torstai 8. joulukuuta 2011

SKEPSIS ry:n vuoden 2011 huuhaapalkinto Magneettimedialle

SKEPSIS Huuhaapalkintopäätös 2011SKEPSIS ry on eilen 7.12.2011 myöntänyt vuoden huuhaapalkinnon Magneettimedia-lehden kustantajalle,tavarataloketju Kärkkäiselle. Koska myös minä alkuvuodesta 2011 Juha Kärkkäisen pyynnöstä kirjoitin ao.ilmaislehteen puolentusinaa kolumnia,haluan tässä tuoda julki "puolustukseni" asialle. Yhtä lukuunottamatta (Maglev) kolumnini käsittelivät kriittisesti nk. "ilmastonmuutosta" ja "uusia energioita" ja seison edelleenkin kolumnieni takana,niiden faktat eivät perustu huuhaatietoon vaan olemassaoleviin "laitostieteen" tutkimuksiin tai niiden pohjalta tehtyihin artikkeleihin ja uutisiin maailman valtalehdistössä. Sen sijaan olen aivan samaa mieltä Skepsiksen kanssa Magneettimedian muusta sisällöstä, luontaislääkehuuhaasta
ja pääasiallisen kirjoittajansa paranoideista artikkeleista. Olen jättänyt kolumnistin toimeni lehdessä loppukesästä 2011, osin vastalauseena sen sisällölle,
osin koska minua mm. ydinvoimakysymyksessä yritettiin pakottaa lehden ydinvoimaa vastustavalle linjalle ja loppujen lopuksi siitä tosiseikasta,ettei minulle maksettu senttiäkään kirjotuksistani,"tyhjän saa pyytämättäkin".

Vaikka arvostankin Skepsis ry:n toimintaa tieteen nimissä kulkevan huuhaan paljastamisessa, on minulla pari kritiikin sanaakin järjestöstä, jota en tosin juurikaan tunne. Skepsiksen johtokunnassa on monia arvostettuja tutkijoita, kuten prof. Nils Mustelin ja Hannu Karttunen, mutta en ymmärrä kuinka siihen vuonna 1993 on
voinut kuulua "metataiteilija" Lauri Gröhn, joka nykyisin näkyy vaikuttavan fanaattisena ilmastohuuhaan puolustajana ainakin tuolla Herlinin suvun vesan hiekkalaatikolla, nettilehdessä nimeltä "Uusi Suomi" ?

"Tiede" -niminen Sanoma-konsernin lehti on myös todellinen vitsi nimensä johdosta. Tiede viihtyy vapaassa maailmassa ja vapaassa ajatustenvaihdossa, jota tämä nk. "Tiede" parhaansa mukaan murhaa. Minut asetettiin ikuiseen kirjoituskieltoon, kun olin eri mieltä mielipidepalstansa valvojan nimimerkillä "Phony" kanssa. Huvittavaa oli, että vain kolmisen kuukautta tuon kiellon jälkeen samainen "Phony", oman kertomansa mukaan kansakoulunopettaja, rukoili minua tulemaan takaisin, tässä viestejään;

From: Jooseppi Lällä *poni.phony@gmail.com*
To: Ilmasto Huijaus
Sent: Thursday, November 24, 2011 5:59 PM
Subject: Re: Hannu, oletko siellä?

Hannu, oletko siellä?

Moi,
kaipaan sinua. Olisi minullekin haastetta!
Tuutko takaisin, jos ilmoitan, etä bannit on peruttu?
Ja sit ollaan kunnolla, jookos!
Hannu

Tätä sp-osoitetta en seuraa
kuin satunnaisesti, eikä uudelleenohjausta ole.

Palaatko, jos perun bannisi?

En ole tästä keskustellut edes asdf:n kanssa, mutta me kyllä asdf:n
kanssa päästään sopimukseen.
Tuo Academian-nimimerkki on vain tylsä trolli. Sinussa on jytyä.
Enkä sitten ole koskaan kirjoittanut näitä rivejä. Sähköpostisi
tuhoutuu 10 sekunnin kuluttua....


Poistamme bannit kyllä, mutta vasta siitä yhdessä neuvoteltuamme. Olet
kiltisti, ja tulet Raumamiittiin ensin kesänä pitämään luennon
ilmastonmuutoksesta. Minä pidän ennen sitä luennon Vanhasta Raumasta
ja vittuilen sinulle, kuten sinä minulle. Saat ilmaisen majoituksen
(puolijoukkueteltassa).
Noista ehdoista ei sitten luisteta! EI!
Mutta ihan tosissaan, minun puolestani olet tervetullut palstalle,
kirjoitathan Markon blogiinkin,
Hannu


Sanomattakin on selvää, etten olisi palannut herjattavaksi tuonne teinifoorumille ja
esitelmä "puolijoukkueteltassakaan" ei oikein enää tässä iässä jaksa innostaa ;=).

