torstai 27. syyskuuta 2012

Rikkidirektiivin 250 ensimmäistä kotimaista uhria

Rautaruukki vähentää 250 työntekijää ja toimitusjohtajansa syytti MTV3-uutissa aika suoraan rikkidirektiiviä,joka nostaa kuljetuskustannuksia: MTV3 Ei voi olla muistamatta europarlamentaarikko Satu Hassin voitonriemuista ilmettä,kun päätös tästä lyötiin lukkoon Brysselissä,taas oli isänmaan parturointi onnistunut. Ympäristöministeri Ville Niinistö uutissa kehoitti teollisuutta "malttiin". Tuoreessa muistissa on,kuinka Ville Niinistö aiheutti Suomelle arviolta 30 miljoonan euron lisäkulut vuodessa lähtiessään päivää ennen päätöksiä pois Durbanin ilmastokokouksesta ja jättäessä Suomen äänen uusseelantilaiselle "toverille","jotta kattava sopimus saatiin läpi", viis isänmaan edusta. Jossain sivistysmaassa ministeri olisi eronnut moisesta mokasta. "Malttia" todellakin on,mutta vain Välimeren mailla,joita uusi direktiivi koskee vasta viiden vuoden päästä. Ja kaikki tämä lienee vasta alkua,vihreät haaveilijamme tulevat meille kalliiksi näinä ankeina aikoina. Aiheesta keskustelua Uuden Suomen blogissani: US blogi

6 kommenttia:

 1. Satu Hassihan onkin aikamoinen rasisti! Välimeren asukkaat saavat kuolla rikkisaasteeseen, kun taas Itämeren asukkaiden henkikulta varjeltuu.
  Kylläpä tässä taas lyödään lyötyä: kreikkalaiset, espanjalaiset, portugalilaiset, italialaiset - ei väliä heidän henkikullallaan... ;-)

  VastaaPoista
 2. Luulis vihreittenkin olevan huolissaan jos Suomesta teollisuus lähtee. Kenen veroilla sitten elätetään pilveä polttelevia työnvieroksujia?

  VastaaPoista
 3. Siinä vaiheessa kun Vihreät puolueena (toivon mukaan) vihdoin katoavat puoluekartalta, hautakiveen kirjoitetaan: puolue joka teki kaikkensa viedäkseen leivän suomalaisen veronmaksajan suusta ja näin toimiessaan tuhosi ennätysmäärän työpaikkoja.

  Ville Niinistö on tyypillinen punavihreä ääliö. Hän sössii kaiken koska on mitä ilmeisimmin huolimaton, munaton punavihreä tyttöpoika ja lisäksi tyhmä. Hassi sen sijaan on tavallista idioottia paljon vaarallisempi, koska hän oikeasti uskoo olevansa "hyvän" asialla ja aina oikeassa. Vaikka en vihreiden äänestäjiä ole koskaan minään hengen jättiläisinä pitänytkään, silti Hassin poliittinen riemumarssi aina vaan parempiin virkoihin on täysin käsittämätöntä.

  No, toisaalta, sen jälkeen kun Jani "talousnero" Toivola pääsi eduskuntaan Vihreiden listalta, päätin lakata ihmettelemästä punavihreää järjenjuoksua.

  Muuten, myöhästyneet onnittelut kunnallisvaaliehdokkuudesta!

  VastaaPoista
 4. Vihreiden toiminnan voi käsittää hyvinkin loogiseksi ja tehokkaaksi, jos uskoo väitteitä, että moinen liike olisi aikanaan Itä-Saksassa kehitetty ja ohjelmoitu häiritsemään länsimaitten taloutta.

  VastaaPoista
 5. @Kiitän onnitteluista. Tuo viherliikkeen Stasi-lähtökohta kuulostaa hyvinkin loogiselta. Osa nuoria idealisteja ottaa sen varmaan tosissaan ja kuvittelee todella "pelastavansa maapalloa",mutta kova ydin ovat nämä "melonit",päältä vihreät,sisältä punaiset eli entiset taistolaiset.

  VastaaPoista
 6. Jaa että rikkidirektiivi vaati uhrinsa. Asiaanhan ei vaikuta lainkaan se, että Rautaruukin tulos on ILMAN rikkidirektiiviä kaukana tavoitteesta. Direktiivi ei tule voimaan vielä toviin, eikä yksikään hyvin johdettu yritys aja toimintoja alas tulevien kustannusrakenteiden muutosten takia ennen aikojaan. Nyt reagoitiin menneisiin tappioihin, ei tuleviin kustannusten nousuihin.

  Todellisuudessa tämä on paitsi hyvä tilaisuus lobata Rautaruukin näkemystä ko. direktiiviin, mutta myös keino pestä kädet irtisanomisiin oikeasti johtaneista syistä.

  VastaaPoista