torstai 2. syyskuuta 2010

"Skeptikon" kääntymys - tapaus Lomborg


Media, mm. YLE hehkuttaa "maailman johtavan ilmastoskeptikon" "kääntymyksestä" ilmastouskoon. Tämä on täyttä hevonpaskaa, ei Bjorn Lomborg koskaan ole ollutkaan
ilmastoskeptikko, hän vain on katsonut siihen sijoitettujen rahojen olevan ylimitoitettuja. Nyt hän uudessa kirjassaan lähtee alarmistien linjoille ja huutaa
miljoonia ilmiön pysäyttämiseen. Entinen Greenpeace-mies on huomannut näin tulevan enemmän tuohta, painostustakin voi olla asiassa, sen alarmistit osaavat !


LÄHDE


"Lomborg does U-turn?

Not at all. He has always been a Greenie and has always said he believes that global warming is real. He has always focused on how to get the biggest bang for your buck and his latest statements continue that. The difference is that he has become a convert to geoengineering. He has always criticized the ineffectiveness and waste of conventional attempts to reduce carbon dioxide levels and continues to do so"


By John Ray (M.A.; Ph.D.), writing from Brisbane, Australia

3 kommenttia:

 1. YLE otsikoi: "Maailman kuuluisin skeptikko"

  Tekstissä:

  "Tanskan ympäristöntutkimuslaitoksen johtajana aiemmin toiminut Lomborg ei ole aiemminkaan kiistänyt ilmastonmuutosta tai ihmisen osallisuutta siihen."

  Melkoista sekoilua!

  VastaaPoista
 2. Lomborgin ”kelkan käännössä” ei voi varsinaisesti puhua mistään skeptikon leirin vaihdosta.

  Lomborg ei ole ikinä epäillyt poikkeuksellista ilmaston lämpenemistä eikä ihmisen mahdollista osuutta siinä.

  Hän on ainoastaan epäillyt muutoksen katastrofaalisuutta ja uskonut, että pelkkä sopeutuminen lämpimämpään ilmastoon riittäisi ongelmien ratkaisuksi.

  Lisäksi hän on arvostellut rahan syytämistä ilmastoaneisiin ja vaatinut rahojen käyttämistä pienempiin, mutta tuloksellisempiin projekteihin kehitysmaiden ihmisten auttamiseksi.

  Ei siis mikään maailmaa mullistava loikkaus vaan Björkalta entisenä GPn ympäristäkatastrofiuskonnon harjoittajana petti hermo.

  Noh, täytyyhän sitä alarmistien tietysti jostain ilonsa repiä - niitä voittoja kun on viimeaikoina muuten ollut aika harvassa.

  Kommentti otettu täältä:

  http://eijariitta.blogit.uusisuomi.fi/2010/08/31/ilmastoliioittelu-joutuu-tarkempaan-syyniin/#comments

  VastaaPoista
 3. Koska tilanne "roskapostin" lähettäjien taholta tuntuu toistaiseksi rauhoittuneen,olen poistanut kommenttien valvonnan,joka turhaan haittaa vapaata keskustelua. Ei pidä hermostua,jos kommentti ei heti näy, joskus Google oudosti viivyttää niitä, kerran oma kommenttini tuli julki vasta seuraavana päivänä !
  Jatkossakin tulen poistamaan pelkän ad hominem´in tyyliin "blogin pitäjä ei tiedä mitään ja on muutenkin täysi ...",koska ne eivät tuo mitään lisäarvoa keskusteluun. Perusteltu kritiikki, mieluiten linkein artikkeliin/uutiseen on toki tervetullutta.

  VastaaPoista