lauantai 2. huhtikuuta 2011

WTC-911 todistaa vesihöyryn negatiivisen vaikutuksen lämpötilaan


World Trade Centerin terrori-iskun aikana USA:n lentoliikenne (n.60 000 lentoa päivässä) keskeytettiin ja tämä tarjosi tutkijoille ennennäkemättömän mahdollisuuden mitata lentoliikenteen aiheuttamien vesihöyryn tiivistysvanojen vaikutus lämpötilaan.
Lämpötila nousi noiden kolmen päivän aikana tuhansien mittausasemien datan mukaan 1,1 C-astetta,joka todistaa vesihöyryn vaikutuksen negatiiviseksi,kumoten erään alarmistien avainväitteistä.


LÄHDE


"This cooling effect of water vapor was proved following the 9-11 terrorist attacks. Atmospheric scientists studied the effect of water vapor on temperature in the wake of the attacks. The Federal Aviation Administration (FAA) prohibited commercial aviation over the United States for three days following the attacks and this presented a unique opportunity to study the temperature of the earth without airplanes and their contrails.

Dr. David Travis, an atmospheric scientist at the University of Wisconsin, along with two other scientists, looked at how temperatures for those three days compared to other days when planes were flying. They analyzed maximum and minimum temperature data from about 4,000 weather stations throughout the conterminous (48 states) United States for the period 1971–2000, and compared those to the conditions that prevailed during the three-day aircraft grounding period and the three days when planes were flying before and after the grounding period. This research effort was sponsored by grants from the National Science Foundation.

They found that the average daily temperature range between highs and lows was 1.1 degrees C higher during September 11-14 (shown graphically in Figure 2) compared to September 8-11 and September 14-17 with normal air traffic"

6 kommenttia:

 1. Lentokoneiden kontribuutio ilmakehän vesihöyrypitoisuuteen on aivan olematon, mutta ne lisäävät yläpilviä, mikä tietenkin viilentää päivälämpötiloja, ja nostaa yölämpötiloja. Mainitsiko tutkimuksesi tästä mitään?

  VastaaPoista
 2. Kyllä ne tuon tutkimuksen mukaan vaikuttavat yllättävän paljon,lentoliikenne on uskomattoman tiheää nykyisin, ajattele nyt, yksin USA:ssa yli 60 000 lentoa päivässä.

  Viilentävä vaikutus päivällä on monin verroin suurempi,kuin lämmittävä yöllä ja sehän on selvää kun ajattelee säteilybalanssien eroja, maasta säteilevä infra on murto-osa päivän auringon säteilystä. Kyllä se on tutkimuksessa selitetty aika yksityiskohtaisesti,ikävä kyllä minulla ei ole aikaa suomentaa sitä.

  VastaaPoista
 3. Suomennus tekee alkeellisen virheen: 'Temperature range' on kännetty samaksi kuin 'temperature'.

  Väite, että maasta säteilevä infra on murto-osa, on epärelevantti. Tulevan ja lähtevän energian määrä on suunnilleen sama, muutenhan maapallo kuumenisi voimakkaasti, nyt vain erittäin hitaasti.

  VastaaPoista
 4. Höpö-höpö. Puhumme ensinnäkin eri vuorokaudenajoista,tulevasta säteilystä päivällä,josta pilvet ja pinta (ennenkaikkea vesi) heijastavat takaisin huomattavan osan. Maasta lähtee infraa lähinnä yöllä ja se on murto-osa päivän säteilystä. Tremberthin ja kumppaneitten yläilmakehän hiilidioksidin mahtava takaisinsäteily on täyttä tuubaa. Korkeintaan neljännes siitä ylipäätään suuntautuu maahan päin ja sekin menee lähimolekyylien lämpöliikkeeksi. Se,että säteily kylmästä yläilmakehästä ulottuisi lämpimämpään maahan asti on termo kakkosen vastaista.

  VastaaPoista
 5. "Se,että säteily kylmästä yläilmakehästä ulottuisi lämpimämpään maahan asti on termo kakkosen vastaista."

  Jaa, no mihinkäs se menee?

  VastaaPoista
 6. Mutta juurihan minä selitin? Valtaosa siitä suuntautuu muualle kuin maahan.Ajattele 360 astetta joka suuntaan säteileviä molekyylejä. Sekin osa,joka suuntautuu maahan päin,virittää ensin lähellä olevia CO2-molekyylejä ja tässä absorptio/emissio-ketjussa energiaa vähitellen siirtyy naapurimolekyylien (CO2,happi,typpi, argon,vesihöyry) lämpöliikkeeksi. Kun maa on lämpimämpi kuin yläilmakehä,kulkee säteilyn nettovirta vain poispäin maasta. Hiilidioksidin "säteilypakote" takaisin maahan päin on hölynpölyä. Teoriassakaan ei vesihöryn kattavan spektrin osassa ole kuin kolme aluetta,joista CO2:n infra pääsisi läpi.

  VastaaPoista