perjantai 27. tammikuuta 2012

Epätoivo tuulivoimaan kasvaa Shetlannissa myrskyn tuhojen jälkeen

Shetland Times"Top Secret" nyt:


Taidan sulkea blogin, jota ei lueta,vain omaan käyttööni

10 kommenttia:

 1. Väärinkäsitysten välttämiseksi,tarkoitin sulkemisella tuota "Top Secret"-blogiani, en toki tätä, jolla on keskimäärin 400 lukijaa päivittäin!
  Tosin top secretiinkin on tullut jatkamaan rohkaisevia kommentteja;).

  VastaaPoista
 2. Top Secret on mukavaa tarinaa.
  Siinä kun ollaan koko ajan sillä rajalla uskoisko vai ei.

  Värit tosin voisit vaihtaa toisiin.
  Valkoinen teksti mustalla pohjalla on kelpo kontrasti, mutta ei sitä kauaa pysty lukemaan.
  Joten olisiko se syy lyhyihin vierailuihin?

  VastaaPoista
 3. Älä missää nimessä lopeta TS-blogia. Erittäin mielenkiintoista materiaalia. Tuo kontrasti on kieltämättä silmille käyvää...

  TS, Oulu

  VastaaPoista
 4. @En lopeta,kiitos rohkaisusta! Katson mitä voin tehdä tekstille,minusta tuo "vesisateinen" pohja oli kiva ja vähän kuin tällaiseen "viitta ja tikari" -aiheeseen istuva ...

  VastaaPoista
 5. Älä vaan lopeta mitään! Itse vasta eksyin tänne ja olen kiitollinen, että olet avannut silmiäni entisestään. Suuresta mediasta on turha lukea totuuksia... juuri mistään? Tämä blogi toki itsellänikin pääasiallisena kiinnostuksenkohteena, mutta myös TS tuli myös pienin harppauksin (kun ei pieni ihan kaikkea ymmärrä) luettua lopusta alkuun. Aluksi tosiaan vaikutti hankalalta luettavalta (vaikeita termejä tällaiselle tavikselle), mutta joukosta löytyi ihan kivasti huumoriakin ja mielenkiintoista tietoa.

  Joten jatkahan kirjoittamista ilman turhia sensuureja, lukijoita on.

  VastaaPoista
 6. Pidä se top secret blogikin! Sen verran pitkiä juttuja, että ei ehdi joka päivä niitä lukea, vaan pitää ihan varata aikaakin.

  VastaaPoista
 7. Meillä tuulivoimalla tuotetaan alle 0,5 % sähkön kokonaiskulutuksesta, mutta toistaseksi en ole löytänyt mistään lukuja, jotka kertoisivat, että paljonko tuulella tuotettu kWh maksaa in toto.

  En tiedä, millä vihreän ideologian mukaan sähköä tuotetaan tulevaisuudessa - tuulivoimalla vai bioenergialla? Tekoaltaita ei enää saa rakentaa, vesivoima on out, puhumattakaan ydinvoimasta, hiilestä jne. Tosin, jos meille jää tuo tuulivoima ja bioenergia (ehkä vesivoimalaitokset), niin sähköä säännöstelemällä me tulemme hyvin toimeen vihreässä maailmassa, koska mehän työllistämme itsemme ja toisemme hiuksia leikkaamalla!

  VastaaPoista
 8. @kyl

  Tässä hieman tietoa:

  Tekniikka & Talous

  Ylen TV 1:n MOT-ohjelma esitti 26.9.2005 kritiikkiä tuulivoiman kustannuksista ja ympäristövaikutuksista. Ohjelmassa haastatellun kommentoijan mukaan CO2-vähennys tuulivoimalla on 10–20 kertaa kalliimpaa kuin biovoimalla. Ohjelma kyseenalaisti lisätuulivoiman lisärakentamisen ympäristösyistä.

  Ellen väärin muista, mehän maksamme 200 miljoonaa euroa vuodessa tukia tuulivoimaloiden takuuhintaisesta sähköstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuosta linkistä, olin tukehtua "linssikeittoon";)kun tuota T & T -linkkiä vilkaisin.
   Ohessa linkki tuulivoiman "salaisuuksiin": http://www.tem.fi/files/22302/Kuuva_kalvot_070409.pdf
   Nuo tuossa esitetyt kustannukset ja etenkin viimeinen sivu - mistä tuollaiset summat revitään?

   Poista