sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Durbanin turha kokous
YLE


Päivän Helsingin Sanomat moittii USA:a "takinkääntäjäksi" ilmastoasiassa. Kiina mainitaan, mutta kerrotaan sen tekevän "rohkaisevia" tekoja. Niinpä, kuten käynnistävän uuden suuren hiilivoimalan keskimäärin kerran viikossa. Toimittajalta on "unohtunut" myös se, että Venäjä on ilmoittanut, ettei se aio allekirjoittaa uutta Kioton jatkosopimusta, Britannia epäröi ja EU:n talouskomissaari ei usko enää ilmastonmuutokseen. Niinpä Durbanista tulee vain veronmaksajille kallis ja pienen valtion vuosituoton verran hiilipäästöjä tuottava lomamatka viherväelle.

Uutisensa lopuksi YLE:n toimittaja vetäisee "uskontunnustuksen":

"Ilmaston lämpeneminen aiheuttaa ääri-ilmiöitä kuten rankkasateita ja kovia helteitä"

Tällaistahan ei ole koskaan todistettu. IPCC esitti saman uusimmassa yhteenvedossaan poliitikoille vain siksi, että YK:n pääsihteeri oli sattunut viikkoa aikaisemmin puheessaan mainitsemaan, että pitää varautua miljardien menoihin ilmastonmuutoksen aiheuttamien vauroiden korjaamiseksi. Raportin todellinen tieteellinen sisältö oli, ettemme voi erottaa antropogeenista eli ihmisen mahdollisesti aiheuttamaa ilmastonmuutosta luonnollisesta.

3 kommenttia:

 1. Ilmastomallit ja todellisuus

  Kuten hyvin tiedämme, ilmaston lämpeneminen pysähtyi 10 v sitten vastoin IPCC:n tietokone -ennusteita.

  Myös merenpinnan nousu on pysähtynyt. Jatkossa trendi kääntyy laskuksi, koska PDO on negatiivinen ja aurinkosyklit heikentyvät.

  Many important inputs to climate models are very uncertain and real world observational evidence does not support them, so it is foolish to rely on their projections to make expensive policy decisions.

  http://www.friendsofscience.org/assets/documents/FOS%20Essay/Tisdale_17yr_global_SST_model.jpg

  USA ei ole takinkääntäjä, vaan vastuuntuntoinen suurvalta, joka ei tee hätiköityjä päätöksiä reaalimaailman vastaisesti.

  VastaaPoista
 2. Pelkäsin että Obama antaa alarmistien huseerata, mutta tuo päätös oli hyvä.

  Toivottavasti hörhöt jäävät Durbaniin, eivätkä tule takaisin. Siitä voisi vaikka maksaa hieman jos pysyisivät siellä, niin ei tarttis nähdä niitä täällä. Ns. ilmastomaksut menisivät vain diktaattoreiden taskuun. Ei niillä paranneta tavallisen kansan oloja, eikä kehitetä koulutusta ja energiahuoltoa.

  Kuka on tuo EU:n komissaari joka ei enää viitsi uskoa ilmastohömppään? Toivottavasti hän onnistuu taivuttelemaan muitakin komissaareja kannalleen. Muuten EU jatkaa omaan jalkaansa ampumistaan. USA, Venäjä, Kiina, Intia, Brasilia ja Japani ovat jo jonkin aikaa nauraneet EU:n hölmöilylle.

  Berlusconi sai fudut, mutta toivottavasti Italia pitää skeptisen linjansa, jonka se teki n. puolitoista vuotta sitten.

  VastaaPoista