keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Aivan uusi norjalaistutkimus todistaa auringon toiminnan ja arktisen lämpötilan korrelaation(Kuva: NASA)
TUTKIMUS


"e.!These!models!show!that!60!per!cent!of!
the!annual!and!winter!temperature!variations!are!explained!by!solar!activity.!For!
the!spring,!summer!and!fall!temperatures!autocorrelations!in!the!residuals!
exists,!and!additional!variables!may!contribute!to!the!variations.!
These!models can!be!applied!as!forecasting!models. We predict!an!annual!
mean!temperature!decrease!for!Svalbard!of!3.5±2!o
C!from!solar!cycle!23!to!solar!
cycle!24!(2009F20)!and!a!decrease!in!the!winter!temperature!of!≈6!o
C."

Eli siis kylmempään ollaan menossa. Alarmistit ottavat arktisen lämpötiloista aina teoriaansa sopivan pätkän, mutta tässä on tutkittu kehitystä vuodesta 1912 alkaen.

2 kommenttia:

 1. Oletan, että ilmatieteenlaitos on tietoinen mssö tästä tutkimuksesta, mutta aivan varmasti mahdolliset kommentit kulkevat Taalaksen kautta ensin.
  Toivotaan, että ei kylmene tulevaisuudessa, näin suoran sähkölämmityksen käyttäjänä en pahastuisi vaikka keskilämpötilamme oli ympäri vuoden 20°C. Sähkö tietysti maksaisi 1 €/kWh kun ei sitä kuluisi...
  Jaaha, Siperian Yakutskissa on nyt -45°C ja eikös sieltä pitänyt ikirouta sulaa?

  VastaaPoista
 2. Taalasta,maamme ilmastofanaatikkojen n:o 1:a eivät tällaiset hätkähdytä,ei edes se,ettei kukaan hyväksynyt väitöskirjaansakaan,kuten korkealta yliopistotasolta minulle on kerrottu, "jotenkin tiedekunta vain sai sen läpi". Taalas oli tässä taannoin Saksassa konferenssissa,jossa eräs ilmastotalebadi väitti merenpinnan nousevan 6 metriä. Taalas tuli ympäristömuutoksen professori Atte Korholan (kommentti HS:ssa) mukaan silmät loistaen takaisin ja toisti tuon väitteen totena ;). Minä näinä päivinä en menisi suoraan sähkölämmitykseen, sähkön hinnan on ennustettu puolitoistakertaistuvan ilmastoverojen ansiosta jo ensi vuonna (miten tämä vaikuttaa meidän ydinvoimalla ja vesivoimalla tehtyyn sähköömme, ei tarina kerro,
  täytynee Liliuksen saada miljoonansa ensi vuonnakin). Harkitsen jopa 42" plasmatelevisiomme vaihtoa 1/3 siitä kuluttavaan LCD-malliin (nyt menee 420 W). Tuo Siperian -45 C selittäneekin, miksi metaania nyt kuulemma kuoplii Siperian sijaan jäämerestä.

  VastaaPoista