torstai 2. toukokuuta 2013

Valetta joka sana...

Iltalehti Todellisuus on, että arktisen kuluneen talven maksimijääpeite on 610 000 km2 laajempi kuin viime aikojen minimin vuonna 2006. Merien pinta myöskään ei ole noussut kuin tuo vakion viimeisen jääkauden jälkeen, noin 3 mm vuodessa. Valetta joka sana.

6 kommenttia:

 1. Tässä kerrotaan arktisen jääpeitteen minimistä sulamiskauden (elo-lokakuu) aikana, ei talven maksimista. Edellinen minimi oli 2007. Tämä pitää paikkansa useamman lähteen mukaan.

  Jutussa mainittiin myös merenpinnan nousu 20cm vuodesta 1880, eli 133 vuoden ajalta. Se on vuositasolla vain 1,5 mm, eli puolet mainitsemastasi 3 mm:stä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja kun uutisessa kerrotaan, että merenpinta on noussut 20 cm, siitä tulee lukijalle kuva, etä se on noussut juuri nyt ja äkkiä, kohta kaupungit hukkuu...

   Poista
  2. Ja jäätikkö, kirsikanpoimintaa...

   Poista
  3. Artikkelissa sanotaan "...koska merenpinnat ovat nousseet 20 senttimetriä vuodesta 1880.", miten tosta voi saadan kuvan että merenpinta olisi noussut äkkiä?? Ei sitä voi paljoa selvemmin sanoa.

   Poista
  4. Miksi ylipäätään sanoa ae ja noin pitkältä ajalta, tuohan on normaalia, ei mitään uutta? Ja miten se aiheuttaisi nykyisiä sääilmiöitä? Harkittu harhautus.

   Poista
 2. Mistä nämä lehdet repivät näitä juttuja?

  Tokihan näin kylmien kelien vallitessa tähän aikaan vuodesta on hyvä pistää pientä pelkoa uutisiin ettei varmasti "totuus" unohdu.

  VastaaPoista