("Phonyn" oikea etunimi on kertomansa mukaan myös "Hannu", joten viestit lienevät aitoja, tuotahan ei kukaan pulinafoorumilaisensa tietäne).


Kolumnini löytyvät kaikkien arvosteltaviksi MM:n sivuilta, osiosta "kolumnit" 4,5,6 ja 7:

Magneettimedia

Samoihin aikoihin kirjoitin kustantajansa pyynnöstä muutaman kolumnin myös e10-bensiini-nettilehteen:

e10bensiini

(Näyn vieläkin olevan kolumnistien luettelossa)


YLE:n Keski-Pohjanmaan uutinen:


YLE

8 kommenttia:

 1. Vaikka Magneettimedia on monessa suhteessa hieman... erikoinen, tässä maassa on valtava pula uutislähteistä jotka kertovat muistakin kuin poliittisesti korrekteista asioista poliittisesti korrekteista näkökulmista.

  Jenkki sanoisi: "Beggars can't be choosers". Tästä syystä magneettimedian sorsimiseen ei ole varaa.

  Eikä tuosta Skepsiksen huuhaa-palkinnosta kannata yöuniaan menettää. Vuonna 2009 sen sai Rokotusinfo RY, mm. tämäntyyppisten lausuntojen vuoksi:

  http://www.kaleva.fi/plus/Laakarit_-Rokote-on-turvallinen/820806

  http://yle.fi/uutiset/teksti/terveys_ja_hyvinvointi/2009/07/sikainfluenssa_on_miljardibisnes_880568.html

  Jokainen voi omalla tahollaan miettiä ansaitsiko Rokotusinfo huuhaa-palkinnon väitteillään sikainfluenssarokotteen testaamattomuudesta ja adjuvantin haitallisuudesta, sekä vaatimuksistaan ettei ainetta piikitetä raskaana oleviin tai lapsiin.

  Skepsis ei yleensäkään ole järjestönä oikeasti skeptinen. Se on pikemminkin Virallista Totuutta puolustava järjestö, ilman todellista kykyä kyseenalaistaa sitä. Lisäksi se valitsee lähinnä vain pehmeitä kohteita, kuten homeopatian — mikä vastaa näin niin kuin väittelymielessä invalidin potkimista.

  Kunnioitukseni kyseisen järjestön älyllistä rehellisyyttä kohtaan on puhdas nolla.

  VastaaPoista
 2. Rahasta puhuu mitä vain ja kaikki nämä "luontais"-humpuukit ovat jättibusinesta,homeopatia ja scientologia suoranaista raakaa huijausta,Saksassa viimeksimainittua kiellettiin jo oikeuden päätöksellä kutsumasta itseään "uskonlahkoksi".

  "Rokotusinfo" on tarkoituksellisesti valittu nimi,joka antaa luotettavuuden kuvaa,vaikka kopla on joukko suoranaisia roistoja,jotka vaarantavat kansanterveyden, nyt jo länsirannikolla (kas vain, MM:han on laajalti levinnyt siellä) kuulemma suuri osa jättää lapsensa rokottamatta, joka lisää epidemioiden mahdollisuutta. Sikaflunssarokotteen sivuvaikutukset olivat ikävä yllätys,joskaan sen osuutta narkolepsiaan ei ole tieteen menetelmin todistettu. Ilman rokotusta arvioidaan noin 300 ihmisen Suomessa kuolleen ja jos tauti olisi ollut niin paha kuin pelättiin, paljon paljon enemmän. Tällaisten "kansanliikkeiden" ja niillä mainetta ja mammonaa keräävien toiminta on yksinomaan rikollista, ei meillä ole varaa palata keskiaikaan ja sammakkokeitoksiin.

  Tässä blogissa on aiemmin esitelty elokuva "Contagion", "Tartunta",jossa luontaishuuhaablogisti kerää miljoonaomaisuuden, kun kymmeniä miljoonia ihmisiä on kuollut epidemiassa, huomattava osa näistä haksahdettuaan "kuusenhavu-uutteeseen" rokotusten sijaan.

