovaisiksi.

  VastaaPoista
 8. Erinomainen analyysi ja rinnastus, kiitos!

  "Uususkonto" (kuvaa Ivar Giever,norjalainen nobelisti)

  VastaaPoista
 9. Yllä olevaa analyysiäni saa lainata vapaasti, muokata ja mieälie ilman viittausta alkuperäiseen.

  Joku kirjallisesti lahjakkaampi voisi muokata tuosta vaikka artikkelin ja laittaa lehtiin yleisöosastolle.

  VastaaPoista
 10. Kovin mielelläni tekisinkin, tiedä nyt lahjakkuudesta,mutta olen 100% boikotissa ainakin
  Helsingin Sanomissa uskallettuani kritisoida kirjoittajiaan ;=)!

  VastaaPoista
 11. Olipa hyvä kirjoitus tuo uskontoon rinnastus. Kiitos.

  VastaaPoista