keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Median helmiä ja sianmarjoja
Kun mediamme ovat vihervasemmiston valtaamia "lesbonlehtiä", on ilouutinen kuulla,että Suomi-tv:n on ostanut kansainvälinen Rubert Murdochin lehtikonserni ja Suomi-tv:n nimi muuttuu 16. huhtikuuta FOX-tv:ksi. Lopultakin saamme vertailukohdaksi tervehenkistä oikeistolaista ja perinteisiä valkoisen miehen kristillisiä arvoja kunnioittavan mediakanavan tähän pervessiin saastaan. Jo nyt vielä Suomi-tv:n nimellä kulkevalla kanavalla tarjotaan erinomaisia National Geographic-dokumentteja, mm. "Lentoturmatutkinta" ja "Historian salaisuudet".

Toista äärimmäisyyttä, sianmarjoja, edustaa ehkä pohjanoteerauksena Ylivieskassa toimitettu ja jopa 300 000 viikottaisella levikillä ilmaisjaettu kauppias Kärkkäisen "Magneettimedia"-lehti. Jos luuli, että lehden saama Skepsiksen viime vuoden "Vuoden Huuhaa"-palkinto riitti ja pohja oli saavutettu, se oli erehdys, nyt lehti näyttää, että lattian läpikin voi mennä ja hiilihankopuolella on tilaa. Uusimman numeron antisemitistinen anti on sitä luokkaa, että "kiihottamisesta kansanryhmää vastaan"-lain pitäisi toimia. En linkkaa tuota saastaa tänne, mutta ehkäpä paljon kertoo pääkirjoittajansa, Riikka Söyringin pako lehdestä ja asiasta kertominen Herlinin pojun hiekkalaatikolla, nk. "Uuden Suomen" pulinapalstalla:


Riikka Söyring


Siis myös uusi päätoimittaja on "sairastunut", no, enpä ihmettele jos joukkopako jatkuisi vielä tästäkin (vai onko siellä enää ketään?). Häpeäkseni tunnustan, että minäkin vuosi sitten kirjoitin kustantajansa pyynnöstä lehteen kymmenisen kolumnia, joita en saa enää pois. Toisaalta, niitähän voi lukea vertailuna muuhun aineistoon ja nauttia ainoana selväjärkisenä tekstinä ;)!


Minne menet maan media?

5 kommenttia:

 1. Parempaa tasoa uutisointi on noissa magneettimedioissakin kuin Hesarissa...

  Fox on kyllä ihan asiakanava, joskin mitä ulkopolitiikkaan tulee niin Yhdysvaltain intressit näkyvät aika selkeästi uutisoinnissa. Toisaalta sama taitaa nykyään päteä kaikkiin muihinkin valtamedioihin, ja jäljelle jäävät magneettimediat taas vetävät itään minkä kerkiävät.

  VastaaPoista
 2. @ Tiedätte mielipiteeni hesarista,mutta aivan noin pitkälle en menisi.

  VastaaPoista
 3. Hannuseni,

  päätoimittaja Jonna Takkunen on edelleen vanhempainvapaalla ja vs. päätoimittaja Anne Ukkonen on ollut ihan aidosti sairaslomalla, lääkärintodistuksen kera.

  Minä en koskaan ole ollut MM:n päätoimittaja, edes väliaikaisesti.

  Spekuloida saa, toki, mutta spekuloinnin laatu on parempi kun perustana on tosiasioita.

  Itse taas en välitä toimia syntipukkina kustantajan omille artikkelivalinnoille.

  Yt. Riikka Söyring

  ps. en ole koskaan kuulunut kommunistipuolueeseen, vasemmistoon saati sitten taistolaisiin ;)
  Taistolaisuuteen olen liian nuori :D

  VastaaPoista
 4. @ Hei Riikka, entinen kolleegani MM:ssä, kiva todeta,että luet blogiani ;). En väittänytkään, että olet päätoimittaja, sanoin "pääkirjoittaja", jos luet tarkkaan ja sitähän sinä:)! Kustantajan kohdalla lähden siitä, että jos en voi sanoa ihmisestä mitään hyvää, en sano ollenkaan;).

  VastaaPoista
 5. "Häpeäkseni tunnustan, että minäkin vuosi sitten kirjoitin kustantajansa pyynnöstä lehteen kymmenisen kolumnia, joita en saa enää pois. Toisaalta, niitähän voi lukea vertailuna muuhun aineistoon ja nauttia ainoana selväjärkisenä tekstinä ;)!"

  Kyllä kannatti taas lukea :D

  VastaaPoista