tiistai 20. joulukuuta 2011

Likainen totuus "puhtaasta vihreästä energiasta"

Tuulienergiaa,aurinkoenergiaa ja sähköautoja tavataan mainostaa "puhtaana" energiana. Totuus ei voisi olla kauempana. Tuulivoimaloiden generaattorit samoin kuin sähköautojen moottorit tarvitsevat runsaasti nk. harvinaisia maametalleja. Näitä on mm. koboltti-samarium magneeteissa ja kokonainen kirjo sähköautojen akkujen katodeissa. Aurinkokennojen valmistus myös tuottaa valtavia määriä hankalia ympäristöjätteitä (tästä aiemmin perusteellinen raportti tässä blogissa). Kiina tuottaa 95% maailman harvinaisista maametalleista, joiden kaivuussa ja prosessoinnissa syntyvät haitalliset jätteet tuhoavat ihmisten terveyden laajoilla alueilla maassa,jossa ei juuri tunneta työsuojelua.


Lue täältä koko raportti

3 kommenttia:

 1. Minä olen ihan samaa mieltä: fossiiliset polttoaineet ja niiden vaihtoehdot tuhoavat planeetan. Ihmiskunnalla on synkkä tulevaisuus edessä.

  VastaaPoista
 2. Et tainnut nyt lukea juttua ihan ajatuksella?

  VastaaPoista
 3. Tai sitten anonyymi harrasti luovaa ironiaa...
  Mene ja tiedä, mutta sopisiko lukea anonyymin kommentti vaikkapa Juice Leskisen malliin?

  Totta kumminkin on se, että täysin puhdasta energiaa ei ole, ellei puhdasta aurinkoenergiaa tai fotosynteesisykliä lasketa. Kaikki muu kuluttaa jotakin, jota on sitten enemmän tai vähemmän vaikeaa korvata tai uusia ja jota on saatavilla enemmän tai vähemmän riittämättönästi.

  VastaaPoista