lauantai 8. joulukuuta 2012

Colorado-Helsinki-yliopistot löytävät uuden yhdisteen selittämään ilmaston jäähtymistä

Coloradon ja Helsingin yliopistojen yhteistutkimus esittää uutta yhdistettä selittämään ilmaston jäähtymistä. Yhdiste on otsonin hiilivedyistä muodostama karbonyylioksidi, joka reagoidessaan rikkidioksidin kanssa muodostaa rikkihappoa, joka tunnetusti muodostaa auringon säteilyä pidättäviä pilviä,mm. Venus-planeetalla. University of Colorado Mielenkiintoista! (Tietokoneongelma on toivoakseni nyt ohi, kolmas hankkimani kone, tämä Acer V5 tuntuu toimivankin..)

5 kommenttia:

 1. @Markku Kulmalan nimi ei ole kirjoittajilta aivan sujunut...

  VastaaPoista
 2. Pahoin pelkään, että kohta tätä ainetta pumpataan ilmakehään suuria määriä "estämään ilmaston lämpeämistä".

  VastaaPoista
 3. @Sivukaneettina mainittakoon, että minulla on yhteistyötä tämän Coloradon yliopiston kanssa,kemian proffansa perusti firman,joka valmistaa erittäin pienikokoisia (2kg)kaksisädemittareita(UV) otsonille ja typen oksideille,pieni hightech-yritykseni (Toxair Ltd Oy) on niiden Suomen edustaja. Myös Ph.D.:ni vuodelta 2000 on Coloradosta, tosin ei tästä Boulderin yliopistosta.

  VastaaPoista
 4. Taisi näiltä Boulderin pojilta vähän lurahtaa tätä ainetta labran ulkopuolelle, sillä täällä coloradossa sää kylmeni toden teolla juuri nyt viikonloppuna. Syksy on ollut säätieteilijöiden mukaan poikkeuksellisen lämmin.

  VastaaPoista