perjantai 2. elokuuta 2013

Asiantuntijan kertomaa...

Turun Sanomat Maahan varastoitu hiilidioksidi myös pursuu paikoittain jo pois ja jopa tappaa karjaa. Britanniassa jouduttiin muuttamaan tämän takia rakennusmääräyksiä, makuuhuoneita ei saa enää rakentaa alakerroksiin...

1 kommentti:

 1. Tuon kommenttiosiossa esiintyvä, uskossaan puhdasoppisen meteorologian opiskelijan alentuva kommentti emeritusprofessorille on kyllä klassikko jo syntyessään:

  "Tiede toimii siten, että tutkimuksista julkaistaan tieteellisiä artikkeleita, joiden pohjalta tutkimus on kaikkien arvoitavissa ja toistettavissa. Ennenkuin prof. Kauppinen saa "tutkimuksistaan" julkaisuja ulos (mitä suuresti epäilen) niin ne ovat pelkkää huutelua, eivät tiedettä. ...

  Tutkijayhteisö ja ilmatieteenlaitos tyrmäsivät Kauppisen väitteet jo yli kaksi ja puoli vuotta sitten, eikä hän ole vieläkään tuonut "tutkimusmenetelmiään" päivänvaloon. Vahvasti epäilen että ne sitä kestäisivätkään."

  Kauppisen vastine on yhtä klassikkoainesta:

  "Olen työurallani julkaisut oikeita julkaisuja sen verran, että katson neuvosi tässä asiassa loukkaavaksi. Vanhemmat julkaisuni voit vaikka googlata (Dr.Jyrki Kauppinen publications). Ilmaston herkkyytä koskeva julkaisu on ilmestynyt: Jyrki Kauppinen, Jorma Heinonen, and Pekka Malmi, "Major Portions in Climate Change:Physical Approach", International Review of Physics, vol 5, N.5 260-270 (October 2011). Toinen julkaisu on juuri arviointiprosessissa ja kolmas käsikirjoitus valmistumassa. Olen valmis lähettämään julkaisun henkilölle, joka esittelee itsensä ja antaa yhteystiedot. Tunnen varsin hyvin IPCC:n 2007 raportin ja olen toiminut ns. expert reviewerinä seuraavaan raporttiin. IPCC:n raportista ei valitettavasti löydy näyttöä ilmaston herkkyydestä hiilidioksiidille saatika muille tekijöille ilmastonmuutoksessa. Pienenä vaatimattomana vinkkinä sinulle sanoisin: ota asioista selvää ennenkuin huutelet!"

  Ilmastonmuutosalarmismi pyörii käytännössä ainoastaan siihen uskovien tahallisen tai tahattoman tietämättömyyden ympärillä. He ovat fanaattisen vakuuttuneita siitä että kukaan *oikea* tiedemies ei voi olla sitä mieltä että ilmastonmuutos ei olisi ihmisen hiilidioksidipäästöillään aiheuttama katastrofi, joten heidän mielestään eri mieltä oleva tiedemies ei voi olla mikään muu kuin huuhaa-tiedemies.

  Ja kaikenlaisille huuhaa-tiedemiehille voi puhua ihan mitä sattuu, käyttäen sellaista kieltä kuin sillä hetkellä sattuu näppäimistöltä oksentamaan. Onhan oikeamielinen opiskelija paljon pitkän elämäuran tieteen parissa tehnyttä vääräuskoista korkea-arvoisampi henkilö tieteellisessä keskustelussa.

  VastaaPoista