torstai 19. tammikuuta 2012

Saksan sokea luottamus aurinkovoimaan käy maalle kalliiksi
"Vain aurinko puuttuu" ja Saksa joutuu ostamaan ydinsähköä Ranskasta ja Tsekeistä. Merkelin hallituksen lyhytnäköinen energiapolitiikka käy saksalaisten kukkarolle.


Spiegel


"The only thing that's missing at the moment is sunshine. For weeks now, the 1.1 million solar power systems in Germany have generated almost no electricity. The days are short, the weather is bad and the sky is overcast. As is so often the case in winter, all solar panels more or less stopped generating electricity at the same time. To avert power shortages, Germany currently has to import large amounts of electricity generated at nuclear power plants in France and the Czech Republic. To offset the temporary loss of solar power, grid operator Tennet resorted to an emergency backup plan, powering up an old oil-fired plant in the Austrian city of Graz"


"Top Secret" tänään:

ICI:n hiilivetylaseriin tutustumassa

2 kommenttia:

 1. Mutta näyttää hyvältä "saksalaisten silmissä", kun he eivät tuota päästöjä omalla energiantuotannollaan. Muistaakseni Tanskalla on ollut sama ongelma edellisinä talvina kun tuulivoima ei ole riittänytkään vaan Ruattista ja Norjasta on pitänyt tuoda sähköä - mutta Tanska ei tuota päästöjä!

  Asiasta hieman sivuun, nimittäin paljastuneesta Itämeren - "pienestä fosforipäästöstä". Meidän ympäristöministeri lupasi välittömästi, että autamme tuota maailman suurinta luonnonvaroiltaan olevaa valtiota. Kuinka hyvän ja edullisen sopimuksen tämä Vil El Niinistö saa meille taas neuvoteltua?

  VastaaPoista
 2. @kyl

  Totta,Tanska teki "hattutempun" kun alkoi uhkaavasti näyttää siltä,ettei tuulimyllysähkö vähennäkään hiilidioksidipäästöjä ja osti Nordpoolista sähköä niin paljon,että saattoi "todistaa" puhtaan tuulienergian hyvyyden.

  Jos oikein luin, uutinen ehti hävitä, Ville Niinistö haluaa meidän investoivan taas 20 miljoonaa euroa ryssän paskojen puhdistamiseen. Maan, jolla on valtavat luonnonvarat, ei lainkaan velkaa ja ennen kuin me ja EU rakensimme sinne puhdistamon, kaikki hetekaa pienempi Pietarista valui suoraan Suomenlahteen.

  VastaaPoista