tiistai 13. joulukuuta 2011

DURBAN:issa tuli turpiin - nyt kaivosten kimppuun!

Durbanissa tuli turpiin,mutta nyt on Villemme entistä agressiivisempana kaivosten kimpussa,onhan se nyt vallan sopimatonta,että maa alkaa rikastumaan ja uraania vieläpä,fyi fan! Talvivaara on taas vihertaivaan lahja sabotointiin,Satu Hassi hyppäsi oitis Brysselin koneeseen valitus kännyssään,kun kuuli uraanista. Ja jos ei tämä riitä,kyllä se uhanalainen suokääkkäkin sieltä löytyy!


Ville vauhdissa

9 kommenttia:

 1. Ville ja muut vihreät kun luonnollisesti lukevat tätä blogiasi, niin annan tässä heille seuraavat kohteet: kasvihuoneviljelijät ja CO2 -tuottavat laitokset! Että miksikö nämä?
  Muistaakseni kasvihuoneissa CO2 -pitoisuus pidetään siinä 800 ppm:ssä(syystä)ja paljoko sitä pääsee karkuu kasvihuoneista, myös silloin kun sitä tuotetaan teollisesti! Puhumattakaan molempien energiankulutuksista.
  Nämä tietysti sen jälkeen kun on saatu Talvivaara polvilleen - ellei sitten loogisesti edetä Sodankylään;)

  VastaaPoista
 2. Eikun seuraavaksi pitää kieltää kaikki eliöt, koska ne aiheuttavat kasvihuonekaasupäästöjä vähintäänkin maatuessaan.

  Talvivaara kyllä on kyllä aiheuttanut ihan oikean alueellisen ympäristöongleman, mutta eikö olisi järkevämpää ottaa pulju valtion haltuun sen sijaan, että koko toiminta lopetetaan?

  VastaaPoista
 3. Vihreät on työnvastustamispuolue ja ympäristöministeriö on työnvastustamisministeriö.

  Vihreille kaivokset ovat suunnilleen yhtä suuri saatana kuin ydinvoima.

  VastaaPoista
 4. Jos jotain kaivosta ei perusteta Suomeen, tai Suomessa lakkautetaan kaivos, niin käy sillä tavalla että sellainen kaivos perustetaan sitten Afrikkaan tms. Ja sieltä sitten tuodaan tavaraa tänne.

  VastaaPoista
 5. @kyl

  "Ville ja muut vihreät kun luonnollisesti lukevat tätä blogiasi"

  Taitaa olla toiveajattelua ;=)! Toisaalta,olin hämmästynyt,kun kirjailija-aktivisti Risto Isomäki vieraili paikkakunnallamme esittelemässä uutta kirjaansa ja eräs kuulija kysyi (kertoi minulle),tunsiko Isomäki allekirjoittaneen. Kuulemma tunsi ja heitti minusta ilkeän herjan. No,hyvää tai pahaa,hyvä kun myöntää lukeneensa;).

  VastaaPoista
 6. Uraanistako siellä Taivalvaarassa onkin kyse? Miksi tällaista kirjoitat? Mikset sano, että paikalliset asukkaat ovat väärässä suolajärvikritiikissään?

  VastaaPoista
 7. Talvivaara nostettiin "tapeetille" vasta,kun se sai uraaninkaivuuluvat,siksi hommassa on vahva "astian maku". Ympäristöhaittoihin on tietenkin suhtauduttava vakavasti,parannuksia ymmärtääkseni tehdään parhaillaan.

  VastaaPoista
 8. Talvivaarassa päästöt ovat monikymmekertaiset luvattuun verrattuna ja ihmiset ovat luonnollisesti raivoissaan. Niinistö on asiasta huolissaan, mutta ei ole vaatinut kaivoksen sulkemista. Sinulla on valtava into arvostella vihreää ministeriä, mutta et oikein voi näistä suolajärvistä puhua, niin puhut uraanista!
  Sanottakoon vielä, että oma kantani on, että Uraani pitää ilman muuta rikastaa, kun sellaista maasta löytyy. Niinistön kanta on eri kuin sinulla ja minulla, mutta puhumalla uraanista, kun muut puhuvat suolasta on kyllä melkoista suhteellisuudentajun puutetta.

  VastaaPoista
 9. Lukisivatko vihreät sittenkin tätä blogia ;=)?

  Olen uutisoinista ymmärtänyt, ettei Talvivaarassa ole ylitetty lupanormeja päästöissä tai ainakin ne ovat vähäisiä? Kuvista päätellen siellä on johonkin suolampeen tullut jotain, siitähän voikin jo vihreä repiä sensaatiota. Jos tuo olisi kirjaimellisesti totta, kyllä Niinistö olisi vaainut sulkemaan kaivoksen,mutta hän ymmärtää itsekin,ettei siihen laillista perustetta löydy. Mutta samaa mieltä olen, ettei kaivos saa aiheuttaa merkittävää haittaa lähiseudun asukkaille.

  Ville Niinistö kenties kohdistaa median huomion Talvivaaraan peittääkseen täydellisen epäonnistumisensa Durbanissa, jossa hän ei pitänyt oman maan puolia,vaan aiheutti Suomelle 20-30 miljoonan, jopa tulevaisuudessa 100 miljoonan ylimääräiset vuotuiset menot (kuten Pekkarinen sanoi), kun suostui komporomissisopimukseen vain, "jotta sopimus saatiin aikaan". Todella härskiä oman maan parturointia, ympäristöministeri vaihtoon ja heti! (Sitä suuremmalla syyllä,jos tekemättömyys johtui ymmärryksen puutteesta).

  VastaaPoista