lauantai 4. helmikuuta 2012

Independent: Pakkasetkin johtuvat ilmaston lämpenemisestä

Independent UK


Mikään ei murra alarmistien uskoa "ilmaston lämpenemiseen", nyt tämä pakkaskausikin
johtuu kuulemma pohjoisen jäiden sulamisesta, jonka johdosta Siperian kylmät tuulet pääsevät Eurooppaa kiusaamaan. Taisi unohtua nämä pari edeltävää, vielä huomattavasti kylmempää talvea ja esimerkiksi 1979-80 ollut todella kylmä talvi, jolloin pakkasta oli etelärannikollakin yli - 30 C monta viikkoa yhtämittaa. Tai entäpä sotatalven jopa yli - 40 asteen pakkaset, näistä kertoi minulle silloin Viipurissa asunut isäni, koiran jalat meinasivat jäätyä maahan, kun se ulvahtaen nuoli niitä välillä.


"Top Secret" tänään:


Troublemaker Americanilla

8 kommenttia:

 1. Näyttää vahvasti siltä, että vaikka koko meri jäätyisi niin syyksi sanotaan ilmaston lämpeneminen ja maapalloa aletaan jäähdyttää jotta se lämpenis.

  VastaaPoista
 2. Tänä aamuna pitkästä aikaa kuulin/luin sanan ilmastonmuutos a'la YLE. Mikäli oikein kuulin tai luin, niin Ruotsissa ilmastonmuutoksen takia talvet lyhenevät 45 päivällä. Miten tuollaiseen lukemaan on päädytty? Paljonko luku mahtaa olla Suomessa?
  Tieto mahtaa olla faktaa - eihän sitä muuten tv:ssä kerrottaisi? Tai kuten U. Turhapuro muistaakseni aíkoinaan vaimolleen sanoi, että "kaikki on uskottava mitä lehdessä kirjoitetaan tai sitten lopetetaan lehden tilaus". Tosin, ilmatieteen laitoskin "lähes vannoo" Al Goren nimeen, niin kai se on vai uskottava, että tämä asia on näin kun se kirjoitetaan!

  VastaaPoista
 3. ...mites se menikään 1930- luvulla...? Hmmm.... joo, näin: Ein Volk, Ein Reich, Ein Klimat! Ja maksajat huutaa perässä: SIEG HEIL! .... auta armias loppulaskun siivoojia..... :/

  VastaaPoista
 4. Mutta mites nyt Petteri Taalas suu pannaan? Muutama vuosi sitten Taalas sanoi, että kylmät talvet ja lumi tulevat olemaan harvinainen tapahtuma. Ei se mitään, aina ilmastonmuutoskirkko keksii jonkun uuden selitys. Mutta kyllä tämä "lämmin aiheuttaa kylmää" on hauskin ja typerin juttu ikinä mitä on meille yritetty syöttää. Mielenkiintoinen ilmiö sinänsä että, sama ilmiö aiheuttaa myös lämpenemistä. Hemmetin kätevää!
  T.ML

  VastaaPoista
 5. @Tuli vanhaan,mutta mielenkiintoiseen aiheeseen kommentti,nostan sen uudelleen tänne:


  "Hieno juttu aloituksessa. Löysin tämän vahingossa. Taiampa olla samaa mieltä, näin lähes maallikkona. Aihe oli puheena, ja varoitin niitä fysiikan peruslaeista. Voisihan sen hyvinniin lähettää, ja katsoa miten syntyy siimasoppa. Teuris
  Anonyymi kommentoi tekstiä Ilmatieteen laitoksen "sähköpurje" ei toimi" klo 14:20


  Sähköpurje

  VastaaPoista
 6. Löytyi hyvä juttu kun selasin Wikipedian kasvihuoneilmiöartikkeli:
  "Kasvihuonekaasut luovat luonnollisen kasvihuoneilmiön, jota ilman maan keskilämpötila olisi 20–30 °C kylmempi. Ilman kasvihuoneilmiötä maa olisi elinkelvoton"

  Nyt hyvät ilmastotieteilijät haluaisin tietää miten paljon maapallon lämpötila nousi 250 miljoonaa vuotta sitten kun koko Länsi-Siperia lensi ilmaan magman purkautuessa ja seurannut tapahtumaketju pisti sukupuuttoon 95% senhetkisistä lajeista.

  Oisko 250 astetta?

  VastaaPoista
 7. Olen itse nuori ja mielestäni aikuiset eivät ota tätä ilmastonlämpenemis juttua tosissaan. En luonteeltani ole sellainen, joka jankuttaa ilmaston muutoksesta, mutta silti olen huolissani. Mielestäni nämä sää olosuhteet saattavat johtua siitä, että ilmakehä on katoamassa pakokaasujen ja muiden seraukena. Esim. kesällä on todella kuuma, koska auringonvalo päsee paremmin heikentyneen ilmakehän lävitse. Talvella taas on todella kylmä, koska aurinko on kauempana meistä eikä paista tälle puolelle maapalloa niin paljon, tällöin lämpö karkaa helposti avaruuteen, kuten aavikoilla tapahtuu.
  Oliko tässä tarpeeksi selitystä?
  Oletteko itse miettinyt asiaa tältä kannalta?

  VastaaPoista
 8. @ Hei nuori "anonyymi" (viimeisin)

  Ole huoleti,kyllä virallinen tiede ottaa sen hyvinkin tosissaan,me skeptikot vain epäilemme. Ei ilmakehä minnekään ole katoamassa, maan vetovoima, gravitaatio, pitää siitä huolen, maapallon pitäisi olla hyvin kuuma, että happi ja typpimolekyylit saisivat sellaisen pakonopeuden, jolla ne häviäisivät avaruuteen, kuten vaikkapa vedylle on suurelta osin tapahtunut. Aurinko on itse asiassa lähimpänä nyt sydäntalvella, mutta koska Maan pyörimisakseli on vinossa parikymmentä astetta, me joudumme talvella enimmäkseen sinne varjon puolelle täällä pohjoisilla leveysasteilla ja kesällä päinvastoin.
  Kirkkaalla ilmalla tietenkin sekä auringon säteily lämmittää enemmän ja yöllä säteilee enemmän lämpöä avaruuteen kuin pilvisellä säällä, päiväntasaajan tasossa pilvet heijastavat keskimäärin 20% auringon säteilystä pois. Nopeimmin lämpötiloja kuitenkin muuttaa konvektio, ilmanvirtaukset. Nyt kun korkeapaine tulee Venäjältä, on hyvin kylmää ja kun lännestä Atlantilta tulee lämmintä ilmaa, tulee taas lauhaa. Noin yleisesti ottaen, Ilmatieteen laitoksen sivuilta saat luotettavinta tietoa ilmastosta ja säästä, ihmisen vaikutuksesta, nk. antropogeenisesta tekijästä tässä me epäilijät kiistelemme ;).

  VastaaPoista