perjantai 3. toukokuuta 2013

"Kuusi luonnollista sykliä selittää ilmaston,hiilidioksidin vaikutus merkityksetön..."

JoNova Uusi saksalaistutkimus päätyy siis tähän, "paljon melua tyhjästä"?

2 kommenttia:

 1. Risto Jääskeläinen3. toukokuuta 2013 klo 22.58

  Tervehdys!

  Olihan tuo mielenkiintoinen juttu, mutta en nyt sitäkään vielä ihan täydestä hinnasta ostaisi. Äkkipäätä näytti suurin piikki olevan "aallonpituudella" 248 vuotta, joka ei ole kuitenkaan luotettava, kun mittausjaksoon ei mahdu useampaa noin pitkää aaltoa.

  Ja että tuotettu "ennustekäyrä" osuus hyvin mittausjakson havaintohin on sekin ymmärretävää: ne kuusi siniaaltoa kuvaavat kohtuullisesti tämän ajanjakson vaihtelut, mutta se kertonee niiden kattavuuden, vaan näyttäisi menneisyyteenkään päin sitten osuvan enää kovin hyvin. Siis tämä kattavuus ei välttämättä päde laajemmalle alueelle. Riittävällä kasalla sinifunktioitahan piirretään mikä tahansa kanttiaaltokin.

  Varovainen kantani on, että luonnon syklit ovat jääneet IPCC:ltä täysin heittelle, vaan ei ehkä ihan noin hyvin osu sitten ennusteet pitemmälle jaksolle samoilla Fourier-muunnoksen tuottamilla siniaalloilla.

  Ystävällisesti
  Risto Jääskeläinen

  VastaaPoista
 2. Totta, Risto, "lopullinen totuus" epäilemättä vielä odottaa löytäjäänsä. Pyrin tuoman näitä teorioita esiin täällä ihan mielenkiinnosta. Ilmakehä on erittäin monimutkainen kaoottinen ilmiö.

  Olet Risto varmaan myös facebookissa? Mielelläni tulen kaveriksi, voidaan keskustella kun tuo Huusko nyt ei kestä ajatuksiani nk. Uudessa Suomessa!

  VastaaPoista