sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Saksa siirtyy vihreään helvettiin energiassaan

(YLE 12.1.) Saksa lopettaa ydinvoiman, viimeiset vielä toiminassa olevat 8 ydinvoimalaa suljetaan ja tarkoitus on tuottaa 80% sähköstä "uusiutuvilla" eli edessä on hurja tuulimyllyjen rakennusbuumi. Sitä ei kerrota, että jo nyt on rakenteilla ydinvoimaa korvaamaan 26 oikein saatuttavaa ruskohiilivoimalaa ja Saksan eteläiset osavaltiot rukoilevat Angela Merkeliltä tukea uusille kaasuvoimaloille. Jo nyt Saksa ostaa ydinsähköä Ranskasta ja Tsekeistä ja on tulevaisuudessa yhä riippuvampi Venäjän kaasusta, johon entinen liittokansleri ja Venäjän kaasuyhtiön johtaja Gerhard Schröder maan sitoi. Venäjä ärähtää ja Saksa värähtää talven pakkasilla, kaasu tekee sen mihin sota ei pystynyt ja Putinia naurattaa.

4 kommenttia:

 1. Saksan pyrkimys luopua ydinvoimasta on johtanut siihen että Saksa on lisännyt hiilivoimaa ja ostaa lisää sähköä ulkomailta. Saksaa ei haittaa se jos ulkomainen sähkö on tehty ydinvoimalla. Voisi kai Suomikin myydä Saksaan sähköä? Suomesta suora kaapeli Saksaan, Itämeren pohjaa pitkin tai sitten maakaapeli Baltian kautta tai Ruotsin ja Tanskan kautta?

  Uusiutuvilla tms. lehmän-tai sianpaskan tai risujen tms. poltolla ei taideta korvata ydinvoimaa. Ehkä joku maanviljelijä voi sillä oman maatilansa sähköt saada mutta ei suuren mittakaavan myyntiin. Tai sitten Saksa ajaa itsenäsä joksikin kehitysmaaksi jos tiputtaa sähkön käyttöä 80-90 prosentlla. Niitä joita nimitetään uusiutuviksi, niitä joudutaan tukemaan massiivisilla valtion tukiaisilla.

  Toisaalta Venäjä tarvii valuuttaa joten ei se taida ihan voida pelleillä sähkön ja kaasun kanssa. Jos ei Euroopassa osteta Venäjän kaasua tai sähköä niin sitten jää Venäjltä rahat saamatta. Pitää sen kuitenkin myydä sitä jollekin. Tosin se voi myydä sitä vaikka Kiinaan jos ei Euroopalle kelpaa.

  Saksa voisi tehdä kivihiilestä ja ruskohiilestä vaikka öljyä. Jos öljy meinaa olla liian kallista. Tällöin eivät muslmimaat voi kiristää öljyllä ja vaatia suomettunutta asennetta heitä kohtaan.

  VastaaPoista
 2. @Eiköhän tuosta Nordpoolista liene jo piuha Isonbeltin ali Saksanmaallekin liene?

  VastaaPoista
 3. Onko Saksan Vihreät kommentoineet tilannetta?

  Tätä "suolaa" olisi hyvä kotimaisten sta.. EIKU edistyksellisten piirien silmiin. :)

  TS, Oulu

  VastaaPoista
 4. No nythän saksan vihreät saavat sitä mitä ovat tilanneet. Taitavat vaan olla itse liian tyhmiä tajuamaan, että ojasta allikkoon mennään.

  VastaaPoista