maanantai 14. tammikuuta 2013

Australiassa melkein yhtä lämmintä kuin 1790

LÄHDE Eli reilut 200 vuotta sitten. Eipä ollut kuin kauramoottoreita ja kaneja, jokunen kenkurukin seassa. Taisi olla "ilmastonmuutos"? Tämä uutisporno on uskomatonta, ei ole kauan kun päiviteltiin, että "kuudenneksi lämpimin kesä 30 vuoteen". Moniko osaa lukea sen kuten pitäisi, vain kolmessa vuosikymmenessä on ollut viisi tätä lämpimämpää kesää?

2 kommenttia:

 1. Lämpötilamittausten alkaessa vuonna 1880 ilmakehän hiilidioksidipitoisuus oli NASAn mukaan 285 ppm (miljoonasosaa). Vuoteen 1960 mennessä pitoisuus oli noussut 315 ppm tasolle, ja tällä hetkellä ollaan jo 390 ppm tasolla.

  NASAn mukaan erityisen huolestuttavaa on voimakkaiden helleaaltojen yleistyminen. Esimerkkinä NASA mainitsee Yhdysvallat, jossa koettiin kesällä 2012 ennennäkemätön helleaalto. Se nosti Yhdysvaltain koko vuoden keskilämpötilan mittaushistorian korkeimmaksi.

  - Yhdysvaltain kesä 2012 on esimerkki siitä, mitä tulemme jatkossa yhä useammin näkemään. Näemme tulevaisuudessakin todennäköisesti kausia, jotka voivat olla keskimääräistä viileämpiä, mutta pidemmällä tähtäimellä ongelmamme on kuitenkin yhä pahevat helteet. Se on ilmiö, jolla on kaikkein suurimmat vaikutukset ihmisiin ja muuhun elämään maapallolla, GISSin johtaja James E. Hansen sanoi NASAn tiedotteessa.

  NASAn lämpötila-analyysit perustuvat yli tuhannen mittausaseman tietoihin, satelliittimittauksiin sekä Etelämantereen tutkimusaseman tietoihin. Mitattuja lämpötiloja verrataan perusjakson 1951-1980 keskiarvoon. Viime perusjaksoa kylmempää oli vuonna 1976.

  VastaaPoista
 2. Minä suhtautuisin varauksella Hanseniin, mieheen joka hilluu laittomissa mielenosoituksissa Greenpeacen hörhöjen kanssa ja on joutunut jo kolmasti pidätetyksikin. Vasta 50 NASA:n tiedemiestä vaati adressilla johdolta Hansenin hyllyttämistä, "ettei tämä tee NASA:aa naurunalaiseksi".

  VastaaPoista