perjantai 20. marraskuuta 2009

Hadley hakkeroitu - vuosisadan suurin "warmistien" salaliitto paljastunut?(Kuva: Hadley)


Vuosisadan suurin tieteellinen skandaali - pohja pois antropogeeniselta ilmastonmuutokselta?heraldsun(Tri John Ray´n blogista):


Friday, November 20, 2009

"Warmist secrecy cracked by hacker

Hadley CRU has apparently been hacked – hundreds of files released. The details on this are still sketchy, we’ll probably never know what went on. But it appears that Hadley Climate Research Unit has been hacked and many many files have been released by the hacker or person unknown. I’m currently traveling and writing this from an aiprort, but here is what I know so far:

An unknown person put postings on some climate skeptic websites that advertised an FTP file on a Russian FTP server, here is the message that was placed on the Air Vent today: "We feel that climate science is, in the current situation, too important to be kept under wraps. We hereby release a random selection of correspondence, code, and documents"

The file was large, about 61 megabytes, containing hundreds of files. It contained data, code, and emails from Phil Jones at CRU to and from many people. I’ve seen the file, it appears to be genuine and from CRU. Others who have seen it concur - it appears genuine. There are so many files it appears unlikely that it is a hoax. The effort would be too great"


Maailman medioissa asia on jo suuren luokan uutinen, mm. BBC kommentoi.


Aina lämmittää kun europarlamentaarikko ja kokoomuksen varapuheenjohtaja kehuu blogissaan ;-):

Eija-Riitta Korhola kommentoi:
20.11.2009 17.47

16. Tanskanen viittaa ihan oikeaan skandaaliin, ja on hapeaksi tiedotusvalineillemme, jos siita vaietaan. Tilanne on todella kiusallinen monelle, ja eri uutispalstat kuhisevat siita. Phil Jones on itse myontanyt haastattelussa tiedon vuodosta oikeaksi - viite esim. www.rogerpielkejr.blogspot.com

12 kommenttia:

 1. Vuoden paras uutinen! Tämän takia hymyilen koko seuraavan viikon... Mielenkiinnolla odotan iltauutisia ja huomista Hesaria :D

  Petri V

  VastaaPoista
 2. No niin. Vaikka olisikin blufia, niin saavathan alarmistit jotain ajateltavaa. Muutenhan he eivät päätään käytä, koska uskovat niin lujasti "virallisiin tutkimustuloksiin", että eivät edes kyseenalaista sitä mitä heille syötetään.

  VastaaPoista
 3. http://piraattiliitto.org/uutiset/2009/11/sensaatiomainen-tietovuoto-hakkeri-paljasti-ilmastotutkimushuijauksen
  Piraattiliiton uutinen aiheesta, sisältää myös jotain poimintoja kirjeenvaihdosta.

  VastaaPoista
 4. Mahtava, hieno uutinen!! tää pelasti mun päivän!

  VastaaPoista
 5. En seuraa ilmastokeskustelua niin tarkasti, että osaisin heti sanoa, mitä tämä uutinen tarkoittaa. Voisitko, Hannu, laittaa lisää linkkejä ja kommentteja tähän liittyen. Eräässä aineiston viestissä vilahti Timo Hämerannan (siis suomalaisen) nimi, kuka hän on?

  VastaaPoista
 6. Tästä tulee aivan varmasti (tai sitten olemme Kiinassa !) hyvin pian uutista "joka tuutista" kansantajuistettuna. Yhteenvetoja suomeksikin löytyy jo mm. Ilmastofoorumin Pasi Matilaisen sivulta jne. Seuraan asiaa ja palaan pian, sattuipa kiireiseen aikaan, kun pitää Kiinan matkaansa valmistella tässä, mutta iloinen uutinen kriitikolle kaiken kaikkiaan !

  Olen kuullut Timo Hämerannan nimen kyllä monta kertaa, mutta en valitettavasti tunne paremmin, Googlella löytyy jotain. Voi myös olla että wanha muistini vain takkuaa ...

  VastaaPoista
 7. Mutta kuka on se "hullu suomalainen" ("Mad Finn"),
  johon paljastuneessa viestien vaihdossa viitataan ?

