tiistai 1. helmikuuta 2011

NOAA: Sään ääri-ilmiöt eivät ole lisääntyneet

LÄHDE

Vaikka ilmatieteen laitokset ovat varovaisia lausunnoissaan spekuloidun "ilmastonmuutoksen" vaikutuksesta sääilmiöihin, ne kerkeästi muistuttavat, että
sään ääri-ilmiöt tulevat lisääntymään ilmaston lämpenemisen johdosta. Näin ei USA:n kansallisen meri- ja ilmastohallinto NOAA:n mukaan kuitenkaan ole, itse asiassa ne ovat hieman vähentyneet keskiarvosta.

"The National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) tracks the frequency of floods and droughts. According to NOAA there has been no upward trend in extreme precipitation events (floods plus droughts) during the 20th century. Indeed, if there is any trend at all, it is a trend of less frequent floods and droughts. Not a single year in the past decade cracked NOAA’s Top 15 list for extreme precipitation events, and each of the top six years occurred prior to 1985"

5 kommenttia:

 1. Ei tule sinulle, ainakaan tähän kirjoitukseen, kommentteja. Siis muita kuin tämä offtopic huomautus.

  VastaaPoista
 2. Ja miksihän? Tosiasioitahan minä esitän tunnetulta laitokselta? Vähän tekisi mieli sanoa kuin nuo Radio Rockin pojat: "Ovatko myrskyt lisääntyneet viisikertaisesti?". "Ei, mutta niistä uutisoiminen on viisinkertaistunut!".

  VastaaPoista
 3. Blogisti puhuu asiaa. Tämän päivän mediauutisointia kun seuraa, ei voi välttyä kuulemasta/näkemästä, kuinka "taas" on tulvia, hirmumyrskyjä jne. eri puolilla maapalloa.

  Tosiaasia on, että niitä on esiintynyt maailman sivu. Ennen niistä vain uutisoitiin paljon vähemmän!

  Ja kun tuutista tulee uutista (heh, sattumoisin runollisesti) tunnin välein, monille ihmisille jää mielikuva "ääri-ilmiöiden lisääntymisestä".

  Mutta sehän onkin alarmistien ja tiettyjen toimittajienkin (näin otaksun) tarkoitus.

  I call it brainwash (aivopesua).

  VastaaPoista
 4. YLE-uutisointi ollut hyvä esimerkki vihreästä eko-katastrofeja korostavasta huuhaasta.
  Mutavuory, tulva ja myrskyuutisia toistetaan aamusta iltaan!

  VastaaPoista
 5. No niin, nyt alkaa tapahtua:

  Ilmatieteen laitoksen entinen ylimeteorologi Reijo Solantie sohaisi vanhaan pesäänsä Helsingin Sanomien sunnuntaidebatissa.

  http://www.talouselama.fi/uutiset/article574818.ece

  VastaaPoista