torstai 1. joulukuuta 2011

Ilmastouskon paneeli


Ympäristöministeri Ville Niinistön ehdotuksesta perustettiin "Ilmastopaneeli", johon Niinistö ja kumppanit "valitsivat" 50 esitetystä tutkijasta 13. Kas,kun en tunnista joukosta yhtään kriittistä tutkijaa, vaikkapa ympäristönmuutoksen prof. Atte Korholaa,jonka luulisi olevan itseoikeutettu jäsen?


MTV3

Kulmalan lisäksi Suomen ilmastopaneeliin kuuluvat tutkimusprofessori Miimu Airaksinen (VTT), yliopistonlehtori Hannele Cantell (Helsingin yliopisto), ilmastotiimin vetäjä Sirkku Juhola (Aalto-yliopisto), professori Marja Järvelä (Jyväskylän yliopisto), professori Markku Kanninen (Helsingin yliopisto), professori Kai T. Kokko (Lapin yliopisto), professori Markku Ollikainen (Helsingin yliopisto), professori Pirjo Peltonen-Sainio (MTT), tutkimusprofessori Ilkka Savolainen (VTT), professori Jyri Seppälä (Suomen ympäristökeskus), professori Sanna Syri (Aalto-yliopisto) ja pääjohtaja Petteri Taalas (Ilmatieteen laitos)


Kulmalan lausuma kertookin kaiken, "ei epäilijöitä":


"Kulmala tyrmää ilmastotieteeseen kohdistuneet epäilyt.

- Ilmastonmuutos ei ole mielipidekysymys eikä sitä ratkaista kansanäänestyksellä. Pitää tunnustaa tosiasiat eli se, että päästöt kasvavat maailmanlaajuisesti. Tarvitaan selkeitä toimia, että ne vähenisivät ja tässä Suomi ja Eurooppa voivat olla edelläkävijöitä""Tutkimuslaitokset esittivät paneeliin 50 tutkijaa, joista ympäristöministeriön johdolla valittiin mukaan 13. Tutkijat edustavat monia eri tieteenaloja. Paneelin puheenjohtaja on ilahtunut siitä, että Suomeen lopulta ymmärrettiin perustaa tällainen uusi tutkijaryhmä"


Kun tässä nyt on vauhtiin päästy, esitellään samalla kaikki Durbanin turhakokoukseen osallistuvat ilmansaastuttajat (lentojen yms. hiilipäästöt suuremmat kuin pienen valtion vuosipäästöt):


UNFCCC

UNFCCC

UNFCCC

8 kommenttia:

 1. Juu,kyllä siellä Durbanissa on vahvaa tieteellistä ilmastoasiantuntemusta kehissä, äkkiä listalta löytyy mm.

  Ville Niinistö, valt.tiet.maist.

  Oras Tynkkynen, opiskelija, gradu aiheesta lihavat
  tv-sarjoissa.

  VastaaPoista
 2. Se on kyllä todella ihmeellistä ettei Atte Korholaa valittu. Mahdettiinko kysyä?

  VastaaPoista
 3. Oletko Hannu (anteeksi sinuttelu) harkinnut takinkääntöä? Nyt pitäisi takoa niin kauan kun rauta on kuumaa. Eli esim. perustaa tänne Vihtiin jokin energiapuisto tai joku "vaihtoehtoinen energiantuotantomuoto"! Ihan sama mitä se tuottaisi esim. vaikka tuonne Hiidenveteen upotettuna. Siihen saa jos jonkunlaista tukea kun oikeista naruista vetelee kuten Marionetteja...
  Mahtoikohan M. Mann ja P. Jones aavistaakaan, aikoinaan että minkä teatterin ja/tai sirkuksen saivat aikaan vai oliko kenties laskelmoitua?

  VastaaPoista
 4. Eli ei edes uskalleta haluta ketään joka voisi vahvistaa CO2:n lämmittävän vaikutuksen kriittisyydestään huolimatta. Osoittaa aika hyvin ettei kasvihuoneteoria pidä paikkaansa.

  VastaaPoista
 5. http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/suklaa-kohta-vain-rikkaiden-herkku-ilmastonmuutos-iskee-ensimmaisena-kaakaoon/art-1288432598106.html

  Nyt alkaa olla aika heikot eväät. Tuollaiseen vetoaminen indikoi, että mitään järeämpää ei enää keksitä, vaan yritetään haalia kaikkea mahdollista. Lohdutukseksi voisi sanoa, että kukaan ei tarvitse kaakaota ja suklaata mihinkään, noin niinku välttämättömänä.

  VastaaPoista
 6. "Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja: Climategate ei ollut sattuma" http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/ilmatieteen-laitoksen-paajohtaja-climategate-ei-ollut-sattuma

  VastaaPoista
 7. On huolestuttavaa että Taalas toistaa jo moneen kertaan vääriksi osoitettuja väitteitä mm. merien pinnan noususta ja myrskyjen lisääntymisestä. Myöskään mainitsemansa "kääntynyt" ilmastoskeptikko Muller ei koskaan ollut varsinainen skeptikko ja oman tutkimusryhmänsä jäsen prof. Curry osoitti Mullerin tutkimuksen virheelliseksi samana päivänä.

  VastaaPoista
 8. @kyl

  Sinutella toki saa,kun olemme tasa-arvon pohjolassa. Saksassa vaatisin sinua tituleeraamaan "Herrn Doctor-Ingenjööriksi" ;=).

  Myisinkö tieteeni ja periaatteeni rahasta? Ei,ei ja vielä kerran ei! (tarjouksia vastaanotetaan ;).

  VastaaPoista