keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Ilmasto lämpenee - hirmutalvi uhkaa (?)

Ilmaston lämpenemisen alarmistien kekseliäisyyttä ei voi kuin ihailla, kylmää tai kuumaa,aina sopii teoriaan. Muistuttaa vanhaa yleisradion sääennustetta, "puolipilvistä,pilvistä tai poutaa". Iltalehti Kun lämpötila vastoin teorioita laski teollisuuden ja hiilidioksidin nousun hurjimpina vuosina 1940-70,syyksi keksaistiin rikkiaerosolit. Nyt on jäähtyminen jatkunut, tai jos oikein tieteellisiä ollaan, tilastollisesti merkittävää lämpötilan nousua ei ole tapahtunut enää 17 viime vuoteen,vaikka CO2-pitoisuus edelleen tasaisesti kasvaa,mielenkiinnolla odotan alarmistien seuraavaa kainalosauvateoriaa. Tuo 17 vuotta sivumennen sanoen on Lawrence Livermoore -laboratorioiden simulaation mukaan tilastollisesti merkittävä ilmakehän fysiikassa. Sanovatko ilmastoteologit nyt kuten Mr. Murpy: "Jos tosiasiat eivät tue teoriaa,sen pahempi tosiasioille"?

11 kommenttia:

 1. Miten selität napajäätikön merkittävän sulamisen. Nasan kuvissa näkyy hyvin, miten 30 vuoden aikana on tapahtunut raju muutos.http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288500958892.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan koillisväylä auki 150-200 vuotta sitten kun suom. Nordenskjöld purjehti sitä kautta!!!!

   Poista
 2. No eihän tuohon ole vastausta. Jos valtuustoon pyrkii, kannattaisi keskittyä asioihin , joihin voi jotenkin vaikuttaa lämpenee tai kylmenee ilmasto. Suurin osa ehdokkaan puolueen uusista kansanedustajista ei viime vuonna tiennyt Suomen
  budjetin suuruutta , mutta suurin osa tiedemiehistä
  tunnustaa ilmaston lämpenemisen , skeptikotkin(syy
  tapahtuneeseen on suurin kiistan aihe). Mutta kaikki tiedemihethän valehtelevat , eikö niin.

  VastaaPoista
 3. Miten selitetään vuodelta 1940 tämä uutinen:

  http://stevengoddard.files.wordpress.com/2012/09/screenhunter_139-sep-19-10-56.jpg?w=640

  Kun tuohon löytyy selitys, löytyy varmasti selitys tällekkin sulamiselle.

  Valitettavasti selitystä ei löydy IPCC:n ilmastomalleista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sota-aikana 1940 ilmestynyt sanomalehtiä ja eikä Ruotsista olisi päässyyt mitenkään Grönlantiin! Olet leikannut tai muokannut juttua niin, että siitä on poistettu kohta; antropogeeninen ilmastonmuutos:o
   Hattua pitää nostaa sinulle, tämän "klipin" löytämisestä! Oletan, että cru ja "koko ipcc" tietävät kyllä asian olleen näin, mutta tällä tiedolla ei voi rahastaa ketään!

   Poista
 4. Jenkkien laivasto teki tuollaisen stratekisen kartan kun seilasivat tuolla pohjoisnavan ympärillä -57-59 .
  http://i756.photobucket.com/albums/xx206/MWPeriod/Kokonytnkaappaus622012154921bmp.jpg
  ekalle anonyymille kysymys, mikähän ton jään silloin sulatti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysymykseni oli siis aiheellinen. Itsekin epäilen tätä ihmisperäistä syytä ilmastonmuutosspekulaatioihin. Eräs ristiriita on se, että ei-uskovat milloin myöntävät sulamisen, milloin ei. Mikäli sulamista tapahtuu, niin eikö silloin keskilämpötilakin ole nousussa eikä laskusssa, kuten blogin pitäjä sinnikkäästi lähdeaineistoon vedoten väittää.Minua siis häiritsee ristiriitaisuudet. Pitäisi olla looginen sanomisissaan, muutoin uskottavuus kärsii. Olen seurannut blogia kauan aikaa. Nyt viime aikoina olen vain havainnut näitä epämääräisyyksiä. Toisaalta lämpenee, toisaalta viileenee, ei sula napa, sulaa napa jne. Ehkä lämpenenemisen taustalla on useita eri tekijöitä joista ei nyt tässä enempää.

   Poista
 5. @Blogi ei ole mikään romaani,jolla on selkeä juoni ja onnellinen loppu. Se on kokoelma ilmastokritiikkiin liittyvistä tutkimuksista,maailman valtalehtien artikkelista ja alan ulkomaisista blogeista. Näissä voi olla ristiriitaisia tietoja,aivan kuten alarmistien tiedotteissakin. Tämä kuvaa hyvin sitä,ettei mitään "konsensusta" asiassa ole,ei tieteellistä eikä poliittista,vaikka vyörytetty media niin väittää.

  VastaaPoista
 6. Ilmasto on selvästi lämmennyt suomessa, kyllä nyt lämpömittareita pitäisi uskoa! On ollut kylmääkin välillä mutta keskilämpötilat ovat nousseet rajusti, etenkin viimeisen 16 vuoden aikana.

  VastaaPoista
 7. @Höp höpö. Dos. Jarl Ahlbeck vasta todisti mitaustilastoilla,ettei esim. Rovaniemen talven keskilämpötila ole muuttunut yli 100 vuoden aikana ja pohjoisessahan se teorian mukaan pitäisi lämmetä eniten?

  VastaaPoista
 8. lämmitääkö auriko enää vaiko ihminen vain

  VastaaPoista