  MM:n Söyringin poliittisen mission takapiruna vaikuttaisi olevan joko Iran tai Venäjä, ehkä molemmat, lehden antisemiittinen linja ei jää epäselväksi.

  Skepsiksellä on puutteensa,mutta kyllä huuhaapalkinto tällä(kin) kertaa meni aivan oikeaan osoitteeseen.

  VastaaPoista
 3. "kaikki nämä "luontais"-humpuukit ovat jättibusinesta,homeopatia ja scientologia suoranaista raakaa huijausta"

  Tästä en ole eri mieltä. Toki kannattaa muistaa etteivät myöskään lääkefirmat mitään pyyteettömiä hyväntekijöitä ole.

  ""Rokotusinfo" on tarkoituksellisesti valittu nimi,joka antaa luotettavuuden kuvaa"

  Roistokin voi olla oikeassa. Rokotusinfo oli oikeassa kritisoidessaan hyvin testatuksi väitettyjä, mutta myöhemmin tunnustetusti lähes testaamattomia rokotteita - varsinkin niiden piikittämistä lapsiin.

  Kyllähän tuon nyt sanoi järkikin että melkoisella riskillä mennään kun monet maat (mm. Sveitsi ja Puola) kieltäytyivät piikittämästä moista lapsiinsa vedoten testaamattomuuteen, mutta Suomessa rokotetta väitettiin täysin turvalliseksi. Pikemminkin kehitettiin salaliittoteorioita sveitsiläisten ja puolalaisten "todellisista" motiiveista.

  http://yle.fi/uutiset/teksti/ulkomaat/2009/10/sveitsi_rajoitti_sikainfluenssarokotteen_kayttoa_1124442.html

  "Sikaflunssarokotteen sivuvaikutukset olivat ikävä yllätys,joskaan sen osuutta narkolepsiaan ei ole tieteen menetelmin todistettu."

  Skvaleeni on yhdistetty autoimmuunisairauksien puhkeamiseen hyvin selkeästi ja narkolepsia on autoimmuunisairaus. Tilastollinen yhteys narkolepsiatapauksilla ja sikainfluenssarokotteella on kiistämätön.

  Voi hyvinkin olla ettei narkolepsia ollut edes ainoa autoimmuunisairaus jota rokote aiheutti - olipa vain niin harvinainen, että sen lisääntyminen oli helppo havaita heti.

  "Ilman rokotusta arvioidaan noin 300 ihmisen Suomessa kuolleen ja jos tauti olisi ollut niin paha kuin pelättiin, paljon paljon enemmän."

  Tauti oli paljastunut jo kesällä 2009 paljon pelättyä lievemmäksi. Sen erikoispiirteenä normaali-influenssaan verrattuna oli lähinnä miten vähän se tappoi vanhuksia (voidaan lukea myös: "Tauti tappaa suhteessa poikkeuksellisen paljon nuoria!"). Siksihän suorastaan hysteerisiin mittoihin kasvanut rokotuskampanja olikin niin hullu.

  Siinä torjuttiin hirvittävällä riskillä lopultakin hyvin lievää tautia. Vaikuttikin siltä että jo ostetut rokotteet oli saatava piikitettyä kansalaisiin, hyötyä tai ei.

  "Tällaisten "kansanliikkeiden" ja niillä mainetta ja mammonaa keräävien toiminta on yksinomaan rikollista, ei meillä ole varaa palata keskiaikaan ja sammakkokeitoksiin."

  Kriittisyys mitä tahansa tahoa kohtaan on aina tervettä. Kyyninen vaihde kannattaa laittaa silmään viimeistään siinä vaiheessa kun tuottajan luottamus oman tuotteensa turvallisuuteen on tätä luokkaa:

  http://www.iltasanomat.fi/terveys/Mediuutiset%20Paljastus%20H1N1-rokotteesta%20Outo%20sopimus%20poistaa%20l%C3%A4%C3%A4keyhti%C3%B6n%20vastuun/art-1288366902809.html

  VastaaPoista
 4. "MM:n Söyringin poliittisen mission takapiruna vaikuttaisi olevan joko Iran tai Venäjä, ehkä molemmat, lehden antisemiittinen linja ei jää epäselväksi."

  MM kuuluu samaan salaliittoteoriauutisgenreen kuin esimerkiksi Infowars ja Prisonplanet. Joskin ehkä hieman hätäisemmin kyhättynä. Tuskin siellä takapirua on sen enempää kuin äärimmäisen kyyninen ja vainoharhainen suhtautuminen kaikkiin vaikutusvaltaisiin tahoihin.

