keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Hiilen syyllistämisen päämaja ICOS Suomeen ja me maksamme
Ilmateologian laitos


Euroopanlaajuisen Integrated Carbon Observation Systemin päämaja on 28.2. Pariisissa pidetyssä kokouksessa päätetty perustaa Suomeen."Päämajan toiminta käynnistyy vuonna 2013, ja siihen tullaan rekrytoimaan kansainvälisenä hakuna pääjohtaja, operatiivisen toiminnan päällikkö, kehityspäällikkö, hallintopäällikkö sekä sihteeri. Päämajasta koordinoidaan asemien toimintaa 15 Euroopan maassa. Kaikkiaan verkoston toimintaa pyörittää noin 50 henkilöä yli 10 miljoonan euron vuosibudjetilla. Asemien investointikustannus on noin 120 miljoonaa euroa"


"ICOSin päämajaa rahoittavat Suomen liikenne- ja viestintäministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö"


Taas uusi jätti-investointi tieteellisesti todistamattoman agendan todisteluun ja Suomeen, eli me maksamme. Kun kuulin ensimmäisen kerran, oletin EU:n olevan maksajana. Iso joukko kallispalkkaisia pääjohtajia ja byrokraatteja lisää. Maksammeko me kenties myös asemien investointikustannukset, 120 miljoonaa euroa, ei käy ilmi tiedotteesta.

12 kommenttia:

 1. Älä nyt viitsi Hannu, nyt tiedät mihin osoitteeseen voit lähettää sen salkkupommisi!

  VastaaPoista
 2. @ Se oli vain virtuaalinen sellainen,mutta koo-kaa-bee otti niin totena,että jouduin sulkemaan "Top Secret"-blogini turvallisuussyistä.

  VastaaPoista
 3. Poliisit tarvitsisivat 40 miljoonaa, jotta rauha kaduilla säilyisi. Voihan p*****e näitä hulluja.

  VastaaPoista
 4. Kukaan valtamediasta ei tunnu olevan pätkääkään kiinnostunut tästä hulluuden paljastamisesta. 120miljoonaa kankkulan kaivoon, kun samaan aikaan tosiaan poliiseille ei löydy 40 miljoonaa.
  Sen sijaan Applen uuden Ipad:in julkistus on joka lehdessä etusivun uutinen. Kyllä tämä hullua touhua.

  ML

  VastaaPoista
 5. Ei taida muuten ilmastotutkijoita rahapula vaivata jos jo pelkästään valtio investoi 10 miljoonaa vuodessa. Työtaakkakaan ei ole mitenkään ihan hirveä kun oikea tutkimustyö on pannassa.

  Kohta saadaan muuten varmaan kuulla, että "kustannuksia säästääkseen" ovat ruvenneet vertaisarvioittamaan tutkimuksiaan bangladeshilaisilla työttömillä.

  VastaaPoista
 6. @ Ja Taalakselle annetaan tämäkin pääjohtajuus entisen lisäksi,ettei pääse rahapula yllättämään.

  VastaaPoista
 7. Ensin luvattiin että EU maksaa puljun, mutta joudummekin maksamaan sen itse kokonaan. Tuo on jo kusetusta.

  Joo, on EU-rahat ovat takaisin tulevia jäsenmaksurahoja, mutta se että joudutaan tuo pulju maksamaan itse, on melko törkeää.

  Valtio uhkaa nytkin miljardileikkauksilla, mutta rahaa riittää tuommoisiin ja kaikenlaisiin Kreikka-tukiin.

  VastaaPoista
 8. @ EU:ssa ovat tottuneet Suomen "kiltin pojan" maineeseen,edustajamme lupaavat maksaa,ennenkuin ehditään kysyäkään. Pitihän se metsien hiilinielun menetyksen kompensointi, kymmeniä miljoonia vuodessa kuulemma Ville Niinistön mukaan "käytäväpuheissa" luvata kompensoida,sen jälkeen ei asiasta ole mainittu sanaakaan. Ja edelleenkään en ymmärrä, miksi Suomi maksaa Britannian EU-maksuja lähes 200 miljoonaa euroa vuosittain?

  VastaaPoista
 9. Ville Niinistö onnistuikin! Asia menee nyt jopa peräti itse EU-komission käsiteltäväksi.

  http://www.taloussanomat.fi/ymparisto/2012/03/09/suomi-sai-erityiskohtelun-hiilinieluissa/201224995/12

  Tämä on aivan mahtava saavutus Villeltä, saada nyt asia vietyä EU-komissioon!

  VastaaPoista
 10. @ No,ei nyt vielä repäistä vaatetta,katsotaan lopputulos. Ja eihän siinä onnistuessaankaan olisi muuta,kuin että mies pitää sanansa.

  VastaaPoista
 11. Vähän sarkasmia ;)

  Ei olisi kyllä ensimmäinen kerta kun vastaavanlainen asia haudattaisiin EU-komission syövereihin. Sinne kun on helppo asiat "unohtaa", kun mitään läpinäkyvyyttä ei ole millään asteella.

  VastaaPoista
 12. Ville Niinistöhän lähti pois Durbanista ennen äänestystä ja testamenttasi äänensä Uuden Seelannin vihreälle,oli kiire kotimaahan sabotoimaan Talvivaaraa.

  VastaaPoista