lauantai 15. joulukuuta 2012

Antropogeeninen ilmastonmuutos peruttu - IPCC:n uusin raportti shokki alarmisteille

LÄHDE IPCC:n uudesta vielä julkaisemattomasta AR5-raportista on vuotanut tietoa, joka kertoo, ettei ihmisellä kenties olekaan mitään vaikutusta ilmastoon, vaan muutokset auringon toiminnassa ovat primäärinen tekijä. Myöskin "ilmastonmuutoksen" vaikutus sääilmiöihin kiistetään. Täydellinen voitto skeptikoille?

5 kommenttia:

 1. Ei kannata vielä nuolasta. Ehkä sitä ei julkasta ollenkaan tai media vaikenee.

  VastaaPoista
 2. @Se on jopa todennäköistä. Ei meikämedia sanallakaan uutisoinut sitäkään, kun USA vuoden alussa lopetti IPCC:n rahoituksen.

  VastaaPoista
 3. "Auringolla saattaa olla merkittävin rooli ilmastonmuutoksessa"

  Tuo lause päästetään suusta ilman ironian häivääkään: Eihän auringon säteilytehon tarvitse muuttua kuin 1% suuntaan tai toiseen, niin meillä on joko uusi jääkausi tai sitten sulaneet napajäätiköt.

  VastaaPoista
 4. Ei tuo nyt aivan sitä tarkoita että IPCC tunnustaisi auringon toiminnan primääriseksi tekijäksi.

  On se kuitenkin vakava isku alarmistien Aukkojen Jumala - argumentaatiovirheelle, jonka mukaan ihmisvaikutus globaaliin lämpötilaan on helppo laskea kun vähennetään havaitusta lämpenemisestä auringon säteilytehon muutoksen aiheuttama muutos lämpötilassa. Nyt tuosta jäljelle jäävästä osuudesta on vielä vähennettävä salaperäisen tekijän aiheuttama lämpeneminen.

  Eli vähimmillään se tarkoittaa että asiat eivät sittenkään ole aivan niin pahasti kuin ollaan kuviteltu, enimmillään se tarkoittaa että salaperäinen selittämätön tekijä on viimeaikaisen havaitun lämpenemisen takana.

  Mielenkiintoisinta asiassa on että IPCC raportissa tutki kosminen säteilyn mahdollista yhteyttä ilmaston lämpenemiseen, eikä yhteyttä löytynyt. Eli jos IPCC on oikeassa ja tutkijat puolueettomia sekä päteviä, aurinko vaikuttaa maapallon ilmastoon tavalla jota ei olla vielä edes keksitty.

  Tämä toinen löytynyt helmi on myös melko herkullinen: http://wattsupwiththat.com/2012/12/14/the-real-ipcc-ar5-draft-bombshell-plus-a-poll/

  Kaikki mallit ovat yliarvioineet lämpenemisen. Epäonnistunut ennuste = falsifioitu hypoteesi. Back to the drawing board.

  VastaaPoista
 5. @IPCC ei ymmärtääkseni tutki mitään, siellä vain raportin kirjoittajina on noin 50 henkilöä, jotka tekevät yhteenvetoa tutkimuksista. Tutkimusten valinta "agendan" omaavilla voi olla ongelma, samoin Peer Review kärsii agendan omaavista tiedelehtien päätoimittajista.

  Kyllä CERN mielestäni "CLOUD"-projektissa selvästi osoitti yhteyden kosmisen säteilyn ja pilvenmuodostuksen välillä:

  CERN CLOUD

  VastaaPoista