tiistai 12. maaliskuuta 2013

Tuulivoima loputon rahareikä

LÄHDE

7 kommenttia:

 1. Minäkin nauroin ääneen, kun kulin tuon lausen telkkariuutisissa:

  "Holttisen ja Steniuksen mukaan 80 voimalan tuulipuiston työllistävä vaikutus voisi olla suuren risteilijätilauksen luokkaa. Lopputulos riippuu siitä, miten paljon voimaloissa on kotimaista tuotantoa mukana."

  Jonkinlaista kritiikkiä pitäisi olla siinä, että mitä päästää suustaan. Kahdeksankymmenen n. 200 metriä korkean metallitolpan rakentaminen ei juuri ole kummoinenkaan urakka kun sitä vertaa 225 000 bruttotonnin jättialuksen rakentamiseen.

  Alus on 360 metriä pitkä, 47 metriä leveä, 64,9 metriä korkea vedenpinnasta mitattuna (73 metriä pohjalta huippuun). Nuo tolpathan kuljettaisi tuolla paatilla kerralla paikalle.

  http://www.tiede.fi/keskustelut/post1930020.html#p1930020

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja nuo tuulimyllyt ovat vain maiseman pilaajia, joiden hinnan kuoletukseen tarvittavan sähkön tuottoon menee sata vuotta jos sekään riittää.

   Keskustelu tuolla nk. "Tieteessä" voisi olla ihan mielenkiintoinen, mutta kuten Phony muistat, sinä langetit minulle ikuisen kiellon sinne, joten en pääse lukemaan (noh, proxylla, mutta miksi vaivautua..?)

   Poista
 2. Joku lintu on paskantanut viherpiiperöiden päälle liian usein kun ne on ruvennut vihaamaan kaikkia lentäviä luontokappaleita.
  Mahtaako v niinistö myös antaa tuulivoimafirmoille vapaudu vankilasta kortin.
  http://www.youtube.com/watch?v=G3jLwnauwHU

  VastaaPoista
 3. Tuulivoimalan takaisinmaksuaika riippuu paljon sen sijainnista, mutta huomioituna huoltotyöt ja asennus, niin varmaksi voidaan todeta, ettei se tule maksamaan Suomessa itseään takaisin elinkaarensa aikana (n.20v).

  Lisäksi huomion arvoista on tuulivoimaloiden välillinen suhde hiilivoimaloiden ja sähkölaskun kasvuun, mikä voidaan konkreettisesti todeta esimerkiksi Saksassa tällä hetkellä.

  Olen tehnyt oman opinnäytetyöni tuulivoimaloiden ja aurinkokeräimien taloudellisesta kannattavuudesta omakotitaloissa ja aika surkeita tuloksia saavutettiin molemmilla laitteilla.

  VastaaPoista
 4. Saksassa, tuulvoiman "mallimaassa" tuuliturbiinit tuottivat sähköä 18% teoreettisesta maksimistaan. tarvittava tieto löytyy: http://en.wikipedia.org/wiki/Wind_power_in_Germany Statistics-osan taulukosta. Millähän mulla alalla kuin tuulivoimassa voidaan hyväksyä investointi, joka vuodessa toimii noin kaksi kuukautta kuten pitää ja on 10 kk tuottamattomana ja vain aiheuttaen kuluja?

  VastaaPoista
 5. Eilisessä Iltalehdessä sijoittaja Kelsey Grammer (TMZ.com) sanoo: "Tuulimyllyjen luulisi olevan kannatava sijoituskohde, mutta eivät ne olekaan. Menetin kuusinumeroisen summan rahaa".

  Miellä Suomessa laulaja Jari Sillanpää lehtitietojen mukaan menetti myös oman ja vanhempiensa omaisuuden tuulimyllyihin sijoittamalla.

  VastaaPoista