torstai 19. elokuuta 2010

HS: "Ilmastonmuutos tappoi mammutit, vai aiheuttivatko mammutit ilmastonmuutoksen?


Helsingin Sanomat


"Ilmastonmuutosmantran" viljely mediassa alkaa saada jo tragikoomisia piirteitä. Ensin rivitoimittaja (yllä) kertoo tutkimuksesta, tänään tiedetoimittaja hehkuttaa samaa. Ja eikös vain ihminen löydy syylliseksi sieltäkin taustalta,metsästi mammutit sukupuuttoon ja ilmasto lämpeni oitis. "Ilmastonmuutoksesta" on tullut itsenäinen mantra, jonka hihkaiseminen jokaikisessä paikassa saa lammaslauman hyppimään hysteerisesti ja etsimään syyllisiä, joiden "hiilijalanjälki" tämän pahuuden aiheuttaa.

Britanniassa hallinto jopa lanseerasi kuusi miljoonaa puntaa koululapsille suunnattuun pelottelukampanjaan "hiilipeikosta", joka tulee ja syö, jos ei "hiilijalanjälki" ole kunnossa. Britannian ilmastohihhulien pää, hallituksen tieteellinen neuvonantaja, prof. David King onkin todellinen ilmastotalebadi, jonka mielestä "jokainen joka ei usko ilmastonmuutokseen, on mielenvikainen". Se, ettei hiilidioksidia ja ihmistä ole missään pitävästi todistettu syyksi "ilmaston lämpenemiseen" (jota sitäkään ei ole todistettu, 15 viime vuoteen ei ole ollut enää
tilastollisesti merkittävää lämpenemistä), ei haittaa, mantrasta on tullut omaa elämäänsä elävä Pavlovilainen syljen liipaisin.

4 kommenttia:

 1. Millähän keinolla nykyihminen voi parhaiten tuntea syyllisyyttä mammutin sukupuutosta?

  VastaaPoista
 2. Lahjoittaa vihreille rahaa,jolla nämä voivat matkustaa sydäntalvella Rioon tutkimaan mammuttien
  sukupuuttoa ;-).

  VastaaPoista
 3. Voidaanhan aina kantaa murhetta siitä kuinka Ihminen tappoi mammutit kivikirveillä sukupuuttoon

  VastaaPoista
 4. @Tiina

  Kiitos kommentistasi näinkin pitkän ajan jälkeen,todistaa että blogiani luetaan:)!

  Ehkä tappoi myös dinosaurukset;)?

  VastaaPoista