sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Nukkuva äänestäjä voisi viheltää europelin poikki

Tänään on ratkaisun päivä,vaalihuoneistot ovat avautuneet. Kuntavaaleissa tunnetusti äänestysprosentti on alhainen,jopa alle 60%,yli kolmannes äänioikeutetuista jättää vaikutusmahdollisuutensa käyttämättä. Ei kiinnosta,ei katsota voitavan vaikuttaa, "samat naamat siellä kuitenkin istuvat". Äänestämättä jättämisen oikeus on tietenkin yhtä pyhä kuin äänestämisoikeus,vain maissa jossa äänestetään kiväärinpiipun edessä,prosentti on 104. Nyt kuitenkin tilanne on erittäin poikkeuksellinen. Kuntavaaleissa äänestetään todella suurista kysymyksistä,kuten uudesta kuntarakenteesta,kuntien yhdistämisestä. Ei ole samantekevää,onko"arvauskeskus" kulmalla,vai tuleeko sinne kuumeisena ja kipeänä menosta kokopäiväretki. Ja vaikka hallituspuolueet tätä jyrkästi yrittävät kiistää,kysymyksessä ovat myös eurovaalit. Kansa on kypsynyt rahan lapiomiseen etelän hulttiomaille,senttiäkään tuosta "sijoituksesta" ei ikinä tulla saamaan takaisin. Se on kuin "lainat" kehitysmaille,muutaman vuoden päätä presidentti vierailee ko. maassa ja antaa velat anteeksi. Apu vain passivoi, "gargokulttuuri" saa vallan. Kuokkia ja kortsuja, siinä ainoa järkevä kehitysapu. Jos nukkuvista äänestäjistä kymmenen prosenttiakin saataisiin liikkeelle,meillä pian olisi hallitus,joka lopettaisi tämän eurohullutuksen. Nykyhallituksen valtapuolueiden edustajille tärkeää on pääntaputus Brysselin herroilta, "hyvä poika",tässä lasku. Pienpuolueet puolestaan myyvät vaikka isoäitinsä hallituspaikasta.

5 kommenttia:

 1. Liikaa oli nukkuvia. Ei ilmastonmuutos riittänyt. Yhdeksän ääntä olisit lisää tarvinnut.

  VastaaPoista
 2. @Jahas,huomaan että vaatimattomasta persoonastani edelleen puhutaan nk. "Tieteessä"? Inhaa kun sinne pitää mennä proxylla. Parhaanne teitte maineeni mustaamiseksi,pitäisikö kiittää?

  VastaaPoista
 3. Tuota noin... Ennen vaaleja PerusSuomalaisista kerrottiin, että nyt heillä on ennätyssuuri vaalibudjetti käytössään. Tämä "ennätyssuuren" vaalibudjetin käyttö ei näkynyt missään. Eli minne hävisivät PS:n vaalibudjetin rahat? Eli taasko rahat katosivat hyväuskoisten tietämättä jonkin PerusSuomalaisen aatten jalon palon "kaverin" taskuun? Mennään asiaa. Ansaitsitte tappionne. Oikeasti, teillä oli Surkea kampanja. Mitään ette te PerusSuomalaiset tarjonneet. Vieläpä eurokriittisyydellä ratsastaminen osoittautui pelkäksi sanahelinäksi.

  Onnea kuitenkin sinullekkin potkut saaneelle toimittajalle, että toivottavasti saat jostain uuden työpaikan. Itse enää entisenä PS:n kannattajana tuskin äänestän merkityksettömiä kaikkea vastustavina pellejä uudestaan. Petyin teidän äänestämiseen eduskuntavaalien jälkeen :(

  VastaaPoista
 4. @Emmehän me toki hävinneet,ainoita voittajia? Täällä Vihdissäkin yhden valtuustopaikan sijaan tuli viisi.

  Kiitos onnitteluista,mutta olen jo eläkkeellä,siksi on aikaa politiikalle. Ja kyllä perussuomalaisilla on ihan selkeä ohjelma, lähetänkö lehtemme?

  VastaaPoista