tiistai 31. elokuuta 2010

NYT riitti, Helsingin Sanomat !
NYT riitti ja 30 vuotta tilanneena tilaukseni peruuntuu at once ! Jo vanhempani tilasivat 50 vuotta ja opin lukemaan Tarzan-sarjakuvistaan 4-vuotiaana. Perin ikävää tehdä tämä päätös.

Niinkuin ei olisi ilmastotalebadia jo riittävän vahva, mielipiteeseen ei skeptikkoja päästetä, nyt aloitti tänään pääkirjoituskolumnistina Vihreän Langan päätoimittaja Elina Grundström ja milläpä muulla kuin ilmastouskon kajautuksella ! Ja nk. "Tieteessä" samaa saarnaa "aktivisti" Risto Isomäki ...

Uusi päätoimittajansa Mikael Pentikäinen minulle juuri sähköpostilla hurskaasti totesi, että "nyt sitä keskustelua kaivataan ilmastonmuutoksesta". Ja tämä on Pentikäisen "keskustelua" asiassa?

Entinen päätoimittaja,Virkkunen tuskin oli vihreä,mutta antoi vihreiden ja prekariaattien vallata lehden, kuten Iltalehden vanha kolumnisti Tuomas Keskinen sanoi.

SORRY, Helsingin Sanomat, se loppui nyt. Siis tilaukseni :evil: !

17 kommenttia:

 1. Alarmistit (lämpenemisellä pelottelevat ilmastouskovaiset) ovat (tavalla tai toisella) saaneet haltuunsa valtamedian (kuten tässä käsiteltävä Hesari).

  Mainittakoon tässä nyt ”sadannen kerran” kaikille tämän blogin lukijoille, että noin 12 vuoteen EI ole tapahtunut globaalia lämpenemistä:

  Pintalämpötilat (Nasa/Giss ja Hadley Centre):

  http://www.woodfortrees.org/plot/hadcrut3gl/from:1960/mean:12/offset:0.1/plot/gistemp/from:1960/mean:12

  (Offset mukana; koska vertailuajanjaksot erilaisia).

  Alailmakehä (UAH ja RSS satelliittimittaukset):

  http://www.woodfortrees.org/plot/uah/from:1979/mean:12/plot/rss/from:1979/mean:12

  Vielä VAKAVAMPAA on se, että ilmastojihadistit (ääri-ilmastouskovaiset) ovat ottaneet agendalleen TIETOJEN VÄÄRISTELYN:

  Wikipediasta poistetaan parasta aikaa ilmastonmuutoksen (ilmastorealistien kirjoittamaa) vaihtoehtoista tietoa.

  Harrastavat ilmeisesti nk. mielikuvajohtamista.

  Ilmastoalarmistit saavat kirjoitella ja yksi moderaattori poisti vuosia kaikki epäilijöiden artikkelit. Wikipediasta ilmastonmuutoksesta vaihtoehtoista tietoa tarjoavia artikkeleja terminoi eräs -olikohan englantilainen?- CRU:n tutkija jonka oma laitos yrittää vimmatusti vakuuttaa meitä globaalin ilmastoveron välttämättömyydestä? Wikipedia voisi muuttaa formaattinsa sellaiseksi että artikkelia voisi kommentoida mutta ei näpelöidä.

  Sananvapaus tarkoittaa puheenvuoron ja tilan antamista, ei sensuuria tai propagandaa eikä tietenkään vääristelyä.

  TODISTE VÄÄRISTELYSTÄ: Professori Atte Korholan OMA KOMMENTTI täältä:

  http://www.co2-raportti.fi/index.php?page=ilmastouutisia&news_id=2331

  Wikipedia
  05.06.2010 01:19
  Atte Korhola

  Tuota noin, kai jokainen lukija täällä tietää, että Wikipediaa voi kukin käydä muuttelemassa mielensä mukaan. Olen yrittänyt useaan kertaan korjata siellä minusta ilmenevät tiedot, mutta aina joku vihulaiseni muuttaa ne takaisin oman mielikuvansa mukaisiksi.

