tiistai 18. syyskuuta 2012
E10 "ekobensiinin" tarina loppu?
Uusi Suomi blogi
Kauppalehti sen kertoo, "biobensiini" E10:n loppu lähellä?
Kauppalehti
"Ranska perustelee päätöstään ilmastonsuojelullisilla syillä. Samoilla linjoilla on EU, joka suunnittelee E10-bensiinille rajoituksia ja uhkaa lopettaa biopolttoaineiden valmistukseen jaettavat tukiaiset. E10-bensiinin taru saattaa päättyä siihen"
"EU:n uudet suunnitelmat perustuvat tutkimuksiin, joiden mukaan viljelyn laajentaminen polttoaineiden valmistukseen saastuttaa ilmastoa luultua enemmän"
Eli humpuukiahan tämäkin EU:n neronleimaus on ollut,kuten sen sanoin jo aikaa sitten.Voi vain arvalla,mitä tämänkin viherhumpan purkaminen, bensamittareiden muutos ja autojen modifiointi tehtaalla tulee maksamaan veronmaksajille?
EU:n ilmastotalebani Connie Heedegaard puuhaa nyt lentokoneiden päästömaksuja,joiden johdosta USA ja Venäjä ovat uhanneet kauppasodalla,jota EU ei voi voittaa ja Kiina jopa takavarikoida EU-maiden koneet. Onko EUvostoliitto vielä esikuvaansakin huimempi valtio,joka osaa itse hirttää itsensä?
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Luin juuri, että yhdestä bushelista maissia n. 25 kg (tietty kosteus%) saadaan lähes kolme gallonaa (n. 11,6 l) etanolia. Eihän toki tuosta maissista kaikki mene hukkaan, mutta paljonko energiaa tuon kolmen gallonan tekemiseen lisäksi tarvitaan?
VastaaPoistaIlmeisesti nämä flexfuel autot kuluttavat jopa kolmanneksen enemmän polttoainetta (verrattuna E5:een) niin tuota maissia saa lapata kyllä kaksin käsin tankkiin, että pääsee perille! Pääasia kuitenkin, että maailma pelastuu ostamalla biopolttoaineita vai onko tämä vihreiden anemaksu?
Positiivista että näinkin nopeasti tulivat järkiinsä.
VastaaPoista@kyl
VastaaPoistaKaivelin aikoinani esiin noita tutkimuksia asiasta. Eräs kertoi Brasilian sokeriruokoetanolin tekemisen vievän 39% enemmän (fossiili)energiaa,kuin etanolista ottomoottorissa saadaan siitä.
Jenkkien maissietanolin tislaajat väittävät muutamissa tutkimuksissa pääsevänsä nollataseeseen,molemmissahan kasvijäte poltetaan energiaksi. Eli tässäkin tapauksessa pätee raamatun
lause (Job): "Kapan kylvin,kapan sain,kiitetty olkoon herra";-).
Minä en oikein usko noihin tutkimuksiin,epäilen niistä jätetyn pois kaikki viljelyyn liittyvät,maan muokkaus,lannoitus,"sadonkorjuu".logistiikka yms. ja tislaus on niin energiaa vievä prosessi,etten usko kasvijätteen antavan sitäkään energiaa.
Kun Brasiliassa veronmaksajat kustantavat lystin ja Yhdysvalloissa Keski-Lännen rikkailla maissinviljeliöillä on omat lobbarit Washingtonissa,voi kaikkeen tietoon suhtautua epäilyksellä.
@Julmuri
VastaaPoistaTodellakin!