perjantai 12. joulukuuta 2014

HS: "Aika jäähdyttää ilmastoa"

Helsingin Sanomat Niinpä, nyt kaivataan rikkiä, joka poistettiin kalliilla savukaasuista 1980-luvulla, taas ojasta allikkoon viherpuuhissa ... Aikoinani,silloin en vielä ollut ilmastokriitikko,kirjoitin aiheesta GeoEngineering laajahkon jutun TM:aan: TM

3 kommenttia:

  1. No niin Hannu. Selitä tämä: Satelliittimittauksien mukaan maapallon keskilämpötila on laskenut viime vuosina. Maanpinnalla taas säähavaintoasemien mittausten mukaan trendi on ollut ylöspäin. Mistä tämä ero johtuu? Lisäksi välillä myönnät lämpenemisen ja välillä kumoat? Mistä tämä johtuu? Selitä!

    VastaaPoista
  2. Satelliittimittaukset lienevät ainoat luotettavat, maa/meri-asemien datassa on niin paljon virhetekijöitä ja suurilla alueilla kuten autiomaissa, vuoristoissa ja valtamerillä niitä ei juuri ole. Huomaa, että kirjoitin tuon TM:n artikkelin ennenkuin oline tullut siihen tulokseen, että ilmastonmuutos on huijausta. Toinen juttu vuotta myöhemmin, jonka TM tilasi, johti potkuihini, kun päästin myös kriitikot palstoilleen. Siis uusi päätoimittaja potki, Merilinne tuki lopuun asti.

    VastaaPoista
  3. Sorry tekstivirheitä, Lumialla kirjoittaminen on hankalaa .. olettaisin, että UHI ("kaupunkiharha") on aliarvioitu maa-asemilla. Mm. New Yorkin keskilämpötila on noussut autuksen johdosta 8 C astetta vuosisadassa, ei ympäröivän maaseudun.

    VastaaPoista