  Tässä oma määrittelyni:

  I am a professor of environmental change at the University of Helsinki and a member of the Environment Panel of the European Academies Science Advisory Council (EASAC). My major research topic includes climate change and its ecological and societal impacts, with particular reference to carbon cycling, longer-term environmental changes and northern regions. I am actively involved in the public debate on climate change and its policy options. I am also a docent in hydrobiology and a specialist in aquatic sciences, palaeolimnology and palaeoclimatology. I have acted as an investigator in an international committee at the Finnish Ministry of Trade and Industry with the aim to assess "The Role of Peat in Finnish Greenhouse Gas Balances". I am also author of the "Arctic Research Strategy of Finland" for the Finnish Ministry of Trade and Industry. Coordinator of IGBP PAGES sub-programme ‘Arctic2k’ and sub-coordinator of ‘PAGES PEP III: High-Latitude, High Altitude regions in Europe’. Academic Visitor at Queen's University, Kingston, Canada, and University College London/ECRC, UK. Editorial Board member of Journal of Paleolimnology. I have more than 100 publications in international, peer-reviewed scientific journals on various aspects of environmental change. I have been leading, together with professor Markku Kulmala, a multidisciplinary science workshop on climate change.

  VastaaPoista
 2. Kuten lukijat huomaavat,olen hieman siistinyt kommentteja, poistanut muutaman täysin asiaankuulumattoman ja herjaavan. Blogin on tarkoitus olla asiakeskustelu ilmastonmuutoksesta.
  Ikävä kyllä, olen joutunut ainakin lyhyeksi aikaa laittamaan myös kommenttien valvonnan. Kaikki asiakommentit, myös blogistin ajatuksille kriittiset, pääsevät kyllä julki.

  VastaaPoista
 3. Grundstöm vetää kyllä ilmasto"keskustelun" ehdottomat pohjat seuraavalla lauseella: "Ilmastonmuutos ei aiheuta yhden kesän säätä, mutta eivät käsiaseetkaan ammu itsekseen". Tähän ei taida pystyä edes Al Gore.
  Ehdotan kyllä kaikesta huolimatta että blogin pitäjä tarjoaisi yliojuttua tai vastinetta muulla tavoin. Jos Pentikäinen kerran tuohon sävyyn puhuuu... Ei Hesarin lukijita saa jättää grundtrömien armoille

  VastaaPoista
 4. Voinhan minä yrittää,mutta pahoin pelkää,ettei mene läpi.Viestin tänään sähköpostitse mielipiteeni Pentikäiselle,voi loukkaantuakin,en ole kovin diplomaattinen ja töksäytän tosiasiat suoraan - se on maksanut minulle monta kirjoittajan paikkaa lehdistössä vuosien kuluessa. En kuitenkaan osaa mielistellä,tehköön sen joku muu!

  VastaaPoista
 5. Alarmistien paniikki on tuntunut viime aikoina vain yltyneen, vaikka kulissit kaatuvat ympärillä.

  VastaaPoista
 6. Sopii kuvaan, "maailman suurimman huijauksen" kulissit alkavat kaatua,on syytäkin alarmistien olla paniikissa ! Mutta kun muistetaan,kuinka suuret voimat tässä humpassa ovat takana,voidaan odottaa mitä vain,noitarovioita sytytellään jo skeptikoille. Sanoihan mm. silloinen pääministeri
  Matti Vanhanen tuon TM:n juttuni kirjoittamisen aikoihin 2007, että "skeptikoiden suut pitäisi tukkia". Vanhanen sanoi erotessaan kertovansa todellisen syyn eroonsa "paljon myöhemmin",mitähän tuokin lausuma pitää sisällään? "Suuressa maailmassahan" on varsin arvovaltaisilta tahoiltakin esitetty "Nurnbergin oikeudenkäyntiä" ilmastokriitikoille... onneksi tässä on tilastollista elinikää sen verran vähän jäljellä,että laittakoot vaikka suolaan, minä en totuudesta luovu !

