sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Istu ja pala - "vihreässä" autossasi(Kuvan autopalo ei liity uutiseen)


LÄHDE


GM:n hybridi Chevrolet Volt:in litiumpatterit syttyivät palamaan kolme viikkoa sivutörmäystestin jälkeen. Lisäkokeissa kaksi muuta Voltia syttyi myös. Nyt tapaukset
ovat National Highway Traffic Safety Administration´in tutkittavana.

3 kommenttia:

 1. Tuttavani osti Priuksen säästömielessä, eikä hänen päätökseensä vaikuttanut lainkaan vähäpäästöisyys. Itseasiassa hän tiesi hybridin kuluttavan elinkaarensa aikana enemmän luonnonvaroja.

  VastaaPoista
 2. Tietokonemaailmassa on useita tapauksia, kun joissakin Li-Ion -akkuerissä (akkujen kennoissa) on ollut epäpuhtauksia, niin tästä syystä läppäreitä on sulanut ja jopa syttynyt palamaan. Joten oli vain ajan kysymys milloin sama tapahtuu automaailmassakin. Ja näitä "paloja" tulee tapahtumaan lisää.

  VastaaPoista
 3. Vastaava iPhone-kännykkäpalo lentokoneessa (!) :


  AAMULEHTI

  Heitin tästä kysymyksen Petteri Järvisen blogiinkin, mutta aihe ei "ottanut tulta" jostain syystä?

  Petteri Järvinen"

  "Tästä tuli mieleeni taas Nokia Navigatorini outo pakkokäynnistyminen Deltan lennolla Atlantasta Pariisiin syyskuussa. Jossain Halifaxin paikkeilla iltayöstä känny käynnistyi itsestään, sammui hetkeksi kun painoi pitkään pois-kytkintä, mutta käynnistyi uudelleen hetken kuluttua ja tätä toistui puolen tusinaa kertaa,kunnes revin akun irti. Noin ei voi tehdä Applessa ja Nokia 9:ssa. Miksi kännyille tapahtuu outoja lentokoneessa ja minkälaisen vaaran ne muodostavat?"

  VastaaPoista