maanantai 25. maaliskuuta 2013

Mersu EU:n banniin kieltäydyttyään hengenvaarallisesta kylmänesteestä

Daily Mail Vastuulliset autonvalmistajat, nyt Mercedes Benz, on Britanniassa joutunut EU:n kieltolistalle kieltäydyttyään siirtymästä Brysselin idoottien vaatimaan kolarissa räjähtävään "ekologiseen" kylmänesteeseen ilmastointilaitteessa.

3 kommenttia:

 1. Näinhän tämä on jo pitkään mennyt. Ei kyse ole siitä miten ihmiskunta pärjää, mitkä ovat meidän elämisenedellytykset. Ei yksittäisiä kuolohuhreja tarvitse huomioida, vaikka kyse olisikin sadoista tuhansista vuositasolla, kuten hiilivoiman ansiosta on. Mikään ei ole tärkeämpää kuin vihreän ituhipin hyvinvointi hänen eläessään eurooppalaisessa hyvinvointivaltiossa sisätiloissa lukien median sylkemää ylistystä siitä, kuinka oikeassa hän juuri ihmisenä on.

  Jossain välissä olisi hyvä vaan puhaltaa väli poikki.

  VastaaPoista
 2. Ei tässä ole kyse ituhipeistä eikä edes ympäristöstä, vaan teollisuuskomissaarista joka on omaksunut synnyinmaansa käsityksen siitä mikä on korruptiota ja mikä ei.. Uusi kylmäneste olisi käytännössä Honeywellin ja DuPontin keskenään jakama miljardiluokan monopoli, ja heidän lobbarinsa ovat nähtävästi löytäneet tiensä arvon komissaarin sydämeen, joka sijaitsee sopivasti lompakon kohdalla (http://fi.wikipedia.org/wiki/Antonio_Tajani).

  VW ja BMW ovat myös kieltäytyneet käyttämästä kyseistä ainetta ja ovat Mersun ohella kehittämässä omaa CO2-pohjaista kylmäainettaan. Tämä ei tietenkään sovi DuPont&Co suunnitelmiin, joten porua syntyy. Aikaa on kuitenkin 2017 asti ja kolme suurta saksalaista autonvalmistajaa ovat riittävän suuri voima lobbaamaan myös omaa kantaansa, joten eiköhän asia selviä ihan kabinettipuolella ennen kuin direktiivit astuvat voimaan. Lupaan syödä hatullisen mämmiä jos yhtään saksalaista autonvalmistajaa kielletään kauppaamasta tuotteitaan 2017 jälkeen.

  VastaaPoista
 3. CFC-kylmänesteethän aikoinaan kiellettiin, koska oletettiin niiden tuhoavan otsonikerrosta. Vaikka noista laboratoriomitan kokeista jopa nobel jaettiin, ei asia ilmeisesti ole ollenkaan niin selvä, otsoniaukko, josta ei edes tiedetty ennen satelliitteja 1973, muuttuu aivan ennustamattomasti vaikkei CFC-yhdisteitä enää lasketakaan ilmaan. Ironista on, että CFC-yhdisteet korvanneet ovat kymmeniä kertoja voimakkaampia "kasvihuonekaasuja", eli ojasta allikkoon...

  VastaaPoista