sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Ihmeiden aika ei ole ohi - HS julkaisi ilmastokriittisen kommenttini !

Ihmeiden aika ei ole ohi, Helsingin Sanomat julkaisi tänään alla olevan kommenttini
"Mielipide" -sivullaan !


Hiilestä yritetään tehdä mörköä ja syntipukkia


Luonto-Liiton pääsihteeri Leo Stradius kirjoittaa (HS 4.11.), että hiilidioksidipäästöt säilyvät ilmakehässä vuosisatoja, jopa vuosituhannen. Tämä ei aivan pitäne paikkaansa. Asiasta on julkaistu aivan tuore vertaisarvioitu tutkimus ( Energy & Fuels, Volume 12, Number 31, 5 August 2009 ) jossa tri Robert H. Essenhigh, Ohion valtionyliopiston energianmuutoksen professori todistaa, että hiilidioksidimolekyylin säilymisaika ilmakehässä on oleellisesti lyhyempi kuin on tähän asti oletettu mm. IPCC:n skenaarioissa, ollen vain 5 - 12 vuotta. Yleisestikin ihmisen eli hienommin antropogeenisen toiminnan tuottama hiilidioksidilisä ilmakehään on alle 5% ,valtaosan tullessa luonnollisista lähteistä.

Hiilidioksidikaasun rooli spekuloidussa ilmastonmuutoksessa on muutoinkin tiedemiespiireissä kiistelty aihe, sen pitoisuus ilmakehässä on noussut tasaisesti viimeisen sadan vuoden ajan, mutta lämpötila ei ole suinkaan seurannut nousua, vaan
laski mm. vuosina 1940-70 ja nyttemmin alkaen 2002, kuten kaikki yleisesti hyväksytyt
tietokannat (NASA GISS, RSS MSU, UAH AMSU, HADLEY) osoittavat.

Hiilestä yritetään nyt joulukuisen Kööpenhaminan suuren "herätyskokouksen" alla tehdä syntipukkia, mm. Britanniassa hallitus on budjetoinut kuusi miljoonaa puntaa koululapsille suunnattuun pelottelukampanjaan "hiilipeikosta", joka tulee ja syö, jos ei "hiilijalanjälki" ole kunnossa.

Surullisin päätös vuosisataan tulee US EPA:lta, Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviranomaiselta, joka huhtikuussa tänä vuonna julisti tämän elämänkierron tärkeimmän kaasun "ilmansaasteeksi". Tuolla paperilla vihreiden "kansanpoliisit", ympäristötarkastajat, voivat kriminalisoida lähes jokaisen ihmisen toiminnon autoista puutarhajuhliin.

Hannu T Tanskanen
Vapaa tiedetoimittaja
Vihti

10 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon! Huomattakoon, että juttu julkaistiin alarmisti Olli Tammilehdon kirjoituksen vieressä. Voi toki olla sattumaakin...
  Tammilehto on muuten saanut ilmastotuubaansa toistuvasti läpi mielipidesivulle.

  VastaaPoista
 2. Ihmeitten aika ei tosiaan ole ohi!

  VastaaPoista
 3. Sinnikkyys palkitaan, totuutta ei voi ikuisesti kieltää.
  Nyt kun vielä nämä Suomen päättäjät ymmärtäisivät että on aika sanoa hyvästi CO2-hysterialle!

  VastaaPoista
 4. Hienoa!

  Pitää toivoa että lehdet alkaisivat enemmän julkaista ilmastonmuutosvouhotusta kritisoivia kirjoituksia. Aika paljon niiden pitää julkaista kriittisiä kirjoituksia ennen kuin voidaan edes puhua tasapuolisesta uutisoinnista.

  VastaaPoista
 5. Olenkin ollut havaitsevinani alarmistien rintamalinjojen antavan hiljalleen periksi.

  Al Gore myönsi uuden datan osoittavan hiilidioksidin vaikutuksen huomattavasti "tieteellisessä konsensuksessa varmasti tiedettyä" pienemmäksi. Tuo myönnytys tulee haittaamaan alarmistien propagandan levitystä vielä kauas tulevaisuuteen:

  http://www.guardian.co.uk/world/2009/nov/02/al-gore-our-choice-environment-climate

  "Those conversations led Gore to politically inconvenient conclusions in this new book. In his conversations with Schmidt and other colleagues at the beginning of the year, Gore explored new studies - published only last week - that show methane and black carbon or soot had a far greater impact on global warming than previously thought. Carbon dioxide - while the focus of the politics of climate change - produces around 40% of the actual warming.
  Gore acknowledged to Newsweek that the findings could complicate efforts to build a political consensus around the need to limit carbon emissions."

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Kysyisin vain, että onko tämän blogin aiheesta jossain muualla jonkin tyyppistä keskustelua?
  Olen pääsääntöisesti samaa mieltä tästä aiheesta ja olisi kiva sanoa mielipiteensä jossain keskustelupalstalla, sillä sitä rahaa jota tullaan käyttämään päästöjen vähentämiseen voitaisiin käyttää teknologian kehitykseen niin että päästöt vähenisi, mutta tuotanto pysyisi ennallaan kun nyt yrityksiä pakotetaan kehittämään kalliita uusia menetelmiä.

  VastaaPoista
 8. Kauppalehden keskustelupalsta on hyvä jos talousasiat kiinnostaa.

  VastaaPoista
 9. "spekuloitu ilmastonmuutos". Niin, ilmastohan ei muutu. Ei ole koskaan muuttunut eikä tule koskaan muuttumaan. Piste.

  VastaaPoista