sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Tutkimus: 2000 vuotta ilmaston jäähtymistä

Todellakin,uusi tutkimus puufossiileiden vuosirenkaista todistaa,että sekä Rooman vallan aikana ajanlaskumme alussa ja keskiaikana oli lämpimämpää kuin nyt,kylmenevä trendi on jatkunut jo 2000 vuotta. Mitenkäs muuten roomalaiset olisivatkaan kasvattaneet viinirypäleitä Pohjois-Englannissa? Daily Mail

11 kommenttia:

 1. Vai viinirypäleitä. Minulla on kasvanut yli 10 vuotta jo ulkona viinirypäle, josta tulee jopa satoakin. Ihan Suomessa.

  VastaaPoista
 2. @Todellako? No,kukkaruukussa voi kasvattaa appelsiinipuunkin;). Ja voihan olla pohjoinen lajike,joka pärjää ilmastossamme,tuollaista jalostusta tuskin tehtiin roomalaisten aikoina?

  VastaaPoista
 3. Pohjoisessa pärjäävä viinirypäle on melko uusi lajike, kotoisin Kiinasta. Äitini talon seinustalla kasvoi sellainen muutamia vuosia sitten. Mutta roomalaisajalla? Taitavat olla kyseessä tavalliset nykyisin välimeren lajikkeet. Muutenhan niitä olisi Englannissa kasvatettu tauotta tähän päivään saakka, eikä ostettu kalliilla viiniä etelämpää.

  VastaaPoista
 4. Täällä pärjäävä laji on hybridi johon on "sotkettu" Aasialaista ja pohjoisamerikkalaista lajia.

  VastaaPoista
 5. Ilmasto on pulassa: http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/ilmasto-on-pulassa-apua-vihreasta-taloudesta Samat vanhat virret jälleen kerran

  VastaaPoista
 6. @No,tietääpä taas,mitä lehteä ei kannata ostaa. (vaikka aikoinaan minustakin kirjoitti),

  VastaaPoista
 7. Muutama epäkohtaa löytyy heti: 1. puulustotutkimus on tehty Pohjois-Skandinaviasta löydetyistä puista, joten maapallon ilmastosta se ei kerro mitään. 2. Suppealta alueelta tehty pelkkä puulustotutkimus ei kerro talvien lämpötiloista mitään, koska talvella puu ei kasva. 3. Yllä esitetty kuvaaja on väärennys oikeasta tutkimuksesta, sillä siitä pyyhitty pois mitattu lämpötiladata. Oikean kuvan löytää netistä (ei kylläkään denialistisivuilta).

  VastaaPoista
 8. @Anonyymi

  1. Myös keskiajan lämpökausi ja pieni jääkausi löytyi ensin pohjoisen puiden proxy-tutkimuksesta,siten sama löydettiin sekä Kauko-Idässä että Etelä-Amerikassa. "Uskovat" käyvät nyt viivytystaistelua tosiasioita vastaan,viimeinen ase on semantiikka.

  2. Kysymys on vuosikasvusta ja vuosikeskilämpötilasta.

  3. Eihän proxya ja todellista mitaustulosta saa samaan käppyrään asentaa, se sotii kaikkia tieteen periaatteita vastaan. Tämä on juuri se "Climategaten" paljastama "Mann´in temppu".

  VastaaPoista
 9. Jaa että alarmistin mielestä Suomen ilmasto ei kuulu maapallon ilmastoon :) . Kuitenkin alarmistit meuhkaa ilmaston lämpenemisestä heti kun jossain kolkassa on pari viikkoa normaalia lämpöisempää, säälittävää.
  No ei se mitään, tästäkin kesästä vaitetään sellaista että on ollut keskimääräistä lämpimämpää. Joku hullu ennusti keväällä että tämän kesän helteet ovat ennätyskuumat ja kaataa väkeä kuin myrsky viljaa, niitä helteitä odotettelen vieläkin.

  VastaaPoista
 10. Hei pahvi! huomaatko että tämä ja parin blogimerkinnän päässä oleva antarktisen tutkimuksen lämpötila-arvio keskiajalta on ristiriidassa. Aika noloa kannaltasi :))

  VastaaPoista
 11. @Jape

  Tarkoitushan ei tässä ole mitään aukotonta todisteketjua kehittää tiettyyn teoriaan,vaan julkituoda erilaisia tutkimuksia. Jos tulokset ovat ristiriidassa keskenään,en ota siitä vastuuta,joten nimittelysi on turhaa.

  VastaaPoista