lauantai 14. heinäkuuta 2012

Energia-asiantuntijat tyrmäävät aurinkoenergian

Kirjoitus HS 29.6.2012

5 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus, jonka ainoa miinus on tuo "epätieteellinen" maininta ilmastonmuutoksesta ja sen torjunnasta!
  Onko Satu-täti Hassi muuten kommentoinut ao. kirjoitusta?

  VastaaPoista
 2. @kyl

  En ole ainakaan huomannut. Laitoin linkin kirjoituksesta Satu Hassin blogeihin Uudessa Suomessa ja Iltalehdessä,ei tullut kommenttia.

  VastaaPoista
 3. Eipä kirjoittajilla ole juuri tietoa, kuinka paljon aurinkosähköä tulee Saksaan joka päivä (20 ha/MW)
  Saksan reaaliaikainen aurinkosähköntuotanto löytyy sivulta
  http://www.sma.de/unternehmen/pv-leistung-in-deutschland.html

  VastaaPoista
 4. Heikot aurinkosyklit viilentävät ilmastoa jatkossa.

  Geologiset ja astrofysikaaliset tutkimukset maapallosta ja auringosta pitkältä ajalta ovat niin vakuuttavat, että ei ole epäilystäkään siitä, etteikö auringolla ja valtamerillä olisi ratkaiseva merkitys maapallon lämmönsäätelyssä.

  Auringon aktiivisuus on noussut Pikku-jääkaudesta saakka ja erityisen voimakasta se on ollut 1900-luvun jälkimmäisellä puoliskolla ja varsinkin 1980- ja 1990-luvuilla, kun aurinkosyklit 21 ja 22 olivat erittäin voimakkaita ns. supersyklejä.

  Sykli 23 oli jo edellisiä heikompi ja tulevista aurinkosykleistä 24-26 odotetaan heikkoja, Daltonin minimin kaltaisia. Toteutuessaan ne viilentävät ilmastoa takuuvarmasti. Parhaillaan menossa oleva aurinkosykli 24 jää jo heikoimmaksi 100 vuoteen ja sen jälkeen tuleva sykli 25 vielä heikommaksi. Kun lisäksi PDO (Tyynen valtameren oskillaatio) on jo negatiivisessa vaiheessa ja NAO seuraa viiveellä perässä, on maapallolla edessä monen vuosikymmenen viileä ajanjakso.

  Luonto on järjestämässä oikeaan aikaan heikot aurinkosyklit ottaen huomioon viime aikojen AGW (ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos)-pelottelupropagandan ja siihen liittyvät yritykset vähätellä auringon aktiivisuuden ja valtamerien yhteistoiminnan vaikutusta ilmastoon.

  VastaaPoista
 5. @Anonyymi

  Eli hulluus jatkuu? No,on mielenkiintoista nähdä,kuinka Saksa tulee pärjäämään energiansa kanssa,nyt jo ostavat ydinsähköä Ranskasta ja Tsekeistä ja eteläiset osavaltiot rukoilevat Merkeliltä tukia kaasuvoimaloiden rakentamiseen hurjassa energiapulassaan.

  VastaaPoista