keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Poliittisten johtajien usko koetuksella "ilmastonsuojelun" kulujen paljastuessaClimate Change 'Ghost Busters'
Wall Street Journal

"The talk is of €20 billion ($30 billion) starting immediately, then €50 billion from 2016 and €100 billion annually from 2020. This extra burden should be covered by the US, the EU and Japan"

Alkuun tämä tulee tarkoittamaan eurokansalaisille n. 500 euron lisäkulua vuodessa per
henkilö, jopa Saksan Angela Merkel on alkanut esittää epäilyn merkkejä homman järkevyydestä. Ilmastoonhan, kun maailman suurin CO2-päästöjen tuottaja Kiina (meni juuri USA:n ohi), Intia ja 77 kehitysmaata, mm. Argentiina, Brasilia, Indonesia jne. ovat poissa talkoista (ehkä USA ja Venäjäkin) tällä katteettoman rahan lappamisella ei ole vaikutusta kärpäsen pierun vertaa.


"Greenie Watch" Helsingin Sanomien ilmastokirjoittelusta:


Blogin pitäjä on tänään 4.11.09 jättänyt HS:n "Mielipide"-osastolle tiedeviittein varustetun vastineen Luonto-Liiton pääsihteeri Leo Straniuksen hiilidioksidipäästöjen ilmakehässä säilymistä käsitelleeseen kirjoitukseen. En voi sitä vielä tässä julkaista, koska se veisi pohjan pois mahdolliselta julkaisulta lehdessä. Tämä mahdollisuus on useiden vuosien kokemuksen perusteella kaukainen ja ellei kirjoitusta julkaista, julkaisen sen täällä n. viikon päästä, kun asia on varmistunut.

2 kommenttia:

 1. Saan kyllä erilaiset laskutoimitukset.
  EU:ssa asukkaita n. 500 miljoonaa. USA:ssa 300 ja japanissa 130 miljoonaa, eli miljardi ihmistä.

  Tämä tarkoittaa 20 euroa per nuppi per vuosi aluksi, sitten 50 euroa per nuppi per vuosi ja lopulta 100 euroa per nuppi per vuosi.

  Vai laskinko nyt ihan väärin?

  (Ei sikäli, umpihullua tuollainen rahastus silti on)

  VastaaPoista
 2. "Kokoomuslainen ateisti" ... mihin tämä maa meneekään .. No,just joking ;-)!

  Mistäs tuon luvun tempasinkaan, John Rayn blogista varmaan. Tarkoitan siis TODELLISTA kustannusta, kyllähän se esitetään noin, mutta kuka uskoo? Lasket nyt, että jokainen sylilapsi ja tutiseva ukkokin maksaa tuon, mutta viisilapsisen perheen pää maksaa 700/a loppurivillä. Tilastokikkailulla voidaan todistaa ihan mitä hyvänsä. Sternin raportti sanoi ensin 1% GDP:stä, mutta korjasi heti 2006 että 2% se olikin .. ja jotakuinkin turhaan ...ai niin, saavathan viheriäät hauskoja matkoja lämpimiin maihin kymmenin tuhansin osallistujin,
  niiden lentelemisen hiili lienee "hyvää hiiltä".

  VastaaPoista