  Se,että virassa olevia skeptikkoja näyttää olevan niin vähän, johtuu aivan ilmeisesti siitä,että heitä on peloiteltu ja painostettu, onhan tästä meilläkin jopa todistettuja tapauksia.

  VastaaPoista
 7. Tunnettu epäilijä teki U-käännöksen ilmastonmuutoksesta

  http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/100479-tunnettu-epailija-teki-u-kaannoksen-ilmastonmuutoksesta

  Mitäs tämä tarkoitaa?

  VastaaPoista
 8. Ihminen on tullut suuruuden hulluksi myös tässä ilmastoasiassa ja luulee, että sillä on jotain merkitystä tekeekö mummo tulet puuhellaan vai ajanko autolla töihin. Onneksi Islannissa oli se tulivuorenpurkaus, joka laittoi asioita taas oikeisiin mittasuhteisiin. Napajäätikötkin on yllätteän kasvaneet viimevuosina. Ilmasto muuttuu suuntaan ja toiseen teki ihminen mitä hyvänsä.

  VastaaPoista
 9. Tässä blogissa ei ole mistään asiallisesta keskustelusta tietoakaan.

  VastaaPoista
 10. "Anonyymi" n:o 4:

  Näin todellakin kerrotaan ainakin Yahoon uutisissa. Mutta, Björn Lomborg ei ole koskaan ollut varsinainen epäilijä, ainoastaan sitä mieltä,että meillä on tärkeämpiäkin kysymyksiä hoidettavan kuin spekuloitu ilmastonmuutos.

  Ehkäpä sosiaalinen paine on käynyt ylivoimaiseksi nuorelle miehella ja urakehityksen tyssäämisellä on peloteltu, kyllä alarmistit tuon osaavat ! Globaalin aivopesun välttäminen ei ole helppoa,ihminen on sosiaalinen eläin.

  Aivan ylimitoitettu uutinen.

  VastaaPoista
 11. "Tässä blogissa ei ole mistään asiallisesta keskustelusta tietoakaan" (Anonyymi n:o 6).

  Jospa sinä valaisisit meitä "asiattomia" ja aloittaisit asiakeskustelun ;-)?

  VastaaPoista
 12. Arvoisa alarmisti. Haluatko muuttaa ilmastoa.

  Se käy helposti. Tässä aluksi pari helppoa keinoa:

  1) Muuta planetaarisen systeemin kiertoparametreja (maapallon radan elliptisyys, maapallon akselin kallistumiskulma)
  - helppoa, eikö olekin

  2) Muuta mannerlaattojen liikettä
  - helppoa sekin, eikö vain

  3) Muuta auringon aktiivisuussyklejä
  - se käy helposti, vai mitä

  4) Vaikuta valtameriin, niiden oskillaatioihin (PDO, AMO ym) ja merivirtoihin
  - yhtä helppoa, eikö olekin

  5) Muuta veden kiertokulkua valtamerien ja ilmakehän välillä
  - tosi helppoa, eikö niin

  Ihminen muuttaa ilmastoa, niinhän he tapaavat sanoa, AGW-teoreetikot. Ja teoriassa ilmaston muuttaminen on helppoa, kuten nuo 5 kohtaa osoittavat.

  EN vain ole vielä missään nähnyt konkreettisia toimenpiteitä, joilla käytännössä muutamme ilmastoa.

  Kertokaa se nyt meille kaikille!!!!

