maanantai 22. kesäkuuta 2009

HFC-yhdisteet voimakkaita kasvihuonekaasuja

Vihreän liikkeen suuri voitto 1980-luvulla, CFC-yhdisteiden käyttökielto otsonikerroksen tuhoojana uhkaa muuttua vastakohdakseen, nyt on todettu niitä korvaavien HFC-yhdisteiden olevan erittäin voimakkaita kasvihuonekaasuja. Mm.
HFC23 on 15 kertaa voimakkaammin pidättävää kuin hiilidioksidi.

TIMES


"THE green movement’s greatest triumph – the abolition of ozone-destroying CFC gases in the 1980s – may become its biggest embarrassment because of research showing that their replacements are sharply accelerating global warming"

3 kommenttia:

 1. Taas olisi blogin pitäjälle kysymys: Olisi mielenkiinoista tietää, mihin blogisi kritiikki varsinaisesti kohdistuu?

  "-- research showing that their replacements are sharply accelerating global warming."

  Eräissä referoimissasi artikkeleissa ilmaston lämpeneminen on tosiasia, toisissa taas ei.

  Tutkimuksia ei kuitenkaan voi tulkita siten, että poimii yhdestä julkaisusta tai artikkelista vain tiettyjä palasia sieltä täältä, ja yhdistelee niitä omia tarkoitusperiään palvelevaksi kokonaisuudeksi. Media, etenkin keltainen, syyllistyy tähän varsin usein asiassa kuin asiassa.

  Pelkästään blogiasi lukamalla voisi saada käsityksen, että ilmastonmuutos on fakta, mutta Matti Meikäläisellä, joka ajaa Hummerillaan ei ole osaa eikä arpaa siihen. Syyllisiä näittäisivätkin olevan ne, jotka ilmastonmuutosta yrittävät hillitä.

  VastaaPoista
 2. En ole Hannu Tanskanen, mutta oletettavasti hän yrittää tuoda esiin ympäristöliikkeen tekopyhyyttä. Lisää hiilidioksidia ilmakehään -> paha, koska CO2 on "kasvihuonekaasu", mutta ympäristöväen ylistämät "hyvät" tuotteet eivät vastavuoroisesti olekaan pahoja, vaikka ne olisivat 15x pahempia kasvihuonekaasuja.

  VastaaPoista
 3. Ei tässä mitään "missiota" ole,poimin uutisen sieltä, toisen täältä. Jätän johtopäätösten teon
  lukijoille.

  VastaaPoista