  Näen tuollaisen uutislähteen olemassaolon ainoastaan positiivisena - niin kauan kuin kukaan ei erehdy lukemaan kaikkea kirjaimellisesti. Parhaimmillaan se opettaa ihmisille lähdekritiikkiä, sillä ei kaikki sielläkään esillä oleva roskaa ole. Kirjoitithan sinäkin sinne.

  "Skepsiksellä on puutteensa,mutta kyllä huuhaapalkinto tällä(kin) kertaa meni aivan oikeaan osoitteeseen."

  Minusta tässäkin on kuitenkin kyse jonkinasteisesta invalidin potkimisesta, kuten noissa huuhaa-palkinnoissa yleensäkin. Altavastaajan päähän potkiminen ei oikein herätä minussa erityistä kunnioitusta.

  Kävisivät vaikkapa jonkin valtion laitoksen, ilmastonmuutostieteen tai vaikkapa naistutkimuksen hölmöimpien väitteiden kimppuun.

  Ainoastaan skientologeille vuonna 1991 annettu palkinto osoitti jonkinlaista selkärankaa, sillä kyseinen järjestö on hyvin tarkka itseensä kohdistuvasta kritiikistä. Tosin tällöin Suomessa taisi olla kourallinen skientologeja, jos sitäkään. Nykyään annettuna moinen palkinto voisi aiheuttaa kuumat oltavat skepsisläisille.

  Kun miettiin esimerkiksi Hesarin uutisia, niin aikamoista tuubaa sielläkin enimmäkseen on. Koska olet nähnyt viimeksi Hesarin uutisoiman asiallisen ilmastonmuutosuutisen? Lehti keskittyy nykyään objektiivisen uutisoinnin sijaan kouluttamaan lukijoitaan ajattelemaan oikein. Voidaanko siis rehellisesti sanoa valtakunnan päälehden laatutason olevan merkittävästi MM:ää korkeammalla?

  VastaaPoista
 5. En jatka tätä keskustelua, sanon edelleenkin,että mielestäni huuhaapalkinto meni oikeaan osoitteeseen. Olisin voinut nostaa lehden tasoa,mutta sitä ei sallittu,pitäkää hyvänänne!

  VastaaPoista
 6. Uuden Lääkärilehden mukaan sikaflunssarokotuksen ja narkoleptian yhteyttä ei ole voitu todistaa. Asiasta kertoo tämän päivän Helsingin Sanomat.

  VastaaPoista
 7. Minä en taas ymmärrällä millä perusteella joku voi väittää että sillä mitä syöt, ei ole mitään merkitystä terveyden kannalta. Varsinkin kun nykyajan sairaudet johtuvat hyvin pitkälti nykyaikaisesta ravinnosta. Voit kokeilla kuinka pitkään pärjäät syömällä pelkkää leipää.
  Luontaistuotteet eivät ole lääkkeitä vaan ruokaa ja ilman ruokaa ei pärjää kukaan.

  Luontaislääke?? Ravintoa ei pitäisi sotkea lääkkeisiin jotka ovat lääketeollisuuden tuote. Niillä hoidetaan jotain tiettyä sairautta, tai sairauden oireita. kun taas terveellisesti syömällä estetään sairauksien syntyminen tiettyyn pisteeseen asti. On tietenkin myös paljon sairauksia mitä voitaisiin hoitaa ruokavaliota muuttamalla. Sitä eivät kuitenkaan suomalaiset lääkärit osaa, sillä heidät koulutetaan hoitamaan oireita.

  En puolusta Magneettimediaa, sillä en sitä lue. Puolustan ruokaa ja vastustan sen nimittämistä lääkkeeksi.

  VastaaPoista
 8. Kuka pelkkää leipää söisi? No,olihan se Aafrikan valtio,jossa kaikki olivat sokeita,paitsi eräs pikkutyttö,joka näki nälkää.

  "Luontaistuotteet" ovat ajan suuri huijaus ja "luontaislääke"-huijarit kuuluisivat linnaan. Nykyinen teollinen ruoka on turvallisinta ja täydellisintä koskaan. "Luomuruoka" aiheuttaa mm. USA:ssa kymmenen kertaa entistä enemmän ruokamyrkytyksiä,joihin kuolee suuri määrä ihmisiä vuosittain. Pienet maatilavalmistajat eivät aina ymmärrä, että mm. botuliini,jonka kehittymisen estämiseen lisätään lihaan nitriittejä,on tavallinen luomuruoassa, vasta kuoli nainen syötyään luomuoliiveja.

  VastaaPoista