  VastaaPoista
 13. Helsingin Sanomilla on jo jonkin aikaa ollut lempinimet Pravda ja Hyysäri. Muita ilmastohumpan vertailukohteita YYA-ajan neuvostomeininkiin ovat:

  IPCC = CCCP
  IPCC:n päämaja = Moskovan Kreml neuvostoaikana
  IPCC:n pääsihteeri = NKP:n pääsihteeri
  IPCC:n tiedemiehet = NKP:n politbyroo
  AGW = marxismi-leninismi
  ilmastolaki = rauhanlaki

  Ilmatieteen laitoksen koulutus toimittajille siitä miten kirjoitetaan "oikein" ns. ilmastonmuutoksesta = mitä ja miten Neuvostoliitosta pitää kirjoittaa

  oikeaoppinen kanta ns. ilmastonmuutokseen = suomettuminen YYA-aikana

  Vihreät = Skp:n vähemmistösiipi, stalinistit

  alarmisti = stalinistikommunisti

  tunnettu alarmistijulkkis = hyödyllinen idiootti

  ilmastoskeptikko = neuvostovastainen

  tunnetuimmat ilmastoskepitkot = Väinö Tanner, Veikko Vennamo, Tuure Junnila, Georg C. Ehrnrooth silloin kun Kekkonen oli vallassa

  ei ihan skeptikko, tai melkein skeptikko, joka toppuuttelee alarmisteja, joutuu mahdollisesti taktikoimaan ja asettamaan sanansa taiten = Johannes Virolainen kun Kekkonen oli vallassa, enemmistökommunisti kuten Aarne Saarinen

  VastaaPoista
 14. YLE jaksaa riemuita skeptikon "kääntymistä":

  YLE

  VastaaPoista
 15. Ulkomailla uskalletaan mediassa käsitellä myös sitä, mitkä maat hyötyisivät ilmaston lämpenemisestä.

  Suomessa tämä aihe on tabu, ja siitä puhuva/kirjoittava leimataan (ilmastouskovaisten toimesta) denialistiksi.

  Suomessa valtamedia (kuten YLE ja Hesari) todellakin riemuitsevat jokaisesta ilmastouskoa vahvistavasta uutisesta.

  http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,686697-7,00.html

  Clear Winners of Climate Change

  The clear winners are principally the northern regions of the world where it has up until now been too cold and inhospitable. Countries like Canada and Russia can look forward to better harvests and blossoming tourism. The countries bordering the Arctic also hope that the melting of sea ice will enable them to reach previously inaccessible natural resources.

  For Scandinavians, for example, the only drawback will be a possible guilty conscience over the fact that they are benefiting from climate change.

  Suomessa siis ainoa takaisku (yo. jutun mukaan) ilmaston lämpenemisen tapahtuessa olisi ilmastohysteerikkojen huono omatunto?

  VastaaPoista
 16. "Ihminen muuttaa ilmastoa, niinhän he tapaavat sanoa, AGW-teoreetikot. Ja teoriassa ilmaston muuttaminen on helppoa, kuten nuo 5 kohtaa osoittavat."

  Kuudes kohta: Muuta ilmakehän koostumusta.

  VastaaPoista
 17. Tämä juttu on taas hyvä esimerkki siitä, miten politiikka ja tiede sekoitetaan. Kun väität, että ihminen muuttaa ilmastoa, saat pian kuulla olevasi kommari, viherhippi ja punkkari.

  Ilmeisesti objektiivinen tiede pitäisi määritellä näiden ilmastoskeptikoiden toimesta näin: Objektiivinen tiede on toimintaa, jonka tarkoituksena on hyödyttää ihmiskuntaa taloudellisesti ja tuottaa rutosti rahaa.

  Sorry vain, mutta tämä määritelmä ei ole tieteen määritelmä.

  Muuten nimimerkille vieras voisin kommentoida näin: Kun perussuomalaiselta kysyy mielipidettä Vihreistä, niin hän väittää Vihreiden olevan Kokoomuksen puisto-osaston.

  VastaaPoista