  VastaaPoista
 8. Maileissa .fi-päätteisiä, keitä he ovat?

  tim.carter@fmi.fi
  zetterberg@joyl.joensuu.fi
  jouni.raisanen@helsinki.fi
  pirkko.kortelainen@vyh.fi
  jukka.kayhko@utu.fi
  esko.kuusisto@ymparisto.fi
  atte.korhola@helsinki.fi
  hogne.jugner@helsinki.fi
  risto.jalkanen@metla.fi
  sheila.hicks@oulu.fi
  antti.ojala@gsi.fi
  heikki.seppa@helsinki.fi
  timo.hameranta@pp.inet.fi
  jahlbeck@abo.fi
  markus.lindre@efi.fi
  andreas.schuck@efi.fi
  ari.pussinen@efi.fi
  jari.liskinen@efi.fi
  timo.karjalainen@efi.fi
  matti.saarnisto@gsf.fi

  Pelkkiä mailikeskustelijoita ovat siis.

  VastaaPoista
 9. Likaista peliä voivat pelata molemmat osapuolet. En pidä moisesta, mutta niin kauan kuin on olemassa tahoja, jotka tahallaan levittävät disinformaatiota, tasapainon kannalta on pakollista että sitä tekee myös toinen osapuoli.

  Tuukka Simonen blogikommentissaan.

  VastaaPoista
 10. Ei ole todistettu "disinformaatioksi" ainakaan toistaiseksi, päinvastoin, todisteet järjestelmällisestä tulosten väärentämisestä kasvavat. Kyllä tämä näyttäisi niin isolta jutulta, että hesarinkin olisi syytä herätä.

  Voisiko olla niin, ettei aviisissa kertakaikkiaan ole asiaa vähääkään ymmärtävää toimittajakuntaa, vaan viherkopla vetää kuin pässiä narusta?

  Tiedetoimituksensa Timo Paukku minulle tässä taannoin totesi, kun tarjosin ilmastojuttua: "Kerroin KAIKEN asiasta jo 2001". Niinpä ;-).

  VastaaPoista
 11. Kuten olettaa sopii, HS näköjään vaikenee tärkeimmästä eli väärennetysta datasta, jonka perusteella tehdään miljardiluokan verotus- ym. päätöksiä.

  HS:n itsesensurointi vaikuttaa siltä, että HS kysyy ensin luvan TH:lta tai Taalakselta, josko uskaltaisi olla joskus kriittinenkin.

  Nuo mailit nyt viimeistään todistavat, että mittausdataa on manipuloitu monin tavoin päämääränä rahoituksen ja vallan saaminen. Eri maiden parlamentit on valjastettu petoksille rakennetun uhkan torjumiseen.

  Kysymyksen ydin on se, että ilmastoasioissa ei ole enää tiedemiehiä vaan ne ovat itseasiassa olleet jo kymmenen vuotta poliitikkoja, jotka ovat tiedemiesten kaavussa.

  Heidän päämääränsä on jo mainittu valta ja raha, keinoja kaihtamatta. Ko. mailit osoittavat, että ns. vertaisaraviointi on heidän kysesssä ollen puhdasta paskaa. He ovat sopineet mailien mukaan, miten dataa manipuloidaa (-> väärennetään), jotta käyrät saadaan osoittamaan tiettyä kehitystä. Esim. Tuukka Simonen eri yhteyksissä on hokenut sairaalloisen sinnikkäästi vertaisarvioinnin osoittavan sitä sun tätä, mutta kun koko juttu perustuu petokseen, ei kannata luottaa enää yhteenkään ilmastoasiantuntijana esiityvään alarmistitiedemieheen.
  Tosin IPCC:n johtajakin on intialainen rautatieinsinööri, joten meidänkin hallituksemme saa syyttää itseään hyväuskoisuudestaan.

  Nyt vaietaan kusi sukassa, ja toivotaan etteivät nuo petokset olisikaan totta. Mutta totuus tulee julki ennemmin tai myöhemmin. Nyt näyttää siltä että viime hetkellä, ennenkuin meidät pannaan tekemään taloudellinen itsemurha jonkin huipputiede..eikun petosporukan vuoksi.

  VastaaPoista
 12. The Air Vent näyttää päivittävän juttua aika nopeasti, tähän ei pysty pasteamaan osoitetta, mutta löydätte kun Googlella hakee The Air Vent

  VastaaPoista