tiistai 31. tammikuuta 2012

Geophysical Research Letters: "Uusi tutkimus todistaa pikkujääkauden"

GRL


"Michael Mann´n lätkämaila" perustuu oleellisesti nk. pikkujääkauden (Maunderin minimi)ja keskiajan lämpimän kauden kieltämiselle. Nyt taas yksi uusi tutkimus vahvistaa pikkujääkauden, jolloin todistetusti mm. Itämeri jäätyi ja Thamesilla luisteltiin.

6 kommenttia:

 1. Tiedätkö, ettkö onko P. Taalas tai joku muu "asiantuntiija" kommentoinut millään lailla näitä viime aikoina julkaistuja juttuja?

  Vai alkaako sama "ilmastonmuutosuutisointirumba" tiedotusvälineissä heti kun meillä lämpötila nousee plussan puolelle?
  Tästä hyvänä esimerkkinä on Visa "vuoden aikaan nähden" Salojärvi, joka välittömästi lausuu tuon maagisen lauseen heti, kun jossain päin Suomea sää poikkeaa heidän pitkäaikaisista keskiarvoista!

  VastaaPoista
 2. @ kyl

  Eihän niitä meillä ole julkaistu, en ole kuullut koskaan kommentoineen mitään "uskon" vastaista. En niin suuresti ihmetellyt, ettei HS julkaise, edes nk. "mielipide"-osiossaan mitään kritiikkiä silloin kun eläkkeelle jäänyt päätoimittaja Reetta Meriläinen vielä kuului Ilmatieteen laitoksen hallitukseen, mutta samana näyttää jatkuvan edelleenkin. Meriläiskä suuttui kovin, kun epäilin vaikutusta asiaan ja erosi hallituksesta (en lue sitä ansiokseni,hallitus lopetettiin kai muutenkin).

  Kysymyksiä Reetalle

  "Reetta Meriläinen kirjoittaa:
  5. huhtikuuta 2009 kello 21.05

  Hannu Tanskaselle tiedoksi, etten enää ole Ilmatieteen laitoksen johtokunnan jäsen, eikä johtokuntaa ole enää olemassakaan. Ilmatieteen laitos ei ole kertaakaan yrittänyt vaikuttaa lehden ilmastokirjoitteluun johtokunnan kautta. Siellä ei olla tyhmiä. ”Monet alan professorit” voisivat kertoa huolensa ”sensuurista” suoraan minulle, sillä tunnenkin heistä muutamia"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho - mistä nyt tuulee? Olisipa Reetta nyt vastannut esittämiisi kysymyksiin!
   Tuo "Siellä ei olla tyhmiä" on mielenkiintoinen kommentti!
   Vanhan sanonnan mukaan "se koira älähtää...
   Ei tietystikään siellä olla tyhmiä, miten muuten tällainen "antropogeeninen ilmastonmuutos" ja sen puolustaminen onnistu(-isi) tyhmältä porukalta?
   Uskallan väitää, että kyllä tuolla ilmatieteen laitoksella (ja sen käsikassara HS:ssa) mietitään, että miten tästä tilanteesta luovitaan irti?
   Ehkä käy niin, että tulevaisuudessa Hesarissa ei ihan "jokaisessa numerossa ja jossain asian yhteydessä" ei yritetä liittää väkisin tätä antropogeenistä ilmastonmuutos -agendaa?

   Sitten, kukahan ensin pyöritellään tervassa ja höyhenissä?

   Poista
 3. @kyl

  Huomaan kirjoittajan olevan optimisti. En usko,että ketään siellä tullaan koskaan syyttämään, usko nyt on sellaista. Johan jopa ilmastouskon kirkko IPCC uusimmassa seurantaraportissaan myöntää, ettei mahdollista antropogeenista vaikutusta voida erottaa luonnollisesta muutoksesta,mutta näetkö sellaista uutista mediassamme? Britanniassa tosin mm. Daily Mail on ottanut jo kriittisen kannan asiaan, ehkäpä meilläkin sitten joskus...

  Minä kuuluin kolmisenkymmentä vuotta mm. Ilmasuojeluyhdistykseen ja Suomen Työhygienian Seuraan. Olin mm. Ilmatieteen laitoksen Tallinnan risteilyllä siihen aikaan 1990-luvun taitteessa, kun termi "kestävä kehitys" lanseerattiin. Lounastaessamme Tallinnassa kyllästyin erään naislisensiaatin (=tulevia IL:n tutkijoita) vihervaahtoamiseen ja protestoin. Tämä katsoi minua ylimielisesti ja tuhahti: "Mikä SINÄ kuvittelet olevasi?". Vanhana myyntimiehenä en jäänyt sanattomaksi ja jäätävä hiljaisuus lankesi pöytään.
  Aamuyöstä yksi "vanhan polven" tutkijoista nojasi laivan reelinkiin ja menin juttelemaan, pahoittelin eilistä lausumaani ja panin juomien syyksi. "Se akka ansaitsi sen!", tämä vastasi ja hymyili. Minä toimitin mm. valtaosan IL:n otsoninmittausverkon laitteista, kun tämä uusi polvi nousi valtaan, minulla ei ollut enää asiaa laitokseen. Taalas on 100% fanaatikko asiassa, ympäristönmuutoksen proffa Atte Korhola kerran hesarissa iski mukavasti tätä.
  Eräs Helsingin yliopiston emeritusprofessori kertoi minulle, ettei vastaväittäjä hyväksynyt Taalaksen väitöskirjaa, "jotenkin kuitenkin tiedekunta sai sen läpi".

  Nyt kun "ilmastonmuutoksesta" on tullut verotuksen työkalu,se on ikuinen, sama mitä faktat ovat. Olin pettynyt, kun Sauli Niinistökin vannoi sen nimeen ja mainitsi Al Goren. No, silti pienempi paha kuin vastustajansa ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä näyttää jo synkältä "kaksinpuhelulta", mutta olet oikeassa, että kyllä "nämä" tulevat pääsemään kuin koira veräjästä - nyt olen pessimisti!
   Pengoin tuossa hieman yli vuoden vanhaa juttua tuosta Phil Jonesin myöntämästä ilmaston lämpenemättömyydestä ja Pachaurin tietämättömyydestä Meksikon Cancunissa 2010.
   Ei vaan löydy kuin ainoastaan Magneettimedian sivustoilta, muut meediot vaikenevat täysin.
   Ikävä kyllä näyttää kokoomuskin olevan täysin ao. agendan kannattaja. Kysyin itse asiassa muutama vuosi sitten heiltä asiasta, niin ensimmäiseen vastattiin, toiseen odotan yhä vastatusta!

   Poista
 4. Oli näköjään metoffice halunnut kommentoida että kyllä se silti lämpenee:
  http://metofficenews.wordpress.com/2012/01/29/met-office-in-the-media-29-january-2012/

  VastaaPoista