lauantai 2. marraskuuta 2013

Aidsin hoito punajuurilla ja ilmastonmuutoksen epäily samaan pakettiin...

Niinpä, mitähän vielä keksitään...tässä yhteydessä olisi hyvä muistaa "viherliikkeen äiti" Rachel Carsonin saavutukset, vähintään 20 miljoonaa kehitysmaiden lasta kuoli DDT:n käyttökieltoon, nykyisin WHO suosittaa sen käyttöä (sisätiloissa)... LÄHDE

2 kommenttia:

 1. Jos nyt pitää edesmennyttä Rachel Carsonia puolustaa, niin todettakoon että hän ei vaatinut DDT:lle täyskieltoa, vaan sen käytön rajoittamista niin ettei se vaaranna enää ympäristöä. Carsonin kirjan julkaisun tienoilla kun DDT:tä suihkutettiin rutiininomaisesti mm. pelloille tuhoeläinten torjumiseksi.

  Hän ei edes käsitellyt sen käyttöä sisätiloissa, sillä se oli hänen mielestään itsestäänselvästi hyödyllistä ihmisille, eikä haitallista luonnolle.

  Sitten tietyt misantrooppiset aktivistiryhmittymät ottivat hänen argumenttinsa tuekseen vaatiessaan täyskieltoa. 40 miljoonaa kuollutta lasta myöhemmin...

  VastaaPoista
 2. Jaa...no, ei Wikipedia-historiikki mitään tuollaista kerro, vaan antaa ymmärtää Carsonin olleen täysillä kemian teollisuutta ja mm. DDT:a vastaan...Luin kyllä aikoinaan "Silent Spring":in, en enää muista yksityiskohtaisesti sisältöä.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Rachel_Carson

  VastaaPoista