lauantai 14. marraskuuta 2009

Kun faktat pettävät teorian on vuorossa kriitikoiden demonisointi

Miranda Devine"Greenie Watch" Helsingin Sanomien ilmastouutisoinnista:


Ilmastouskon kirjoitukset:

1. Pääuutissivu: "Neste Oil aloittaa palmuöljyn suurostot Kaakkois-Aasiasta" (Jenni Virtanen)

2. B9 Palmuöljyjutun leipäteksti.

3. B11 "Planin Chapman: Kaikkien järjestöjen otettava vastuuta ilmastotyöstä"


Ilmastokriittiset uutiset:

1. B13 "Tuulisähkön tuki voi olla lainvastainen" (Startel-HS)

2. C12 "Mielipide" : "Ilmastokatastrofi tulee vai tuleeko sittenkään" (Harri Nykänen)

4 kommenttia:

 1. Oletko ajatellut sellaista, että riippumatta siitä onko ilmaston lämpeneminen tosiasia vai ei, sen ehkäisemiseen käytetyt keinot useimmiten vähentävät ilman saastumista? Hieman epäilen, että ilmastonmuutosväitteitä vastustaessasi samalla tulet vastustaneeksi toimia, joilla vähennetään ilman saastumista.

  VastaaPoista
 2. Niin, mitäpä sanot siihen, että Obaman tieteellinen neuvonantaja, fysiikan nobelisti Steven Chu ehdottaa "ilmansaasteiden" lisäämistä ilmaston lämpenemisen hidastamiseksi?

  (Blogin pitäjä joka ei laiskuuttaan viitsinyt kirjautua)

  VastaaPoista
 3. Huono perustelu on se että perustellaan ilmastotalkoiden toteuttamista ikään kuin varmuuden vuoksi, vaikka ilmasto toimii ihmisestä riippumatta. Perustelu "varmuuden vuoksi" on huono siksi koska kaavaillut toimenpiteet ovat äärimmäisen kalliita. Niihin käytettävät rahat ovat pois jostain muusta ja toimenpiteet voivat toteututessaan merkitä työpaikkojen menetyksiä sekä kaikenlaisia kieltoja ja rajoituksia jotka rajoittavat yksilön vapauksia.

  Parempi olisi käyttää nuo rahat siihen että niillä parannetaan puhtaan juomaveden saatavuutta kehitysmaissa sekä parannetaan kehitysmaiden energiahuoltoa. Kehitysmaiden talouksien parantaminen vaatii energiahuollon parantamista.


  Saasteita on tärkeä vähentää jos ne ovat haitallisia hengitysilmalle, maaperälle ja vesistölle ja sitä kautta ihmisten terveydelle.

  VastaaPoista
 4. Juhana Harju sanoi/epäili, että hiilidioksidin torjunnan toimet samalla poistaa muitakin saasteita ja ...
  Voisitko Juhana mainita joitakin merkittäviä esimerkkejä, missä näin voisi käydä. Itse epäilisin että valtaosin päinvastoin.
  terv. Vesku

  VastaaPoista